החלפת קוצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת קוצב
    לילך
    28/01/2010

אמא שלי מאופיינת ב COMPLETE AV BLOCK יש לה כרגע קוצב לב עם אלקטרןדה אחת:
    MEDATRONIC SIGMA 306 SR

בזמן הקרוב היא צריכה להחליף את הקוצב.
    לאיזה קוצב כדאי (צריך) להחליף?(מהו הקוצב המומלץ? איזה חברה)?

תודה
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת קוצב

הוספת תגובה

• קוצב לב

ד``ר רוברט הפנר
    28/01/2010

לילך, בחירת סוג הקוצב היא לא "תכנית כבקשתך". ההחלטה בידי הקרדיולוג המשתיל בהתאם למצבה של אימך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב

לילך
    31/01/2010

תודה רבה.

אני מתנצלת על השאלה , אבל איך אני יכולה לדעת שהקוצב שהוצע לה הוא אכן הכי טוב בשבילה?
    האם יש פרמטרים לגבי הקוצב שאני צריכה לשים את הדעת אליהם?
    האם קיימות חברות נוספות בשוק?

תודה,
    לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב

ד``ר רוברט הפנר
    01/02/2010

לילך,
    למעשה אין בכוחך לבחור או להחליט על הסוג. גם אם "יזקרו" לך שמות של חברות תדעי מה "לקחת"?
    אבל האמת היא שלא החברה חשובה אלא סוג הקוצב, וזה בהתאם למצבה של אימך.
    אם אינך סומכת על החלטת הקרדיולוגים במקום, את צריכה להביא קרדיולוג מבחוץ לחוות דעת נוספת אם אימך מאושפזת, או אם לא לקחת את אימך לקרדיולוג נוסף לחוות דעת.
    מתוך זה שהיא סובלת מ Comp. AV Block ויש לה אלקטרודה אחת אני מסיק שהיא אישה לא פעילה. אם אכן כך, סוג הקוצב פחות חשוב כי המטרה היא בסה"כ לשמור על דופק מינימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב

לילך
    01/02/2010

תודה רבה על תשובתך.

הקוצב הראשון הושתל לאימי כשהיתה בת 40. מאז חלפו 30 שנה (ועכשיו היא עומדת בפני ההחלפה הרביעית)
    כל הקוצבים היו בעלי אלקטרודה אחת.
    במשך כל השנים היא היתה אישה פעילה (אמנם היה לה מאוד קשה לטפס מדרגות) אבל היא עבדה במשרה מלאה עד לפני 5 שנים.

זו בדיוק הסיבה מדוע אינני סומכת על הרופא שביצע בה את ההשתלות, ולכן אני שואלת את כל השאלות.
    מבקשת את עצתך לגבי רופא בצפון לייעוץ.וכן מה לדעתך הסיבה שישתילו באישה כל כך צעירה רק אלקטרודה אחת, ומה עלינו לעשות היום (להמשיך עם לקטרודה אחת או 2)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב

ד``ר רוברט הפנר
    02/02/2010

לילך,
    אני מופתע מתשובתך.
    הסיבה שאני מעלה על הדעת היא שהיא בפרפור פרוזדורים או רפרוף פרוזדורים עם Comp. AV Block (כלומר קצב עליתי לא מסודר) ולא סינוס עם CAVB, או שמא גם הפעם אני טועה.
    השתלת אלקטרודה נוספת (עליתית) מוצדקת במידה וישנו קצב סינוס, כי אז האלקטרודה חשה את הגירוי החשמלי ומעבירה פקודה לאלקטרודה החדרית לקצב. כתוצאה מכך ישנו סינכרון חשמלי בין התכווצות העליות והחדרים. בגלל אלקטרודה אחת ודופק לא מספיק מהיר במאמץ, היא מתקשה לעלות במדרגות.
    אני בטוח שתוכלי למצוא קרדיולוג ממערך קרדיולוגי שונה בצפון הארץ, שיוכל לייעץ לך אובייקטיבית ללא משוא פנים.
    אני מקווה שחוסר האמון שלך במערכת נגרם מהסבר לא הולם של הקרדיולוג ולא מסיבות אחרות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב

לילך
    02/02/2010

תודה רבה על תשובתך.

הקוצב הראשון הושתל לאימי כשהיתה בת 40. מאז חלפו 30 שנה (ועכשיו היא עומדת בפני ההחלפה הרביעית)
    כל הקוצבים היו בעלי אלקטרודה אחת.
    במשך כל השנים היא היתה אישה פעילה (אמנם היה לה מאוד קשה לטפס מדרגות) אבל היא עבדה במשרה מלאה עד לפני 5 שנים.

זו בדיוק הסיבה מדוע אינני סומכת על הרופא שביצע בה את ההשתלות, ולכן אני שואלת את כל השאלות.
    מבקשת את עצתך לגבי רופא בצפון לייעוץ.וכן מה לדעתך הסיבה שישתילו באישה כל כך צעירה רק אלקטרודה אחת, ומה עלינו לעשות היום (להמשיך עם לקטרודה אחת או 2)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב

ד``ר רוברט הפנר
    02/02/2010

לילך,
    אני מופתע מתשובתך.
    הסיבה שאני מעלה על הדעת היא שהיא בפרפור פרוזדורים או רפרוף פרוזדורים עם Comp. AV Block (כלומר קצב עליתי לא מסודר) ולא סינוס עם CAVB, או שמא גם הפעם אני טועה.
    השתלת אלקטרודה נוספת (עליתית) מוצדקת במידה וישנו קצב סינוס, כי אז האלקטרודה חשה את הגירוי החשמלי ומעבירה פקודה לאלקטרודה החדרית לקצב. כתוצאה מכך ישנו סינכרון חשמלי בין התכווצות העליות והחדרים. בגלל אלקטרודה אחת ודופק לא מספיק מהיר במאמץ, היא מתקשה לעלות במדרגות.
    אני בטוח שתוכלי למצוא קרדיולוג ממערך קרדיולוגי שונה בצפון הארץ, שיוכל לייעץ לך אובייקטיבית ללא משוא פנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב

לילך
    02/02/2010

תודה רבה לך על תשובתך.

נתת לי חומר למחשבה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו