מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר אויר ושיעולים- מה לעשות ?אורלי20/04/2007
שלום
אני בת 52 ומזה 10 ימים רצוף, אני סובלת מהתקפות של פרפורים / התכווצויות בצד שמאל של החזה, הבאים תמיד יחד עם תחושת חנק חלקית ומלווים בשיעול כבד וכאבים בחזה שמאל. בלילות אני ישנה היטב. במהלך היום ההתקפות יכולות להמשך שעות או דקות ,בכל מצב, גם במנוחה, בדיבור, ובעיקר באכילה ומאמץ גופני כמו הליכה. חלק ניכר מהיום אני "מבלה" במאמצי נשימה. בדיקות דם, אק"ג , סוכר, צילום חזה, בלוטת תריס ולחץ דם תקינות. הדופק לא מהיר בזמן ההתקפים. במיון בי"ח, רופא תורן בדק לי דופק ביד במשך דקה ,ושחרר אותי ממיון עם אבחנה של פעימות מוקדמות (על הנייר כתוב 'פלפילציות משניות לפעימות מוקדמות'). המלצתו לבצע אקו לב ובדיקת הולטר, ולקחת כדורי Normaten 12.5 . קיבלתי תור להולטר רק לעוד 12 ימים.
אציין שכל התופעה הזו חדשה לי לחלוטין והתחילה בפתאומיות. אינני חולה בשום מחלה מלבד יל"ד שהתגלה לפני שנה וחצי ובגינו אני מטופלת בחצי כדור דיזותיאזיד ליום .
שאלתי היא האם כדאי להתחיל כבר לקחת כדור (נורמטן) , או לחכות 12 ימים לבדיקת ההולטר ?
אם לא לקחת, מה הייתם ממליצים לי בינתיים לעשות כדי לטפל בחוסר האויר, ובשיעולים שמתישים אותי ?
אני יודעת שהפורום אינו תחליף לבדיקה מעמיקה, אך יש סיכוי שתעזרו לי אפילו קצת להקל על הסבל הזה עד שאשלים את כל הבדיקות. (לדוגמא לפני שעתיים אכלתי ארוחת ערב שבמהלכה השתעלתי בטרוף כמעט ללא הפסקה במשך שעה, והשיעול וחוסר האויר נמשכים עד לרגע זה).
מודה לכם מאד,
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאורלי המשתעלת והמיואשת
אורלי11/05/2007ד"ר הפנר שלום
היום מלאו חודש + 3 ימים מאז שהכל התחיל , ועדיין אין אבחנה. בדיקת אקו לב, ארגומטריה, תפקודי ריאה תקינים. בהולטר מצאו פעימות מוקדמות פרוזדוריות מרובות (עד 570 בשעה). במהלך השבועות שחלפו, המצב היה גרוע יותר, לא יכולתי לישון כבר בלילות בגלל הפעימות , וכמו כן השיעולים הפכו להיות עם הזמן יותר כבדים וממושכים + שינוי בצלילים. תרופות נורמיטן ואח"כ פרולול לא עזרו (והנורמיטן גם החליש אותי מאד). כרגע חזרתי עם תוצאת בדיקה נוספת ביד: CT ANGIO לבית החזה. בבדיקה נשלל PE , הריאות נקיות ואין בקע סרעפתי. ויש שורה שאומרת: 'קיים פקטוס אקסקווטום קל עם לחץ קל של החלק התחתון של עצם החזה על הלב ' (אין לי מושג מה זה אומר).
לפני 5 ימים התחלתי טיפול באנטיביוטיקה RULID (טיפול ל- 10 ימים, כך שאני כבר בחצי הדרך) ,ומיד היה שיפור במצב, אבל לא שיפור גדול ,והשיפור תקוע באותו המצב, עם נסיגה מדי פעם. כל הסימפטומים נמשכים (פעימות, שיעולים וחולשה) (במאמצים של אוכל, דיבור ,וגם במנוחה) אבל בעוצמה ותדירות פחותים. ותחושת החנק היא עכשיו מינימלית.
