ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    קרלוס
    15/02/2011

שלום
    אני בן 39, אין היסטוריה משפתחתית של בעיות לב, לא סובל מלחץ דם, לא מעשן אך מטופל בסטטינים עקב כולסטרול גבוה.
    לפני חודש אושפזתי עקב הרגשת אי נוחות בחזה שהייתה מלווה בהזעה והרגשה כללית רעה שנמשכה יותר משעה.
    בבית החולים בוצעו לי מספר בדיקות א.ק.ג. תקינות, לא הייתה נוכחות לטרופונין בשתי בדיקות דם שבוצעו בהפרש של יום אחת מהשנייה, צילום חזה היה תקין גם, בוצע לי אקו שהיה תקין, ומשום מה, בוצע לי גם צינתור שהיה תקין לפרט ל-BRIDGING של 50% ב-LAD. אחרי שהתשחררתי הפנו אותי לבדיקת מאמץ שהייתה תקינה.

השאלות הן כדלקמן:
    1. האם לא היה מקום להכניס סטנט במקום ה-BRIDGING?
    2. האם זהו ממצא פיזיולוגי או פתולוגי שדורש מעקב (כמו מיפוי או בדיקת מאמץ כל כמה זמן)
    3. האם יהיה מומלץ לעבור צינתור כל כמה שנים על מנת לוודא שלא נוצרת איזושהי חסימה ב-BRIDGING?
    4. הרופא המצנתר המליץ לי לקחת מיקרופירין למניעה וגם חוסמי ביטא במינון נמוך. ממחקרים שאני קראתי לא הוכחה יעילות של מיקרופירין לצורך מניעה, רק במקרה של אירוע חסימתי, אז אם לדעתך יש צורך בלקיחת מיקרופירין לצורך מניעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    15/02/2011

הברידגינג נגרם מזה שאותו חלק של העורק עובר בתוך השריר ולא מחוצה לו כמו שהיה צריך להיות. בכל התכווצות של הלב נוצר לחץ באותו איזור. לא הסטנט הוא הטיפול אלא ניתוח כדי לשחרר את העורק ״החוצה״ וזה לא במקרה כמו שלך.
    אין צורך במעקב ע״י צנתור רק למטרה זאת.
    כמו שכתבת, אספירין לא נחוץ וחוסם בתה רק לנסיון, או שעוזר או לא אבל לא חובה.
    לסיכום: ....תהיה רגוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרלוס
    15/02/2011

תודה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו