תוצאות מיפוי לב - תוצאות צנתור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מיפוי לב - תוצאות צנתור
    פ.
    13/10/2009

שלום לך ד"ר,

לפני 4 שבועות עברתי צנתור לאחר אוטם שריר הלב ובו הודגמה היצרות של 85% העורק העוקף - Circumflex, והוכנס לי תומכן. כמו כן, ע"פ תוצאות הצנתור - Left Main-Normal, LAD-Normal, וכן RCA-Normal.
    הבעייה היא שלאורך כל התקופה מאז יש לי "אי נעימות מסויימת" בחזה, בעיקר בצד שמאל אולם גם בימין, ולעיתים הקרנה גם לידיים. אני עושה פעילות גופנית יומית (הליכה) ללא בעייה. אני לא יודע אם זה פסיכולוגי, כך אגב חשבתי באירוע ולאחריו, כאשר סבלתי 5 ימים מקוצר נשימה במאמץ (טניס, פינגפונג, ריצה, הליכה מהירה) ומכאב מוזר ביד שמאל (ואני ימני), ולא תיארתי לעצמי מה המצב האמיתי שלי עם אותו העורק ושריר הלב שקצת נפגע.
    אגב, עברתי ארגומרטיה לפני כשבוע והכל נראה תקין. אין לי בעייה של אותו קוצר נשימה שהיה לי לפני חודש.

היום קיבלתי בדואר תוצאות של מיפוי לב (שערכתי ביום הצנתור-כמה שעות לפניו) ולהפתעתי ראיתי תוצאות לא כל כך ברורות שמצטרפות לתחושות אי הנוחות בחזה:
    כל הדפנות של LAD - תקין. אין בעייה.
    LCX - בפוסטרולטרלי - פגם מילוי בינוני - הפיך. אין בעייה - הוכנס שם התומכן.
    לעומת זאת ב RCA: סרעפתי - פגם מילוי בינוני - הפיך.
    סרעפתי-אפיקלי - פגם מילוי קטן - הפיך
    פוסטרובזלי - פגם מילוי בינוני - הפיך חלקי!?

לכאורה קיימת סתירה בין תוצאות מיפוי הלב שהצביע על בעייה ב LCX וב RCA ואילו הצנתור (שהתבצע כמה שעות לאחר מכן) הראה שקיימת בעייה רק ב LCX, שם הוכנס התומכן.
    אודה לך מאד אם תוכל להבהיר את הסתירה בין התוצאות השונות של המיפוי והצנתור.
    בברכה ובתודה מראש,
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיפוי וצנתור

ד``ר רוברט הפנר
    14/10/2009

פ.
    מה שקובע זה תוצאת הצנתור וזה למעשה מבטל את הכתוב במיפוי לגבי ה RCA.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה קטנה

פ.
    14/10/2009

ראשית, תודה רבה לך דר' הפנר על התשובה המהירה.
    האם יש איזשהי אופציה ולו הקטנה ביותר שבצנטור לא ראו את היוד בעורק הנ"ל בצורה מלאה, אולי היתה תקלה כזאת או אחרת. האם יש טעם בבחינת הדיסק של הצנטור?
    בתודה מראש,
    פ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוברט הפנר
    14/10/2009

פ.
    ציפיתי שתשאל את זה. תאורטית האפשרות קיימת, מעשית הסיכוי מאוד מאוד קטן. אין לי התנגדות לראות את סרט הצנתור שלך, במידה ואתה מעונין תיצור איתי קשר לנייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בשנית על ההתייחסות המקצועית

פ.
    14/10/2009

שוב תודה רבה לך על ההתייחסות העניינית, המקצועית והמהירה.
    הזמנתי היום את סרט הצנטור. אשיג אותו בימים הקרובים.
    פ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו