לח"צ נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לח"צ נמוך
    טאליה
    24/11/2009

שלום,
    אני בת 20 ,בריאה בד"כ.. עוסקת בספורט 5 פעמים בשבוע ויותר עובדת כמלצרית במסעדה. אתמול בעבודה חשתי בחילה עזה (מאחר וזה קרה לי כבר פעמיים בצורה קלה הרבה יותר לפני כשנה) הלכתי לשבת לרגע ונפלתי ממש שכבר התיישבתי. לא נחבלתי בראש או משו דומה.. היה לי קשה לנשום הרגשתי מסוחררת ומטושטשת ממש,הידיים שלי היו ממש צהובות והיה לי ממש קשה להשאיר את העיינים פתוחות, לא הצלחתי לענות למה ששואלים אותי מהבחינה שלא הצלחתי לדבר וכשניסיתי לעמוד לא הרגשתי את הרגליים.. לא הצלחתי לעמוד.. פינו אותי באמבולנס לבי"ח..
    עשו לי א.ק.ג ולחץ דם ודופק.. לחץ דם 106/70 דופק 50. סוכר היה 79. לפי רופאת המשפחה שלי שראתה את הא.ק.ג היא טוענת שהוא נמוך בצורה קיצונית אפילו לספורטאים,לאחר ששאלה אותי אם אני עוסקת בספורט.בדיקות דם תקינות לדבריה. נבדקתי פעמיים לבלוטת התריס ותקין..

רציתי לשאול מה בעצם זה יכול להיות? סבלתי בעבר מדופק נמוך שכזה אבל אף פעם, מעולם לא בצורה קיצונית עד כדי כך שהייתי מטושטשת לחלוטין ולא הצלחתי לדבר או לפקס את העיינים על משו, או לעמוד על הרגליים..בפעמים הקודמות שזה קרה זה עבר אחרי מנוחה של חצי שעה ומעולם לא התעלפתי לחלוטין..

אודה לתשובתכם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לח"צ נמוך

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך

ד``ר רוברט הפנר
    24/11/2009

כלום ממה שכתבת מעיד על בעית לב וכל המספרים שכתבת תקינים לחלוטין.
    תשתדלי לשתות יותר מים ותוסיפי יותר מלח לאוכל.
    אם זה חוזר על עצמו תעשי בדיקה שנקראת head up tilt test, או בקיצור HUTT.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לדופק נמוך

טאליה
    27/11/2009

בהמשך לתגובתך, ביקרתי אצל רופא קרדיולוג והוא בדק אותי.גם הוא טען שהלב כביכול בריא אמנם הדופק היה נמוך מדיי בשעת האירוע. 45. ואכן הוא המליץ לי על סדרת בדיקות שבניהן ה-TILL TEST. בנוסף המליץ על הולטר ECG ארגומטריה ייעוץ נוירולוג ורופאת עיניים.

מאחר ולא זכרתי בפעם הקודמת שרשמתיף מסתבר שלפני שלוש שנים התעוררתי משינה מבחילות עזות וגם אז התעלפתי..
    אז כנראה שזה לא פעם ראשונה..

רציתי לשאול
    מה זה בעצם יכול להיות וממה זה יכול לנבוע? איך זה ייתכן שאני מתפקדת מצויין עד לרגע ההתעלפות? ביומיום הכוונה..

ושאלה נוספת, מה זה בעצם בדיקת TILL TEST ואיך היא נעשית?

תודה רבה על הסבלנות, סופ"ש נעים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HUTT

ד``ר רוברט הפנר
    28/11/2009

טאליה,
    הבדיקה הנ"ל היא בעצם ניטור של לחץ דם ודופק בשכיבה וב 60-70 מעלות עמידה.
    ברגע מסויים קיים תרגום לא נכון של לחץ הדם בקולטני הלב, כתוצאה מזה ישנה ירידה בדופק בנוסף לירידה בלחץ הדם ואיבוד הכרה.
    ישנם כאלו שטוענים שה"בעיה" פסיכולוגית (חרדות, מתחים וכו). אם התופעה מופיעה בגיל מוקדם כמו אצלך ברוב הגדול של המיקרים זה חולף מעצמו עם השנים.
    חשוב לי לציין שלא מדובר במחלה וכל הבדיקות אליהם את מופנית בעיקר כדי לשלול בעיה אחרת שברוב המוחלט של האנשים אינה קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו