אמא שלי, בת 65, עם תוצאה של LAED 52

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלי, בת 65, עם תוצאה של LAED 52
    אריק
    15/02/2010

שלום רב,
    אמא שלי, אשה בת 65, עם עבר של לחץ דם גבוה (מטופל בנורמיטן 50 מ"ג). בבדיקת אקו לב התקבלה תוצאת LA end diastolic diameter של 52 מ"מ.
    האם מדובר בהתעבות כתוצאה מבעיית הלחץ דם, האם יש סיבה לדאגה ?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איפה כתוב "התעבות"? ואיפה LAED?

ד``ר רוברט הפנר
    15/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כתוב בתוצאות "התעבות"

אריק
    15/02/2010

שלום ד"ר,

המילה "התעבות" הינה חלק מהשאלה שלי.

קיבלנו את תוצאות בדיקת האקוגרדיוגפיה של אמא שלי, מתוך 9 הסעיפים המופיעים בטבלת תוצאות הבדיקה תוצאות כל הסעיפים מראים ערכים אשר מצויים בתוך ערכי הנורמה, פרט לערך של :
    LA end diastolic diameter, תוצאת הבדיקה הינה 52 מ"מ, "ערכי הנורמה" בטבלה הינם 20-40 מ"מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו הבנתי

ד``ר רוברט הפנר
    15/02/2010

הכוונה שקוטר העלייה השמאלית מוגדל. לעתים ממצא כזה יכול להיות הסבר להפרעות קצב דוגמת פרפור פרוזדורים. אין טיפול ישיר לממצא הנ"ל, איזון לחץ הדם חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו