מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צינתור עם חומר ניגודי לקרוטידאלה15/02/2010
שלום רב,
אבי אמור לעבור צינור בפעם השניה בעוד יומיים, הראשונה היתה לפני 4 שנים אז שמו לו סטנט
כיום הצינתור הוא מקדים לפני ניתוח החלפת מסתם אאורטלי עקב היצרות קשה וכן יתכנות למעקפים.
נירשם במסמך ההפניה ע"י הרופא המנתח (קרדיולוג) כי הוא מבקש להזריק חומר ניגודי גם לקרוטיס - שאלתי : האם מטרת הזרקה באיזור זה היא איבחונית ע"מ לראות ביתר בירור את המסתם האורטלי.שהרי האיבחון ישנו האקו מראה בבירור שיש הצרות בכמה בדיקות שונות ועוקבות, והיו וממילא מתוכנן ניתוח היות ומדובא בהיצרות קשה אני לא מבינה למה יש צורך באיבחון נוסף. היות שמדובר בחומר שהוא טוקסי לכליות אני מעוניינת להמנע מהזרקה של חומר ניגודי נוסף מעבר לחומר שמילא מוזרק בצינתור.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוטיס
ד``ר רוברט הפנר15/02/2010אלה
אין כל קשר בין הקרוטיס שנמצא בצוואר ובין המסתם, ומכיוון שלא אני אצנתר אותו אני מציע לך שתפני את השאלה לכותב הבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
ד``ר רוברט הפנר16/02/2010הצנתור, כדי לבדוק את הצורך במעקפים, בצנתור, אם המסתם אינו מוצר מידי אפשר לבדוק את חומרתו, אבל כפי שאת כותבת ההחלטה על ניתוח החלפת המסתם נפלה, לכן המסתם בצנתור היא מטרה משנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, וברשותך שאלה נוספת
אלה16/02/2010שלום דר' ותודה על המענה המהיר
ממה שהוסבר לי מטרתה של הבדיקה הינה לחסוך בבדיקת דופלר לעורקי הצוואר, וכן שבדיקה זו מאפשרת לבחון את העורקים בצורה טובה יותר.
שאלתי - מה חשיבותה של בדיקה זו ולמה צריך לבדוק עורקים אלו ?
ומדוע להשתמש בצביעה ניגודית כאשר יש בדיקה של דופלר שהיא לא חודרנית ובלתי מזיקה - אולי קצת פחות מדוייקת, אבל בדיקה שנחשבת מהימנה.
תודה רבה על מלאכת הקודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר16/02/2010אלה,
אני מסכים איתך. גם לגבי הדיוק, הדופלר לא פחות מדוייק עבור מה שאנחנו מחפשים, הרי גם אם נראה הצרות באחד העורקיקים הגבוהים במילא לא יהיה מה לעשות.
הזרקה לעורקי הצוואר היא לא נטולת סיכונים.
בקיצור: אני מסכים איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' הפנר - אתה גדול!!
אלה16/02/2010הוא הוא שחשבתי- אני מודה לך מאוד.תודה דר' מקרב לב ,על הכנות על התשובה בגובה העינים ונטולת שחצנות, דבר שלצערי אנו מורגלים בו לעיתים תכופות מדי מהמתהדרים בתואר דוקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה !
ד``ר רוברט הפנר16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)