תת לחץ דם תנוחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת לחץ דם תנוחתי
    אביב
    06/03/2010

שלום
    אני בן 19 וחצי (ובגובה 1.95 מ') וב 5 השנים האחרונות אני סובל מסחרחורות תנוחתיות שלאחר שעברתי מספר בדיקות מסתבר שהן נגרמות כתוצאה מנפילת לחץ דם בשינוי תנוחה.
    אני בטיפול קרדיולוגי כבר קצת יותר משנה ובמהלכו טופלתי תחילה ע"י פינדן 5 מ"ג ששיפר את מצבי למספר ימים אך לאחר מכן לא ממש הצליח לעזור וכעת אני מטופל ע"י פלורינף 0.1 מ"ג , שעוזר אך לא מספיק.
    בנוסף הומלץ לי לאכול מלח בנדיבות ולחזק את שרירי הרגליים (בעזרת Tilt Training)

לסיכום: הבעיה הזאת קיימת אצלי תקופה ארוכה והייתי מאוד רוצה לדעת לאן הדברים הולכים - האם הבעיה הזאת הולכת לעבור אי פעם? , האם ייתכן שהיא תחמיר ? (אני מקבל לעיתים סחרחורות מאוד חזקות שגורמות לי ליפול ולפעמים אף מלוות בתחושת צמרמורת שממש מזכירה עילפון) , מעבר לכך אני לא מעוניין לקחת כדורים עד סוף ימיי , האם ישנה דרך לנסות ולאזן את המצב ללא טיפול תרופתי?

לסיום רק אוסיף שבמהלך הבדיקה שאישרה את האבחנה הרפואית הזאת חוברתי למכשיר ל"ד מסוג
    Nexfin - שכבתי למשך 10 דקות ואז קמתי וקיבלתי סחרחורת , ל"ד ההתחלתי שלי היה 122/73 וכשקמתי ל"ד נפל ל 79/46

תודה
    אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת לחץ דם תנוחתי

הוספת תגובה

• אביב

ד''ר ריקרדו תובר
    10/03/2010

הבעיה הזאת כן הולכת לעבור

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו