רמות גבוהות של LDL כבר כמעט 7 שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות גבוהות של LDL כבר כמעט 7 שנים
    שמעון
    15/11/2010

שלום, אני בן 29, וכבר כמה שנים רמות הכולסטרול אצלי מעל המקסימום. בבדיקה אחרונה הצלחתי קצת להוריד את הרמות: כללי: 212, HDL: 45, LDL: 151, NON HDL: 167 אני שומר על תזונה בריאה (אוכל ירקות עם הארוחות, שותה חצי כוס יין בצהריים, לא מכניס לגוף ג'אנק פוד וחטיפים למינהם, לא אוכל גבינות שמנות ודברי מאפה וכו'..) , רזה ועוסק בפעילות אירובית 3 פעמים בשבוע עם דופק ממוצע של 165. עם זאת אני לא מצליח להוריד את רמות הכולסטרול הרע לרמות תקינות. ואני מתחיל כבר לחשוב יותר ברצינות למעבר בשימוש בסטטינים לוויסות הרמות בדם. אבי חולה לב עוד משנות ה90 וישנה היסטוריה משפחתית ענפה בתחום.. האם חששותיי נכונים ויהיה צורך בשימוש תרופתי או שאפשר להמשיך "לסבול" את רמות הכולסטרול הקיימות? מה הנזק לטווח ארוך שיכול להגרם לי מרמות כאלה בדם? תודה מראש לעונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רמות גבוהות של LDL כבר כמעט 7 שנים - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    15/11/2010

שמעון,
    יש לך גורם סיכון משפחתי ו LDL גבוה. אתה מנהל אורח חיים בריא אבל את הכולסטרול לא תצליח להוריד יותר.
    גורם הסיכון המשפחתי משמעותי וזה הגיל והזמן שתתחיל טיפול בסטטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר

שמעון
    16/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו