מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול אחרי צינתורסווטה19/04/2007
שלום דוקטור,
אני בת 48, לא מעשנת, עושה ספורט. במשך שנה אחרונה סובולת מכאבים בחזה. בדיקות מאמץ, מאמץ עם תאליום ואקו לב לא הראו שום שינוים. ב-18.03 עשו לי צינתור ונמצאה הצרות של 80% באמצע ה- LAD. נעשה Direct Cyphering.
השאלה היא:
האם אני יכולה לחזור לחיים רגלים (ספורט-פיטנס)?
איך לעקוב אחרי מצב העורקים בעתיד?
תודה רבבבהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט אחרי צנתור
ד``ר רוברט הפנר19/04/2007סווטה שלום,
הטיפול בהחדרת תומכון כמו במקרה שלך, הוא טיפול נקודתי בבעיה, שנקראת טרשת עורקים. עם החדרת התומכון לא נפתר הסיכון שבהתפתחות טרשת עורקים, שעלול לסכן אותך בעתיד עם הופעת הצרויות חדשות בעורקי הלב.
את יכולה לחזור לפעילות פיזית שהיא אף מאוד מומלצת, ויחד עם זאת את צריכה לעשות טיפול מונע שכולל טיפול בלחץ דם גבוה במידה והוא קיים, הפסקת עישון, דיאטה מתאימה וכמובן טיפול להורדת קולסטרול. במידה ותעמדי בכל אלה את מקטינה מאוד את הסיכון שבהתקדמות טרשת העורקים.
אגב, טרשת העורקים אינה פוגעת רק בעורקי הלב, אלא גם בעורקים אחרים כמו מוח, כליות, גפיים וכו וכו, ובכך החשיבות הגדולה שבטיפול המונע.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי צינתור
ד''ר ריקרדו תובר20/04/2007שלום סווטה
כמובן שאני מסכים עם ד"ר הפנר אבל רציתי להוסיף שבמקרה שלך שאין כמעט גורמי סיכון באת עושה ספורט הנושא העקרי הוא המעקב אצל רופא קרדיולוג שיוכל להחליט בין היתר - טיפול תרופתי המתאים ביותר בשבילך,מעקב פרופיל שומנים בדם,מעקב יתר לחץ דם .
וגם צורך לבצעה בדיקות עזר כמו בדיקת מאמץ,אקו לב,מיפוי לב או צינתור.
זאת הדרך לעקוב אחרי מצב העורקים שלך.
בהצלחה
ד"ר תובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)