אני כבר ממש מיואשת. אם כל הבדיקות עד כה תקינות, מה יכול להיות הגורם לכל זה ? לאיזה כיוון אני ממשיכה מכאן ?
מחכה לתשובתך בקוצר פעימה,
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעולים
ד``ר רוברט הפנר11/05/2007אורלי שלום,
צר לי אבל הרפואה הוירטואלית לא יכולה לעזור יותר.
נראה לי שכמו שזה בא כך זה גם ילך. צריך זמן וסבלנות.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורלי12/05/2007ד"ר הפנר שלום
אמן, לו יהי כדבריך. כמו שזה בא, כך זה יעבור. אולי זה VIRUS ITALIANO שהבאתי איתי.
מודה לך על ההקשבה, היעוץ והתמיכה בשעות הקשות.
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול וחוסר אוויר
ד``ר רוברט הפנר21/04/2007אורלי שלום,
לדעתי פעימות מוקדמות, תכופות ככל שיהיו, באשה בריאה וצעירה, אינן מסבירות את השיעול ואת קוצר הנשימה שלך, שלפי תיאורך מאוד קשים.
לא נראה לי שה Normiten יתרום למצבך, ובכל מקרה אינו בגדר של טיפול דחוף או "מציל חיים", כך שלדעתי עם טיפול זה את יכולה להמתין.
אני מסכים עם ההמלצה לאקו לב והולטר, אבל לדעתי האקו יהיה תקין וההולטר לא יסביר רפואית את תחושותייך.
הסיפור נשמע לי יותר ראתי, למרות שהצילום חזה פורש כתקין, או אולי דרכי הנשימה העליונות.
כפי שאת מתארת, אם אני לא טועה, גם הכאב בחזה וגם קוצר הנשימה תוצאה של השיעול עצמו.
כדאי לך להתיעץ עם רופא ראות, אאג, ואפילו עם רופא גסטרואנטרולוג, במידה ואת חושבת שיש קשר בין הארוחות והשיעול.
תעדכני אותי במתרחש,
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיעול רק נלווה
אורלי21/04/2007ד"ר הפנר שלום
חיכיתי לתשובה כמו אויר לנשימה. להבהרה, השיעול בא כתוצאה מקוצר הנשימה, ולא להיפך (אני חושבת). אני מרגישה קודם את הפרפור/כיווץ ואת המחנק, ורק אח"כ מגיע השיעול. לעיתים, במנוחה, אני אפילו מצליחה להשתלט על השיעול ולעצור אותו ע"י "טכניקה" של נשימה עם פה פתוח, ואז אני ממשיכה להרגיש כל הזמן את ההתכוצויות והחנק ללא השיעול (שבלמתי אותו).
תודה רבה "מכל הלב" על הקדשת זמנך הפרטי לפורום,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה-
ד``ר רוברט הפנר21/04/2007...אם כך תנסי את ה Normiten. אם את מאזור מרכז הארץ את יכולה לפנות למיון בי"ח וולפסון מחר בבוקר ולבקש שיצרו איתי קשר.
תעדכני אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בדרכי הנשימה והפרעות קצב לב?
אורלי26/04/2007ד"ר הפנר שלום
עדיין אין התקדמות ממשית. בשבוע הבא אני אמורה לעבור סדרת בדיקות כולל ספירומטריה. בינתיים אני לוקחת נורמיטן שמקל מאד על תחושת החנק, אבל לא עוצר את ההתקפים של שיעול ופעימות מוקדמות, וגם גורם לי לחולשה גדולה. (בינתיים עדיף חולשה על חנק , לא עלינו... )
שאלתי היא: האם ייתכן שבעיה/דלקת בדרכי הנשימה (ריאות, סימפונות, אסטמה וכו') תיגרום לפעימות מוקדמות ? אם כן, הכיצד ?
תודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)