הצרות קשה במסתם האורטלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצרות קשה במסתם האורטלי
    ורדית
    24/11/2007

שלום אני בת 37 נשואה +3 ויש לי הצרות קשה במסתם האורטלי 0.70 עם מפל לחצים של 80 ללא סמפטומים.
    מהי דעתך? האם אני צריכה להתנתח בהקדם ? או לחכות להופעת הסמפטומים? יש לציין שאני עושה כושר ללא בעייה
    ואני אמורה לעבור אקו לב במאמץ
    רציתי גם לדעת מי המומחה הגדול ביותר בארץ לניתוח החלפת מסתם אורטלי בחתך קטן? כי אנני רוצה שיפתחו לי את כל בית החזה? ומי בחול? שמעתי על רופא בבלגייה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצרות קשה במסתם האורטלי

הוספת תגובה

ד''ר ריקרדו תובר
    25/11/2007

ורדית שלום

הצרות קשה במסתם האורטלי ללא סימפטומים איננה אינדיקציה לניתוח החלפת מסתם.אפלו אם שטח המסתם 0.7

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ורדית
    26/11/2007

שלום דוקטור אני מאוד שמחה לקרוא את תגובתך לגבי ההצרות הקשה שלי במסתם האורטלי0.7 ומפל לחצים של 80 ללא סמפטומים
    רוב הרופאים ובמיוחד המנתחים בפורומים השונים חושבים שזו הצרות קשה מאוד ושהסמפטומים יגיעו בהקדם ולכן צריך מייד לנתח
    אז מהי כן האינדיקצייה במיקרה שלי? אפשר לשמוע חוות דעתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AS

ד``ר רוברט הפנר
    26/11/2007

שלום ורדית,
    אם את פעילה פיזית, לא מרגישה קוצר נשימה או כאבים/לחץ בחזה במאמץ, ולא מאבדת לעתים את ההכרה, אז אין דחיפות בניתוח.
    אני מבין שאת מודאגת מהצלקת, אולי בצדק. את ודאי מודעת בנוסף שתצטרכי ליטול תרופה מונעת קרישת דם כל חייך, כי המסתם שתקבלי יהיה מתכתי ולא ביולוגי. אני מעיר את תשומת לבך לניתוח ע"ש רוס Ross procedure שיחסוך ממך את הצורך בנוגדי קרישה, בשבילו תצטרכי לטוס לחו"ל. מצרף לך קישור.
    http://www.cts.usc.edu/rossprocedure.html
    בהצלחה,
    ד"ר הפנר
    אגב, גם קצב ההחמרה בהצרות המסתם יכול לעזור, בבדיקות חוזרות (אקו) שעשית בשנים האחרונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרות במסתם האורטלי

ורדית
    26/11/2007

שלום ד"ר הפנר לגבי ניתוח בחתך קטן הבנתי ששמים מסתם ביולוגי ולא מכאני לכן לא צריך תרופה נוגדת קרישה לכל החיים והבנתי כמו כן שהמסתם הוא ל10 שנים בלבד ולא איכפת לי מכייוון שאני מאמינה שעוד 10 שנים יהיו חידושים אבל בחתך קטן לא פותחים את כל בית החזה
    הבנתי גם שאין נסיון בארץ לכן אם יש לך המלצה על רופא מסויים או מרכז רפואי בחול אין לי בעייה תקציבית
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה אחרונה לגבי המסתם האורטלי

ורדית
    26/11/2007

אני אומורה לעבור שבוא הבא אקו לב במאמץ כדי לראות אם אני לא מפתחת סמפטומים בבדיקה למרות שאני עושה כושר ללא בעייה אבל חלה החמרה רצינית בשנה האחרונה המסתם מ0.9 הוצר ל 0.7
    לכן שאלתי היא האם מסוכן במצבי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסוכן בהשגחה מתאימה

ד``ר רוברט הפנר
    27/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות המהירות

ורדית
    27/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו