מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות בשילוב עם מיקרופיריןיעל22/10/2007
אני בת 32. לפני 10 חודשים עברתי צנתור של עורק הכליה הימנית. היתה פתיחה עם בלון + סטנט (סתימה של 85%).
מאז אני לוקחת מיקרפירין 75 מ"ג ובבדיקה אחרונה קיימת הצרות חוזרת בעורק (60%).
1. האם ישנה בעיה בשילוב של לקיחת מיקרופירין וגלולות (מינולט).
2. האם ישנה בעיה בשילוב של לקיחת מיקרופירין עם תוסף Q10.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטנט בכיליה
ד``ר רוברט הפנר22/10/2007אין בעיה בשילוב התרופות הנ"ל. מן הסתם לא יכולת למנוע את ההצרות החוזרת בסטנט, מקווה שלא תחמיר.
אגב, מה מטרת ה Q10?
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQ10
יעל23/10/2007החלטתי לנסות ולעבור לתזונה נכונה ובריאה יותר ונטורפטית המליצה לי לקחת Q10. השאלה האם כדאי/יש צורך?
שאלות נוספות מתוך התעניינות- עכשיו כשאני יודעת שההיצרות חוזרת. ממה זה נובע וממה בעצם התחילה ההיצרות בעורק? והאם זה אומר שבעתיד אם אני אעבור שוב פעם צנתור (ככה זה נראה) ההיצרות עלולה לחזור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות חוזרת בסטנט
יעל24/10/2007בהמשך לכל השאלות - אתמול הייתי בדופלר עורקי כליות והאבחנה הינה כי קיימת טורבולנציה במיקום הסטנט וירידה מסוימת של מהירות דיסטלית המעידה על הפרעה של המעבר. הרופאה הסתייגה ואמרה שכיוון של.ד שלי תקין (100/60 האם זה לא נמוך מעט?) יכול להיות שזו הפרעה שתשאר קבועה וצריך פשוט להיות במעקב אך כיוון שאיכות הבדיקה נמוכה ביחס לצנתור, הרופא יכול להחליט לצנתר בכדי לראות בדיוק מה קורה שם.
מה אתה חושב על הנושא?ומדוע באזור הסטנט יש עדיין בעיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעורק כליה
ד``ר רוברט הפנר25/10/2007יעל שלום, איך , בתחילה הגיעו לחשד שיש הצרות בעורק הכיליה? בגלל לחצי דם גבוהים? אם כן, כעת לחץ הדם מאוזן?
מה גודל התומכון בעורק? (אורך ורוחב). אני שואל מכיוון שבהרבה מקרים, בניגוד לעורקי הלב שגם בהם משתילים תומכונים, עורקי הכיליה הרבה יותר רחבים, לפעמים 5 ואף 6 ממ', כך שגם אם יש הצרות , של 50-60% עדיין זרימת הדם מספיק טובה.
במידה ולפני הצנתור לחץ הדם היה גבוה והתאזן אחרי הצנתור, אז זהו מדד קליני שניתן לעקוב אחריו לצורך החלטה אם צריך ללכת שוב לצנתור.
ד"ר הפנר
נ.ב. נטילת ה Q10 מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור עורקי כליות
יעל25/10/2007הכל התחיל כאשר הגעתי לרופא כשחליתי בשפעת לפני כשנה וחצי. הרופא מדד ל.ד והוא היה 160/100. כמובן בגלל ל.ד גבוה הרופא שלח אותי לסדרת בדיקות ומשם הכל התחיל.כרגע ל.ד 100/60.
במקרה אתמול הייתי אצל הרופא עם תשובות דופלר והוא ענה בדיוק כמוך. הוא טוען שבמקרים כמו שלי הדעות חלוקות בנוגע להנחת סטנט כיוון שלא ידועה ההשפעה בקרב הגיל שלי במקרה זה של ערק הכליה. אלו שמתנגדים מעדיפים לפתוח כשיש הצרות והתומכים מעדיפים לשים סטנט ולראות בהמשך מה ההשפעה. לדעתו יכול להיות שבצנתור אולי יכלו לבצע מעט יותר את הפתיחה של העורק (אבל לא בהכרח) וזה מצב נתון כרגע או שבתוך הסטנט נתקעים שומנים שסותמים אותו. הרופא רוצה שאני אחזור על הדופלר בעוד 7 חודשים וגם הוא אמר שכרגע המדד לצנתור הוא ל.ד ואני צריכה להיות במעקב.
זהו הסיפור המעניין בגילי המופלג 32.
אני מאוד מודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)