צינתור עם חומר ניגודי לקרוטיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור עם חומר ניגודי לקרוטיד
    אלה
    15/02/2010

שלום רב,

אבי אמור לעבור צינור בפעם השניה בעוד יומיים, הראשונה היתה לפני 4 שנים אז שמו לו סטנט

כיום הצינתור הוא מקדים לפני ניתוח החלפת מסתם אאורטלי עקב היצרות קשה וכן יתכנות למעקפים.

נירשם במסמך ההפניה ע"י הרופא המנתח (קרדיולוג) כי הוא מבקש להזריק חומר ניגודי גם לקרוטיס - שאלתי : האם מטרת הזרקה באיזור זה היא איבחונית ע"מ לראות ביתר בירור את המסתם האורטלי.שהרי האיבחון ישנו האקו מראה בבירור שיש הצרות בכמה בדיקות שונות ועוקבות, והיו וממילא מתוכנן ניתוח היות ומדובא בהיצרות קשה אני לא מבינה למה יש צורך באיבחון נוסף. היות שמדובר בחומר שהוא טוקסי לכליות אני מעוניינת להמנע מהזרקה של חומר ניגודי נוסף מעבר לחומר שמילא מוזרק בצינתור.

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרוטיס

ד``ר רוברט הפנר
    15/02/2010

אלה
    אין כל קשר בין הקרוטיס שנמצא בצוואר ובין המסתם, ומכיוון שלא אני אצנתר אותו אני מציע לך שתפני את השאלה לכותב הבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

ד``ר רוברט הפנר
    16/02/2010

הצנתור, כדי לבדוק את הצורך במעקפים, בצנתור, אם המסתם אינו מוצר מידי אפשר לבדוק את חומרתו, אבל כפי שאת כותבת ההחלטה על ניתוח החלפת המסתם נפלה, לכן המסתם בצנתור היא מטרה משנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, וברשותך שאלה נוספת

אלה
    16/02/2010

שלום דר' ותודה על המענה המהיר
    ממה שהוסבר לי מטרתה של הבדיקה הינה לחסוך בבדיקת דופלר לעורקי הצוואר, וכן שבדיקה זו מאפשרת לבחון את העורקים בצורה טובה יותר.
    שאלתי - מה חשיבותה של בדיקה זו ולמה צריך לבדוק עורקים אלו ?
    ומדוע להשתמש בצביעה ניגודית כאשר יש בדיקה של דופלר שהיא לא חודרנית ובלתי מזיקה - אולי קצת פחות מדוייקת, אבל בדיקה שנחשבת מהימנה.

תודה רבה על מלאכת הקודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוברט הפנר
    16/02/2010

אלה,
    אני מסכים איתך. גם לגבי הדיוק, הדופלר לא פחות מדוייק עבור מה שאנחנו מחפשים, הרי גם אם נראה הצרות באחד העורקיקים הגבוהים במילא לא יהיה מה לעשות.
    הזרקה לעורקי הצוואר היא לא נטולת סיכונים.
    בקיצור: אני מסכים איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דר' הפנר - אתה גדול!!

אלה
    16/02/2010

הוא הוא שחשבתי- אני מודה לך מאוד.תודה דר' מקרב לב ,על הכנות על התשובה בגובה העינים ונטולת שחצנות, דבר שלצערי אנו מורגלים בו לעיתים תכופות מדי מהמתהדרים בתואר דוקטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה !

ד``ר רוברט הפנר
    16/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו