מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארקוקסיהאורן12/06/2010
שלום רב,
אני כבן 30, לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים חזקים בגב, ולאחר צילומים היה חשד לאוסטואיד אוסטאומה באיזור חוליה D5. הרופאים המליצו להימנע מהתערבות כירורגית. כדי להתמודד עם הכאבים אני לוקח כדור ארקוקסיה 90 מ"ג פעם בשלושה ימים ובנוסף כדור אספירין 325 מ"ג אחד בלילה. הטיפול הנ"ל נמשך כשנה. להבנתי שימוש ממושך בארקוקסיה עלול לגורם לתופעות לוואי בקיבה וכן ליצור בעיות לב וכליות. האם כדאי לשקול את החלפת השימוש בארקוקסיה בסלקוקסיב או אתופאן?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2010אורן
לכל התרופות הנ"ל שהם ממשפחת ה NSAID תופעות לוואי דומות אם כי הדור הראשון שלהן דוגמת ארטופן עם סיכון קרדיאלי נמוך יותר.
לא ברור לי למה אתה נוטל אספירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטופן
אורן18/06/2010ד"ר הפנר,
הטיפול הוא בעקבות אוסטאואיד אוסטאומה בעמוד השדרה. אני משתדל לקחת את כדור הארקוקסיה בהפרשי זמן גדולים ככל שניתן. לשם כן, אני נוטל כדור אספירין אחד ביום שמעכב את הצורך שלי לקחת ארקוקסיה. באופן זה אני מצליח לקחת את כדור הארקוקסיה אחת לשלושה ימים.
לגבי ארטופן, נאמר לי שהוא בכל השפעה שלילית יותר על הקיבה לעומת האחרים. תוכל לומר האם הקטנת הסיכון הקרדיאלי משמעותי יותר מההשפעה השלילית של הכדור על הקיבה?
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטופן
ד``ר רוברט הפנר18/06/2010אורן
אין לשאלתך תשובה. זה לא מתמטיקה. לא צריך להיות היסטרי לגבי הסיכון הקרדיאלי. הסיכון הקרדיאלי נמצא מעט גבוה יותר וככל הנראה יותר אצל חולי הלב באנשים שמטופלים בתרופות הנ"ל לפרקי זמן ארוכים מאוד (למשל חולים במחלות פרקים שזקוקים לטיפול זה באופן קבוע). אני עדיין לא מבין למה אתה נוטל אספירין. כנגד כאבים? אז תקח רק אותו. להפחית סיכון קרדיאלי? בספק אם אתה משיג זאת ולעומת זאת אתה מגדיל מאוד את הסיכון לקיבה בשתי התרופות הנ"ל.
מה שאני מציע לך, קח את הארקוקסיה כל יום במשך שבוע-שבועיים ו"גמור ענין"...אם אפשר. אתה הולך בדרכי ביניים ואולי בסוף לא תשיג כל תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות כלי דם . מה הסיבה ?
בתיה12/07/2010בעלי סובל מהיצרויות של כלי דם שונים שאחראים על אזורים שונים בגוף . היה לו אירוע מוחי , עבר שני צינתורים בעורקי השינה והוכנסו סטנטים . כ"כ יש אי ספיקת לב ובבדיקות שנערכו (אקו ו - CT )
התברר שיש היצרויות גם בכלי הדם העורקיים המובילים . יש לציין שאין לו שומנים בדם .
בבדיקות תקופתיות : כולסטרול בין 130 - 140 מ"ג , טריגליצירים 76 .
הוא כן סובל מסכרת ומזריק פעמיים ביום אינסולין . לא מעשן מזה שנתיים .
ובכל אופן מה יכולה להיות הסיבה להיצרות ?
אשמח לקבל תשובה .
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)