מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר לאירועיםאורן24/08/2010
שלום רב
שמי אורן, אני בן 35.לפני כשנתיים בעקבות כמה מקרים באותו יום של הרגשת אי נוחות בצד שמאל של הגוף שכללו הזעה מצד שמאל של הגוף, הרגשה של עילפון כאב חזק בלסת וקושי נשימתי (נזקקתי למסכת חמצן) אושפזתי לכמה ימים. נערכו לי הבדיקות הבאות:
2 בדיקום דם: ללא עדות לטרופונין
צילום חזה: תקין
3-4 אק"ג: תקינים
אקו: LV impared relaxation
צינתור: LAD Bridging של 50% עם timiflow של 3.
עליי לציין שאין לי גורמי סיכון. אין היסטוריה אישית או משפחתית של בעיות לב,אין לי ל.ד. גבוה, אין לי סכרת, ואני לא מעשן. בזמן האשפוז היה לי LDL גבוה של 150 אך לאחר נטילת סימבסטטין 20 הערך ירד ל80-90 ונשאר מאוזן.
שבועיים לאחר שחרורי ביצעתי מיפוי שהיה תקין. חודש לאחריו בדיקת מאמץ שהייתה תקינה. כמו כן ביצעתי בדיקת הולטר שגילתה IRBBB ובפעימות מוקדמות חדריות בודדות.
כמה בדיקות אק"ג שעשיתי במהלך השנה האחרונה היו תקינות גם כן.
לפני כחצי שנה ביצעתי שוב פעם בדיקת מאמץ שהייתה תקינה גם כן.
לפני כשנה, במהלך נהיגה, התחלתי להרגיש באופן פתאומי, קוצר נשימה והרגשה חזקה שאני עומד להתעלף כל שנייה (זה לא קרה). לאחר כחצי שעה התופעות פסקו לבד והרגשתי טוב לאחר מכן.
לפני כחצי שנה, לאחר תרומת דם, הרגשתי חולשה, חום בצד שמאל של הגוף מלווה בזיעה קרה (אפילו שהיה מאוד קר בחוץ), הרגשה של לפני התעלפות וקוצר נשימה. קוצר הנשימה נמשך 3-4 דקות ושאר התופעות פסקו גם לאחר כ-20 דקות( לפני אשיפוזי תרמתי כ-30 פעמים דם ללא שום תופעות לוואי)
אתמול, במהלך הליכה, גם הרגשתי באופן פתאומי, קוצר נשימה והרגשה של התעלפות שפסקו לאחר כחצי שעה.
אני צריך לציין שלפני שלושת האירועים ולאחריהם הרגשתי טוב, לא סבלתי מכאבים בחזה או בכל מקום אחר בגוף ופרט לאירועים הנ"ל אני מרגיש טוב בד"כ. כמו כן, פעילות בלוטת התריס שלי תקינה.
האם התופעות הנ"ל יכולות להיות קשורות ללב? (על אף תוצאות הבדיקות התקינות- פרט ל-bridging), יכול להיות מצב של איסכמיה רגעית עקב ה-bridging שיסביר את התופעות הנ"ל? האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות? אם זה לא קרדיאלי, איזה עוד הסבר יכול להיות לשלושת האירועים הנ"ל?
תודה רבה על זמנכם וסליחה על הטקסט הארוך
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת בדיקה
אורן24/08/2010שכחתי לציין שבעת האישפוז שלי לפני כמעט שנתיים נערך לי גם בדיקת נוירולוגית שהייתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)