הפסקה זמנית של נטילת אספירין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקה זמנית של נטילת אספירין
    סילבי
    06/05/2010

לרופא שלום,
    אני צריכה לעבור בדיקת דם סמוי בצואה בימים אלה.
    הקרדיולוג שאני מטופלת אצלו מזה כ-10 שנים אוסר עלי להפסיק את נטילת האספירין למשך שישה ימים וטוען שזה לא נחוץ, שאפשר לעשות את הבדיקה עם נטילת אספירין.
    לעומתו, רופאת המשפחה הותיקה שלי טוענת שעלי להפסיק ושאפילו פרופ' בנאי אומר שמי שהכולסטרול שלו מאוזן וגם הטריגליצרידים מאוזנים יכול אפילו להפסיק נטילת אספירין קבועה...
    אני אובדת עיצות.
    להפסיק או לא להפסיק? זו השאלה
    לידיעתכם, בטופס המצורף לבדיקה יש סעיף ששואל אם משתמשים באספירין באופן קבוע, אבל גם ממליצים להפסיק נטילת התרופה למשך התקופה הנחוצה לצורך ביצועה.
    בת 65 אחרי צנתור ב-2001 וצנתור נוסף ב-2009
    מה דעתכם המלומדה?
    ותודה על תשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפסקת אספירין

ד``ר רוברט הפנר
    08/05/2010

סילבי,
    בשנים האחרונות ישנה נטיה לרדת במתן האספירין, כטיפול "מניעתי". ישנה אף עבודה שפורסמה לאחרונה שבצורה השוואתית לא היה ייתרון כלשהו לקבוצה שטופלה באספירין. לכן אם הטיפול המניעתי האמיתי הוא רציני אפשר גם בלי אספירין (כנראה). אבל כל זה רק במקרה שהאספירין ניתן כטיפול מניעתי, כמו למשל רק בגלל גיל.
    אותו דיון אינו נכון אם קיימת סכרת או ישנה מחלת לב איסכמית (הצרויות בעורקי הלב) מוכחת, כמו למשל בצנתור. אז, האספירין מומלץ ללא סייג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המלומדה,אז...

סילבי
    08/05/2010

הבנתי מדבריך שלא להפסיק את נטילת האספירין בתקופת הבדיקה?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו