hypertrophy

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• hypertrophy
    קרן
    24/09/2007

בני בן 13.5. בבדיקת אקו לב אובחן MILD HYPERTROPHY OF LEFT VENTRICLE . ברצוני לדעת מה המשמעות? מה המגבלות בהתחשב בעובדה שהוא ספורטאי (כדורסל-ליגה ארצית) ומה הסיכון?
    תודה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    hypertrophy

הוספת תגובה

• היפרטרופיה

ד``ר רוברט הפנר
    25/09/2007

קרן שלום,
    מכיוון שהוא משחק כדורסל בליגה אני מניח שהוא מרגיש מצויין.
    שיחה עם בנך חשובה במקרה זה, והשאלות הן האם חש אי פעם בדפיקות לב, סחרחורת, התעלפות, וכו. גם הרקע המשפחתי חשוב. מקרי מוות פתאומיים במשפחה?
    הסכנה בהיפרטרופיה של חדר שמאל היא הפרעות בקצב הלב שבמקרים מסוימים עלולות לסכן את חייו. לא ניתן לצפות מראש את הפרעות הקצב, אבל הן מופיעות במאמצים פיזיים.
    הוא לא מוגבל בפעילות היום יומית, אבל אינו יכול לעסוק בספורט תחרותי. כולל כדורסל.
    מציע לחזור על בדיקת האקו ובמידה והממצא נכון, ממליץ לכל בני המשפחה לעבור בדיקת אקו לב. וכמובן שבנך יצטרך להיות במעקב קרדיולוגי.
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוי דופן הלב

קרן
    25/09/2007

נאמר לי שמצב זה מאפיין ספורטאים, אם כן מדוע עליו להפסיק פעילות ספורטיבית תחרותית והאם העיבוי יופחת במידה ויפסיק אימוניו?

תודה רבה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,

לי-אור
    06/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו