סוג פעילות גופנית לאחר צנתור+תומכן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוג פעילות גופנית לאחר צנתור+תומכן
    פ.
    19/10/2009

שלום לך ד"ר,
    האם יש מגבלה על סוגי פעילות גופנית לאחר אוטם שריר הלב (קל, כנראה), צנתור והתקנת תומכן?
    אני בן 38. לפני יותר מחודש עברתי את הצנתור והתקנת התומכן בעורק העוקף. בסה"כ הייתי פעיל גופנית לפני האירוע (טניס שולחן, טניס וחדר כושר אחת לשבוע בערך).
    בחודש הראשון אמרו לי רק ללכת וזה מה שעשיתי באופן יום יומי.
    לפני שחזרתי לעבודתי המשרדית עברתי ארגומטריה לפני 10 ימים - "בדיקת מאמץ עם תרופות - מאמץ של METS 13 עד דופק 134 - ללא אריטמיה וללא עדות לאסכמיה."
    באותו יום עברתי גם בדיקת אקו שהיתה תקינה.
    במקביל התחלתי בפעילות של חדר כושר - בקרדיוסטייל.

שתי שאלות בבקשה:
    האחת - האם אני יכול להתחיל לחזור לשחק טניס שולחן וטניס. האם יש בעייה עם סוג ספורט שכזה?
    האם הלב נמצא במצב בו קשה לו להתמודד עם שיאים של פעילות גופנית? קצת ספרינטים להגיע לכדורים. הרי ע"פ הארגומטריה הצלחתי להגיע למדדים טובים, כך הבנתי.
    בסה"כ אני מרגיש טוב עם פעילות גופנית ובמהלכה וע"פ הבדיקות, כך הבנתי, שריר הלב שנפגע, חזר לתפקוד מלא והשתקם.

השנייה - לא יודע אם זה קשור לשרב בימים האחרונים או אולי להיבטים פסיכולוגים או אולי עקב סיבות אחרות, יש לי לפעמים מצבים (ללא קשר למאמץ, אני יכול לשבת ליד המחשב או על הספה) בהם אני מרגיש שאני צריך לקחת נשימות עמוקות כי "חסר לי קצת אויר" (יש להדגיש כי זה לא דומה לתסמינים של האירוע בו הרגשתי קוצר נשימה מאד עמוק בזמן מאמץ יחד עם כאב חזק ביד שמאל.

בברכה ובתודה מראש,
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעילות אחרי אוטם וצנתור

ד``ר רוברט הפנר
    20/10/2009

הפעילות הפיזית המומלצת היא פעילות ארובית.
    אם תפקוד הלב תקין או כמעט תקין קרוב לוודאי שלא תהיה לך בעיה לעסוק בכל פעילות פיזית.
    לגבי מה צריך לעשות ספציפית אליך, אתה צריך להתייעץ עם הקרדיולוג שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו