קושי בנשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בנשימה
    לולה
    21/10/2010

שלום רב
    אני בחורה בת 34, ידועה עם קרדיומיופטיה מורחבת. מידי פעם (גם לפני שהמחלה אובחנה) ישנם ימים שבהם מופיע לי קושי בנשימה לכאורה. למה לכאורה? כי בפועל אני נושמת סדיר והאוויר נכנס ויוצא ללא קושי, אבל אם אני מנסה לקחת נשימה עמוקה היא כאילו "נתקעת" ויש תחושה שהיא לא ממלאה את הריאות. מיד אחר כך יש רפלקס של פיהוק אבל גם אז הפיהוק "נתקע". רק כשאני עוצרת רגע ומתרכזת בנשימה, אחריי כ 5-7 נשימות מסודרות באה הנשימה העמוקה או פיהוק הגון שמשחרר את הלחץ. הדבר חוזר על עצמו מספר פעמים ביום למשך יומיים שלושה ועובר מעצמו. התופעה מגיעה בעיקר בימים של לפני המחזור. אם זה קורה מספיק פעמים, אני מרגישה לחץ/מיחוש באזור הריאות כנראה מהמאמץ. האם אתם מכירים את זה? אני יודעת שלעיתים זה בא כשאני בלחץ אבל אז זה מרגיש לי הגיוני. לא ברור לי למה זה מגיע בימים שבהם אני רגועה לחלוטין? איך ניתן להעביר את זה כשזה בא?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בנשימה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    21/10/2010

לולה
    אין באפשרותי להתיחס לתחושות הסוביקטיביות שאת מתארת. אולי את צריכה להתיעץ עם רופא ראות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו