מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש של חצי שנה בגראס - השפעות?דן18/09/2010
שלום,
אני בן 21 חייל המשתחרר בעוד חודש.
לעולם לא היו לי בעיות לב חריגות, בגיל 12 אובחן אצלי איוושה בלב אבל זה היה משהו ממש מינורי ולא מעורר דאגה שלא הגביל אותי בשום פעילות או לא הרגיש לי שום דבר חריג ולא בסדר.
אומנם הפסקתי לעשן לפני שלושה חודשים, אך בחצי שנה לפני כן הייתי מעשן גראס באופן יומ-יומי בהתחלה לא היו כל השפעות. אך לאחר תקופה ארוכה של שימוש מדי פעם הייתי מרגיש דופק מואץ באופן מוגזם. פעם אחת הרגשתי שהדופק שלי כל כך חזק וכל כך מואץ שכבר התחלתי קצת להכנס לפאניקה שאני הולך לקבל איזה התקף לב או משהו כזה ומיד נכנסתי למיטה ונשכבתי לישון. מה שכן הדופק היה חריג והרגשתי את זה בכל גופי. (ידיי רעדו לפי הדופק) והרגשתי כאילו אני חצי הולך לקבל התקף חרדה או לב או משהו.
בכל מקרה אני הפסקתי את השימוש לגמרי ולא נגעתי בזה כבר שלושה חודשים ואני לא מתכוון גם לגעת בזה יותר.
לפני כחודש החלטתי שאני מתחיל לעשות כושר ולרוץ בכל יומיים.
בפעם הראשונה שרצתי כנראה התאמצתי יותר מדי ולאחר סיום הריצה ראיתי שחור בעיניים וכמעט נפלתי מהרגליים. הלב שלי דפק חזק ומואץ באופן חריג וכשהגעתי הביתה גם חצי שעה לאחר מנוחה הלב שלי דפק ממש מהר ולאחר מכן גם הקאתי.
הבנתי שכנראה התאמצתי יותר מדי ולאחר מכן התחלתי להתאמן בהדרגה.
עם הזמן באימונים התחלתי להשתפר מבחינת הכושר והביצועים עלו.
השאלה שלי היא כזאת, אני מודע לכך שגראס יכול לפגוע בלב וסיכונים כל שהם לטווח הארוך.
אך האם לאחר הפסקה הגוף (הלב) חוזר לתפקד במצב נורמלי? או שיש סיכוי שגרמתי לנזק בלתי הפיך בגלל חצי שנה של "השתוללות"?
כאשר אני עושה כושר עכשיו אני כבר לא מרגיש יותר דופק מואץ באופן חריג והרגשה שאני הולך להתעלף בכל רגע. אך עדיין מעניין אותי לדעת אם נוצר נזק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן, העישון מזיק לבריאות !!!
ד``ר רוברט הפנר18/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אבל לא ממש חידשתי לי משהו
דן18/09/2010מבקש בבקשה שתעזור לי בדאגה הספציפית.
אני יודע שגראס פוגע בתפקוד הלב, השאלה שלי אם לאחר הפסקה לצמיתות מהגראס הלב חוזר למצב תקין? כתבתי ושאלתי באופן מורחב יותר בהודעה הראשונית.
זה שהעישון פוגע בבריאות ממש לא עזר לי האמת.
בבקשה תגובה רצינית יותר אם אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדן, עישון גראס אינו מזיק ללב
ד``ר רוברט הפנר19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)