הסבר לאירועים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר לאירועים
    אורן
    24/08/2010

שלום רב
    שמי אורן, אני בן 35.לפני כשנתיים בעקבות כמה מקרים באותו יום של הרגשת אי נוחות בצד שמאל של הגוף שכללו הזעה מצד שמאל של הגוף, הרגשה של עילפון כאב חזק בלסת וקושי נשימתי (נזקקתי למסכת חמצן) אושפזתי לכמה ימים. נערכו לי הבדיקות הבאות:
    2 בדיקום דם: ללא עדות לטרופונין
    צילום חזה: תקין
    3-4 אק"ג: תקינים
    אקו: LV impared relaxation
    צינתור: LAD Bridging של 50% עם timiflow של 3.
    עליי לציין שאין לי גורמי סיכון. אין היסטוריה אישית או משפחתית של בעיות לב,אין לי ל.ד. גבוה, אין לי סכרת, ואני לא מעשן. בזמן האשפוז היה לי LDL גבוה של 150 אך לאחר נטילת סימבסטטין 20 הערך ירד ל80-90 ונשאר מאוזן.
    שבועיים לאחר שחרורי ביצעתי מיפוי שהיה תקין. חודש לאחריו בדיקת מאמץ שהייתה תקינה. כמו כן ביצעתי בדיקת הולטר שגילתה IRBBB ובפעימות מוקדמות חדריות בודדות.
    כמה בדיקות אק"ג שעשיתי במהלך השנה האחרונה היו תקינות גם כן.
    לפני כחצי שנה ביצעתי שוב פעם בדיקת מאמץ שהייתה תקינה גם כן.

לפני כשנה, במהלך נהיגה, התחלתי להרגיש באופן פתאומי, קוצר נשימה והרגשה חזקה שאני עומד להתעלף כל שנייה (זה לא קרה). לאחר כחצי שעה התופעות פסקו לבד והרגשתי טוב לאחר מכן.
    לפני כחצי שנה, לאחר תרומת דם, הרגשתי חולשה, חום בצד שמאל של הגוף מלווה בזיעה קרה (אפילו שהיה מאוד קר בחוץ), הרגשה של לפני התעלפות וקוצר נשימה. קוצר הנשימה נמשך 3-4 דקות ושאר התופעות פסקו גם לאחר כ-20 דקות( לפני אשיפוזי תרמתי כ-30 פעמים דם ללא שום תופעות לוואי)
    אתמול, במהלך הליכה, גם הרגשתי באופן פתאומי, קוצר נשימה והרגשה של התעלפות שפסקו לאחר כחצי שעה.
    אני צריך לציין שלפני שלושת האירועים ולאחריהם הרגשתי טוב, לא סבלתי מכאבים בחזה או בכל מקום אחר בגוף ופרט לאירועים הנ"ל אני מרגיש טוב בד"כ. כמו כן, פעילות בלוטת התריס שלי תקינה.

האם התופעות הנ"ל יכולות להיות קשורות ללב? (על אף תוצאות הבדיקות התקינות- פרט ל-bridging), יכול להיות מצב של איסכמיה רגעית עקב ה-bridging שיסביר את התופעות הנ"ל? האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות? אם זה לא קרדיאלי, איזה עוד הסבר יכול להיות לשלושת האירועים הנ"ל?

תודה רבה על זמנכם וסליחה על הטקסט הארוך

אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לאירועים

הוספת תגובה

• הוספת בדיקה

אורן
    24/08/2010

שכחתי לציין שבעת האישפוז שלי לפני כמעט שנתיים נערך לי גם בדיקת נוירולוגית שהייתה תקינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו