מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מהיר במאמץרועי06/08/2009
הסיפור שלי קצת ארוך מקווה שתוכלו לעקוב אחרי הפרטים, אני בן 34 והתחלתי לעסוק בריצה לפני שנה ויותר. לפני כמה שבועות רכשתי שעון דופק ולחרדתי גיליתי שאני רץ על דופק גבוה מאוד (170-175+) וסה"כ הייתי בקצב איטי יחסית (משהו כמו 9 קמש). רצתי עם חבר בן גילי והדופק שלו באותו זמן היה משהו כמו 150 ופחות, רוצה לומר שיחסית לאנשים בגילי ובמצבי ורמת הכושר שלי אני מתעייף יותר בסדר גודל. יותר מזה, לאורך כל השנה, לא חשתי בהתקדמות כלשהי בסבולת לב-ריאה שלי . נלחצתי מהסיפור הזה ועשיתי מייד בדיקת ארגומטריה שתוצאותיה היו טובות ולא היו בה ממצאים, בהתייעצות עם רופא ספורט לאחר הבדיקה, עשיתי גם בדיקות דם שם שתוצאתם תקינה. בעצת הרופא ומאמני ספורט הבנתי שפשוט התאמנתי לא נכון, ומה שצריך לעשות עכשיו זה להתאמן חדש ו"ללמד" את הגוף לעבוד על דופק נמוך והסבולת תשתפר עם הזמן.
כל מה שתיארתי מקדים אתה מה שעדיין מטריד אותי והייתי רוצה את התייחסותכם לעניין:
1) יכול להיות שהתאמנתי במשך שנה שלמה והסבולת לב ריאה לא השתפרה?
2) באימונים נכונים שאני עושה כיום אני שם לב שכדי לשמור על דופק על 155 אני צריך לרוץ על מישור בקצב 7.5 - 8 קמש בשיפועים מתונים אני מגיע בקלות ל160 דופק והקצב יורד ממש קרוב להליכה ושוב , כל זה לאחר שנה של אימון!
3) האם יכול להיות מצב שבכלל אסור לי לרוץ בגלל איזשהו בעיה מובנית בלב שלא ניתן לעלות עליה בבדיקת ארגומטריה או לחילופין הגוף שלי שונה מהממוצע ודווקא דופק כזה אצלי הוא סביר ?
4) תופעה נוספת ומטרידה היא שבמהלך הריצות בצורה די מחזורית של 13.5 - 14 דקות יש ירידה בדופק של 10-15 יחידות וחזרה למצב רגיל בפרק זמן של משהו כמו 20 שניות רופא הספורט שם לב לזה וביטל את זה כארטיפקט של השעון דופק שלי מה שמטריד פה, זה שלאנשים אחרים שמשתמשים באותו שעון אין את התיקונים הללו. יכול להיות שלתופעה זו יש קשר למצב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר לשלוש שורות
ד``ר רוברט הפנר06/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקצרה...
רועי06/08/2009בן 34, רץ במשך שנה, לאחר שנה הבנתי שכל התקופה אני רץ על דופק גבוה מדי (מהירות 9.5 קמש דופק 175+) . ארגומטריה תקינה, בדיקות דם תקינות.
1) יכול להיות שבמשך שנה לא השתפר הכושר גופני ?
2) בריצות נכונות שאני עושה עכשיו עדיין יש דופק מהיר מדי (יחסית לאנשים בגילי ובכושר שלי,בשיפועים מתונים 7 קמש דופק 160), יכול להיות שישנה בעיה שאי אפשר לגלות בארגומטריה או שהדופק המקסימלי שלי לא לפי הספרים?
3) שעון דופק מראה כל 14 דקות בצורה מחזורית די מדויקת נפילה של 15-20 יח' בדופק וחזרה לדופק רגיל תוך 20 שניות? ארטפיקט? בעיה ? יש קשר לדופק המהיר ?
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקצרה...
רועי06/08/2009בן 34, רץ במשך שנה, לאחר שנה הבנתי שכל התקופה אני רץ על דופק גבוה מדי (מהירות 9.5 קמש דופק 175+) . ארגומטריה תקינה, בדיקות דם תקינות.
1) יכול להיות שבמשך שנה לא השתפר הכושר גופני ?
2) בריצות נכונות שאני עושה עכשיו עדיין יש דופק מהיר מדי (יחסית לאנשים בגילי ובכושר שלי,בשיפועים מתונים 7 קמש דופק 160), יכול להיות שישנה בעיה שאי אפשר לגלות בארגומטריה או שהדופק המקסימלי שלי לא לפי הספרים?
3) שעון דופק מראה כל 14 דקות בצורה מחזורית די מדויקת נפילה של 15-20 יח' בדופק וחזרה לדופק רגיל תוך 20 שניות? ארטפיקט? בעיה ? יש קשר לדופק המהיר ?
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
ד``ר רוברט הפנר08/08/2009רועי
אם אתה נחשב לבריא ואתה מרגיש טוב אז אני לא רואה בעיה בנתונים שאתה כותב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מקסימלי אמיתי
רועי08/08/2009אני לא יודע אם אתה הכתובת לזה, אבל רופא הספורט אמר לי "רוץ עד דופק 160 לא יותר"
לפעמים אני ממש מגיע לקצב הליכה כדי לעמוד באילוץ, כדאי לעשות בדיקה כדי לדעת מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
ד``ר רוברט הפנר08/08/2009160 לדקה זהו הדופק התת מכסימלי שלך ולא המכסימלי. הדופק נמכסימלי שלך הוא 185 לדקה בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מקסימלי אמיתי
רועי08/08/2009דופק 160 זה 80% מהדופק המקסימלי והדופק המומלץ לאימון אירובי, בגלל זה הרופא ספורט אמר "160" וזה בהסתמך על העובדה ש185 הוא המקסימלי שלי ע"פ כלל האצבע (220 פחות הגיל). אבל אם הדופק המקסימלי שלי הוא לא 185 אלא יותר, אז אני יכול לעשות אימון על דופק גבוה יותר, בגלל זה אני שואל האם כדאי לעשות בדיקה שתאמר לי מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק אמיתי
ד``ר רוברט הפנר08/08/2009בהחלט ממליץ לך לעשות את הבדיקה שתגלה את הדופק האמיתי שלך, למה לא אמרת זאת מלכתחילה, הייתי ממליץ לך, בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)