מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להחלפת מסתם אורטלי וקטע האורטשמעון25/11/2007
לדר' רוברט הפנר, שלום רב
אני מועמד להחלפת מסתם אורטלי והחלפת קטע האורטה העולה
המסתם האורטלי שלי אובחן כדו-עלי ונוצרה בו היצרות ( 0.4 סמ"ר ) , מפל 99/64
הוארטה העולה מורחבת 45 מ"מ
מהי לדעתך דחיפות הניתוח והאם לדעתך ניתן לבצע ניתוח זה בטכניקת "הפולשנות המזערית" ?
אנא תשובתך
בברכה
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AS
ד``ר רוברט הפנר26/11/2007הכי חשוב לא אמרת, איך אתה מרגיש. בן כמה אתה? יש בדיקות קודמות שממדו את קוטר האאורטה? מה קצב ההחמרה בהצרות המסתם האאורטלי? האם ישנה גם אי ספיקה של המסתם?
קוטר של 45 ממ' של אאורטה עולה לא דורשת החלפה (במידה ואתה לא Marfan syn.)
לא ניתן לנתח בטכניקה המזערית, את המסתם והאאורטה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להחלפת מסתם אורטלי וקטע האורט
שמעון27/11/2007שלום דר' ותודה על התייחסותך
להלן התשובות למה ששאלת:
אני בן 55 מרגיש מצויין ואין לי כל הגבלה
תוצאות CT מ-22/8/04: מסתם 1.2 סמ"ר. אורטה 45 מ"מ מפל 49/25
תוצאות CT מ-16/8/05: מסתם לא צויין. אורטה 45 מ"מ מפל 58/33
תוצאות CT מ-6/12/06: מסתם 0.4 סמ"ר. אורטה 45 מ"מ מפל 99/64
תוצאות CT מ-11/4/07: מסתם 0.5 סמ"ר. אורטה לא צויין. מפל 80/59
בכל התוצאות צויין: ספיקה דרך המסתם אי ספיקה מזערית
נא חוות דעתך לגבי דחיפות הניתוח להחלפת המסתם והאורטה העולה
(נאמר לי שהחלפת קטע האורטה היא בגלל שכבר מבצעיל החלפת אסתם, אחרת לא היה צורך בהחלפת קטע האורטה)
בברכה
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAS
ד``ר רוברט הפנר27/11/2007באמת החלטה לא קלה.
יחד עם זאת הנתונים כפי שיפה כתבת אותם, מעלים אצלי ספק לאמינותם. החמרה בשטח המסתם מ 1.2 ל 0.4 בפרק זמן של 3 שנים בלבד מאוד מאוד משמעותית וספק אם המדידות נכונות במיוחד אם אתה מרגיש טוב. יש גם אי ספיקה של המסתם? האם אתה איש פעיל פיזית? חדר כושר? הליכה? שחיה?...
לגבי האאורטה, לדעתי אין סיבה לנתח גם אם מחליפים את המסתם, בטח לא בקוטר של 4.5 שלא מחמיר במשך השנים האחרונות.
ייתכן ומבחן מאמץ, בהשגחה מתאימה (בבי"ח) תתרום להחלטה.
תעדכן אותי
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)