ההבדל בין התקף לב לריפלוקס.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההבדל בין התקף לב לריפלוקס.
    ליהי
    29/12/2009

בעלי בן בן 40 לפני כשנתיים חש מספר פעמים הרגשה של מעין "גולה" בגרון ועבר בדיקת גסטרולוגית דרך הפה ונקבע שהוא סופל מריפלוקס.

לפני יומיים הרגיש לפתע מחנק, צריבה בגרון, לחץ בחזה וכאבים בכתפים. הוא פנה למוקד חירום ושם בוצע לו א.ק.ג ובדיקת חמצן.
    התוצאותהיו תקינות.

הרופא במוקד הרפואי טען ששלל אירוע לב וההרגשה הרעה נובעת מהריפלוקס.
    ניתנה לו תרופה דרך הוריד והוא אכן הרגיש קצת יותר טוב.

היום, יומיים אחרי הוא עדיין לא במיטבו, מרגיש קצת לחץ בגרון ובעיקר עייף.

אני מאוד מודאגת האם יכול להיות שישנה בעית לב או שהיה אירוע לב שלא אובחן.

ראוי לציין שהוא אינו סודל מלחץ דם, השמנת יתר או כולסטרול גבוה ולפני עשנה עבר בהצלחה בדיקת ארגומטריה. הוא מעשן!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבדל

ד``ר רוברט הפנר
    29/12/2009

ליהי,
    1- הרופא במוקד לא יכול לשלול כל כך בקלות "ארוע לב", אלא אם כן תחושותיו נמשכו ברציפות (!) לפחות 6-8 שעות ובספק אם במוקד עושים בדיקות דם רגישות כמו טרופונין. מה גם שלא פעם הרופאים במוקד טועים בקריאת אקג.
    2- בין תלונותיו כפי שאת מתארת ובין "רפלוקס" אין כל קשר.
    3-תלונותיו מאז עד היום תומכות בבעית לב ולא מעיים (לחץ בגרון, עייפות)
    לסיכום:
    מציע לכם לפנות למיון בהקדם, מכיוון שמהמעט שכתבת, לדעתי הוא צריך צנתור.
    אם אתם מאיזור מרכז הארץ אתם יכולים לפנות למרפאתי ביום ה' הקרוב אחה"צ, למרות ששוב, אני מציע לכם לפנות למיון.
    תעדכני אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבה ולב

ליהי
    31/12/2009

תודה על תשובתך.
    בהמלצתך פנינו למיון ושם עשו לו בדיקת דם לגלוי אנזים, א.ק.ג וצילום חזה. כל הבדקת תקינות.
    יש לי שאלה - האם בדיקת האנזימים יכולה להצביע על משהו גם כאשר חלפו 3 ימים? והאם יכול להיות שהבדיקה תקינה אבל בכל זאת היה אירוע לבבי?

בכל מקרה גם הרופאים במיון טוענים שזה כנראה משהו שקשור לקיבה.

אשמח לשמוע את דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבה ולב

ד``ר רוברט הפנר
    31/12/2009

למה את קוראת "ארוע לב"? נהוג לכנות כך התקף לב. אם לזה כוונתך אז אני לא מאמין שהיה לו התקף לב.
    יותר נכון הוא לשאול אם הכאבים בגלל בעיה בלב או לא.
    לגבי בדיקות הדם הרגישות, כמו טרופונין, אם בדיקת הדם אינה תקינה, הוודאות לקיום בעיה בלב יותר גבוהה, אם הבדיקה תקינה זה אינו שולל.
    הטרופונין נשאר גבוה בדם עד שבוע-10 ימים ואפילו עד שבועיים אם מדובר בהתקף לב גדול.

אם בעלך חזר לאיתנו הייתי ממליץ על איזה שהיא בדיקה במאמץ כמו בדיקת מאמץ פשוטה או אקו לב במאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליהי
    31/12/2009

תודה רבה על העזרה והמידע.
    שנה אזרחית טובה והרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו