מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהרונן02/09/2009
שלום רב,
אני בן 24 ולפני כשנה וחצי אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם ע"י רופא המשפחה.מבדיקה במרפאה יצא לי ל"ד של 150/100 והוא התחיל לתת לי מיידית לאחר מדידה זו 10 מ"ג אנלדקס כל יום מה שעזר לל"ד התחתון (הוא נע מאז סביב 70-85) וגם לגבוה קצת(הוא נע מאז 110-130).הוא לא בדק כלום,נתן כדורים מאז וזה הכל.העניין הוא,וגם ששאלתי את הרופא משפחה הוא אמר שלכל אחד יש סימנים אחרים,אבל העניין שלי שיש לי לחץ מאוד גדול בראש ממש כאילו הוא עומד "להתפוצץ" כשיש לי עליה בל"ד(ככה גיליתי את זה בעצם)ולעיתים תחת טיפול של כדור זה לא עוזר ואז אני מודד יוצא לי איזה 140/90(תחת נטילת כדור)ואז שקורה כזה "התקף" אני לוקח עוד כדור וזה עוזר אז לרוב אני תחת טיפול של כדור אחד ביום אבל פעם בכמה זמן מגיע עוד כדור לתגבור כי זה הדבר היחיד שעוזר להתקף.תמיד ששאלתי אותו אם צריך עוד בדיקות הוא אמר שלא כי הוא עשה לי בדיקות דם רגילות ושזה מספיק.
אני יודע שיתר ל.ד שלי הוא לא תסמונת החלוק הלבן בוודאות כי הוא גם היה גבוה בבית.
נוסף לזה תמיד היה לי מאז ומעולם גם דופק גבוה סביב ה-85-90 במנוחה ובכל מאמץ קטן הוא מזנק במהירות מעלה.אינני יודע אם האנלדקס אמור גם להסדיר את הדופק אבל אם כן הכדור לא עושה את זה.
עוד דבר שיש לי זה כאבי ראש תמידיים ובהם הנוירולוג אמר לי לטפל באלטרול כל יום כי הוא טוען שזה מלחץ בלימודים(אני סטודנט).
קראתי שיכולות להיות הפרעות בבלוטת יותרת הכליה או דברים אחרים הל"ד ותמיד עונה לי באותה תשובה של "הכדורים עוזרים וזה מה שחשוב".
התייעצתי בפורום של יתר ל.ד ושם הרופא נתן לי המלצה של כמה בדיקות.
חזרתי לרופא משפחה בנסיון לשכנעו שוב שיבדוק האם יתר ל.ד שלי הוא משני ואחרי שהוא המשיך לסרב בסוף הוא השתכנע לתת את חלקן.
אחת הבדיקות שהנפרולוג בפורום המליץ זה בדיקה שנקראת אקו לב כדי לשלול פגיעה באיבר מטרה(ככה הוא הגדיר את זה בתשובתו).
רופא המשפחה מסרב לתת את הבדיקה הזו בטענה שהא.ק.ג שלי תקין.
הוא גם לא נתן לי שום בדיקה אחרת כמו מבחן מאמץ,הולטר ל.ד,הולטר לב וכד'.רק א.ק.ג אצל האחות.
הייתי שמח לדעת מהי המלצתך לגבי אקו לב או בדיקות אחרות לאור המקרה שלי.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובשתי מילים?....
ד``ר רוברט הפנר03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר לקצר?אנסה
רונן03/09/2009אני בן 24,מטופל שנה וחצי באנלדקס 10 מ"ג ביום ליתר ל"ד.
הל"ד מאוזן יחסית אבל לפעמים יש קפיצות ואני מתגבר בעוד כדור.
כמו כן יש לי דופק יחסית גבוה,85-95 במנוחה בקביעות.
מעולם לא עברתי אבחון לגבי הסיבה ליתר ל"ד-לא נפרולוגי ולא קרדיולוגי.
כעת התחלתי באבחון נפרולוגי/אנדוקריני ואני עורך בדיקות דם ושתן.
מהתייעצות עם נפרולוג הוא המליץ על אקו לב,מבחן מאמץ והולטר ל"ד.
רופא המשפחה לא רוצה כרגע לשלוח אותי לבדיקות האלה,הוא טוען שהא.ק.ג שלי תקין ושזה מספיק.
האם לדעתך הרופא משפחה צודק או שמומלץ לעבור את הבדיקות הנ"ל לאור המקרה שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצרת יפה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2009רונן,
לחץ דם גבוה יכול בין היתר להשפיע על הלב בכך ששריר הלב מתעבה. לכן מוצדק לעשות אקו לב גם אם האקג תקין. שריר לב מעובה יכול להעיד על לחץ דם גבוה ולא מאוזן פרק זמן ממושך.
הולטר ל.ד. מתבקש.
בדיקת מאמץ דיי מיותרת (.......פשרה עם רופא המשפחה, הוא יתן לך אקו אתה תוותר לו על מבחן המאמץ... :) ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא היה מוכן לתת שום בדיקה אז
רונן04/09/2009ביקשתי הפניה לקרדיולוג.זה הוא כן נתן...
נקווה שגם הוא יחשוב כמוך כי זה קצת מדאיג אותי הואיל ובנוסף לל"ד דם גבוה יש לי גם דופק גבוה במנוחה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנותן או לא נותן
ד``ר רוברט הפנר05/09/2009רונן
אם אתה חבר "מכבי" ומתגורר במרכז הארץ, אין לי התנגדות שתבוא אלי, בראשל"צ או גבעתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה אבל
רונן11/09/2009אני לא חבר במכבי אלא בכללית...
אבל קראתי בעלון של כללית מושלם שפרופ רוזנמן יוסף מנהל המחלקה אצלכם בוולפסון מקבל דרך המושלם.
לא יודע אם מותר להמליץ או לא על רופאים אחרים אבל אם אלך אליו אוכל לומר שזה לאחר ייעוץ איתך ולספר לו מה ענית לי?
כי אני מניח שאם זוהי עמדתך אז גם הוא יחשוב דומה,לא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)