כואב ועצבני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כואב ועצבני
    itaka
    12/10/2007

שלום לכולכם. אני בן 29 מאזור המרכז מעשן ועדיין עצבני לוקח כל דבר "ללב" ובמהלך בדיקות א.ק.ג שביצעתי לפניי כ9 שנים גילו אצלי rbbb משהו שאף רופא משום מה לא טרח להסביר לי רק בכלליות שזה אומר שמשהו בצד ימין בלב סתום , מעבר לכך לא נעשתה שום בדיקה נוספת(רק א.ק.ג) ומשום מה הרופאים החליטו שזה פגם מולד למרות שאין על כך שום תיעוד ולמיטב הבנתי ובדיקותיי מדובר במשהו שהוא נדיר יחסית. במהלך ה5 שנים האחרונות עברתי מספר טראומות כולל מות הורים פרידות קשות מחברות והתקפי עצבים חמורים. לאחר מספר פעמים שהגעתי לבי"ח כמובן לאחר מיחושים בחזה בתוספת אופציונאלית של פראנוייה שעברתי התקף לב , הרופאים פטרו אותי בכל פעם בתשובה: יש לך צרבת תשקול אולי טיפול נפשי , במהלך השנתיים האחרונות הכאבים בחזה מלווים בסוג של לחץ בעיקר בצד השמאלי ומיחושים אשר אני נאלץ לבצע סוג של עיסוי חזק על מנת להפיג חלק מהכאב החד וזה מלווה לעיתים בכאב שעובר לגב העליון ולשתיי הזרועות יש לציין שמעבר לכך שזה קורה יש לי סוג של עירפול מסויים בראייה נשימה כבדה. נכון ישנה תמיד האופצייה של התקף חרדה אך בתור אחד שחווה כמה התקפי חרדה בחייו אני משוכנע כי לא בכך העניין. בקיצור שאלותיי הן א: במה מדובר בדיוק שאמרו לי שיש לי RBBB או RRRB .
    ב:האם יכול להיות שבמידה ולא נולדתי עם הפגם הזה עברתי סוג של אירוע לבבי בחיי?
    ג:אילו בדיקות עליי לדרוש מהרופא על מנת לשלול כל אופצייה של בעייה לבבית .
    אשמח לקבל תשובה מפורטת (אקווה שתחזירו לי את האמון ברופאים) בכבוד רב ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כואב ועצבני

הוספת תגובה

• עצבני

ד``ר רוברט הפנר
    12/10/2007

ל RBBB שגילו בגיל 20 ככל הנראה אין משמעות. לא מדובר ב"סתימה" או מום וכדומה. מדובר ב"איטיות" ההולכה בענף הימני של ההולכה.
    למה שני ההורים נפתרו?
    תעשה אקו במאמץ או מיפוי לב במאמץ או CT של הלב. במידה ושני ההורים נפתרו מהתקפי לב בגיל צעיר צריך לשקול אף צנתור
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו