אספירין ופלביקס לפני ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין ופלביקס לפני ניתוח
    שלומי
    29/05/2010

שלום רב,

אימי לקתה בהתקף לב, עברה צינטור להחדרת סטנט ומאז נוטלת אספירין ופלביקס.
    בנוסף, לאחר כשנה בערך עברה צינתור בצוואר להוספת סטנט.

היום לצערי, גילו לאימי גידול במוח, והמנתח מוח מבקש שאימי תפסיק ליטול את הפלביקס והאספירין (דגש על הפסקה של שניהם יחד) עשרה ימים לפני הניתוח, התייעצנו עם קרדיולוג והוא אומר שאם נפסיק את הכדורים יש סיכוי לאירוע מוחי או התקף לב נוסף, עלינו לקחת זאת בחשבון. מה לעשות ??? האם יש שיטה אחרת ? מהם הסיכויים לאירוע מוחי או התקף לב ? האם יש תרופה שיכולה להקטין את הסיכון בעשרה ימים הללו?
    אימי כבת 62 עם ערכים של שומנים בדם מעל 1000.

אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מידע נוסף

שלומי
    29/05/2010

ההתקף לב שציינתי בהתחלה ארע לפני כשנתיים וחצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין ופלויקס

ד``ר רוברט הפנר
    29/05/2010

שלומי,
    לדעתי מה שצריך לקבוע הוא מה מסכן אותה יותר לתקופה הקרובה. אם לא יעשו את ניתוח המוח, מה הסיכון? מוות? אז עדיף שתמות, או שתתעוור עם עורקי לב פתוחים? כנראה שלא.
    במקרה של אימך שני הרופאים צריכים להתפשר, או מבחינתי הקרדיולוג יותר.
    אופציה של פשרה היא בשום פנים ואופן לא הפסקה פתאומית של אספירין ופלויקס 10 ימים לפני הניתוח. במקרה זה היא תגיע לניתוח דווקא בימים שהסיכון להתקף לב הוא הכי גדול.
    אני מציע לחוליי, לעשות הפסקה הדרגתית של פלויקס במשך כשלושה-ארבעה שבועות, ובמידה והנוירוכירורג אינו מוכן מעט "לוותר", להפסיק את האספירין 7 ימים לפני הניתוח, ובתקופה הזאת של השבוע טיפול יום יומי בזריקות קלקסן עד יום הניתוח.
    לגבי שאלת מה הסיכון עם הפסקת האספירין והפלויקס, אינך מוסר פרטים שאני יכול להתיחס אליהם, כמו למשל מועדי הצנתורים, סוג התומכונים, גודלם (אורך/רוחב), מספרם, מיקומם וכו וכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקטיביות הקלקסן

שלומי
    29/05/2010

תודה רבה על התשובה.

בהתאם לתשובה, אני מבין שאם הנוירוכירורג אינו מוותר אז יש להעניק להזריק קלקסן, האם אפקטיביות הקלקסן זהה לאפקטיביות האספירין ?
    מה ההשלכות של הזרקת קלקסן? והאם ניתן להזריק ממש עד ליום הניתוח ?

מעט מידע על הסטנטים - הסטנט שבלב הושתל לפני כשנתיים וחצי (אני יודע שבזמנו זה היה הכי טוב עם ציפוי, מצטער, מעבר לזה אין לי מושג).
    לגבי הסטנט שבצוואר הוא סטנט רגיל ללא ציפוי והוא הושתל לפני כשנה וחצי בערך.

תודה רבה על תושבתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלקסן

ד``ר רוברט הפנר
    30/05/2010

שלומי,
    הקלקסן פחות יעיל (אחרת לא הייתה התלבטות) אבל הוא ודאי יותר טוב מכלום.
    יש להפסיק אותו 12-24 שעות לפני הניתוח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו