צרבת - סימפטום לבעייה לבבית??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבת - סימפטום לבעייה לבבית??
    מיכל
    25/04/2010

שלום רב,
    אני בת 47, סובלת מזה מספר חודשים, מצרבות ולעיתים כאבים ברום הבטן (באיזור "מפתח הלב") ללא קשר למאמץ. התרופות פמוטידין, אומפרדקס ולנטון, שניסיתי בהמלצת רופא משפחה לא שיפרו את המצב.
    גסטרוסקופיה שביצעתי לאחרונה יצאה תקינה. האם יכול להיות שהסימפטומים בעצם לא שייכים למערכת העיכול אלא לבעייה לבבית???? העובדה שהתרופות נגד צרבת לא עוזרות מאוד מלחיצה אותי שמא מדובר בבעייה לבבית...
    יש לציין שלפני כשנה ביצעתי אקו-לב בגלל פעימות מוקדמות, הבדיקה יצאה תקינה פרט ל"אי ספיקה טריוויאלית ודלף קל".
    בדיקות דם אחרונות מראות על ערכי כולסטרול כללי 244, LDL: 147 HDL: 63 טריגליצרידים: 170, רופא המשפחה המליץ לי "לאכול בצורה מאוזנת יותר" ואינו רואה צורך כרגע בטיפול תרופתי לכולסטרול. אני לא מעשנת ולא סובלת מעודף משקל.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צרבת

ד``ר רוברט הפנר
    26/04/2010

מיכל,
    צרבת יכולה להיות סימפטום לבעיה קרדיאלית, במיוחד אם מפחיתי חומצה לא שיפרו והגסטרוסקופיה תקינה.
    אקו לב תקין, כלל אינו קשור לענין.
    אני מסכים עם רופא המשפחה שלך, לאכול יותר מאוזן.... תמיד נכון ולכולם, האיזון בחיים חשוב.
    כדאי לברר בכיוון הלב, תתחילי עם מבחן מאמץ פשוט, או אקו לב במאמץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו