הפרשי לחץ דם בשתי הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשי לחץ דם בשתי הידיים
    קרלוס
    12/02/2011

שלום רב
    אני בן 34, בריא בד"כ, יש לי היסטוריה של לחץ דם נמוך ,דופק נמוך והמוגלובין נמוך. תמיד הרגשתי טוב עם זה ולא היו לי תופעות מיוחדות. בזמן האחרון התחלתי להרגיש איזושהי חולשה בגוף (לפעמים במנוחה ולפעמים לאחר פעילות גופנית מתונה) ,כאילו לא מגיע לי מספיק דם למח וגם תחושה של קדם עילפון (אם כי אף פעם לא התעלפתי). לפעמים אני גם מרגיש חוסר אוויר, כאילו יש לי גולה בגרון ואני חייב לפהק על מנת לשחרר את זה.
    בדקתי לחץ דם מספר פעמים במספר הזדמנויות בימים האחרונים. שמתי לב שביד ימין תמיד יש לי לחץ נמוך יותר בהשוואה ליד השמאלית בערכים של 10-20 מ"מ כספית הן בדיאסטולה והן בסיסטולה עד כדי כך שביד ימין בזמן הדיאסטולה זה מגיע לכ-50 מ"מ כספית לפעמים.
    אני חייב לציין שלפני שנה וחצי הייתי בבירור קרדיאלי די מקיף עקב כאב בחזה ותחושה של לפני עילפון והזעה מוגברת. בוצעו לי מספר אקג, בדיקות מאמץ, אקו, בדיקת דם לנוכחות טרופונין, צילום חזה ואף מיפוי וכל התוצאות יצאו תקינות.
    מה המשמעות של לחצי דם שונים ביד ימין בהשוואה ליד שמאל? האם נראה לכם שהתסמינים עלולים להיות קרדיאלים על אף כל הבדיקות הקרדיאליות שביצעתי ויצאו תקינות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשי לחץ דם בשתי הידיים

הוספת תגובה

• אין משמעות למס׳ שציינת

ד``ר רוברט הפנר
    12/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשי לחץ דם בין השתי הידיים

קרלוס
    12/02/2011

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. עדיין הייתי שמח לדעת האם להפרשי לחץ הדם בשתי הידיים יש משמעות כלשהי אשר דורשת התייחסות או שזהו רק ממצא פיזיולוגי חסר משמעות.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשי לחץ דם בין השתי הידיים - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    12/02/2011

עניתי לך מקודם, אבל אם אתה מודאג אתה יכול להמשיך בירור בכיוון הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו