מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח א.ק.גמיקי21/03/2011
ד"ר שלום,
שמי מיקי ואני בן 33, רזה, לא מעשן ורץ בסביבות 4 ק"מ 3 פעמים בשבוע. נמדדה רמת כולסטרול לא מזמן והיא בגדר הנורמה. גורם הסיכון היחיד שלי הוא שאבי קיבל התקף לב בגיל 40.
לאורך תקופה ארוכה יש לי שרירים תפוסים בגב שלוחצים על העצבים ומקרינים על החזה ועל יד שמאל. הבעיה הזו ידועה לי ובגללה עשיתי מצבור של בדיקות לפני כחמש שנים - א.ק.ג, אקו, מאמץ וכו..... וכך הגיעו לבסוף למסקנה זו.
גם בשבוע האחרון הופיע גל של כאבים כאלו ואתמול בלילה זה כבר היה משמעותי. היום בבוקר הלכתי לרופא שעשה א.ק.ג ומצא:
ECG:SR; ST elevation I II, aVF, V2-6; ST depression aVR
איני יודע בדיוק מה סדרי הגודל של הסטיות אך הרופא טען שהא.ק.ג לא מאפיין מצב של איסכמיה אלא שינויים הקורים אצל צעירים - מה עוד שאין לי כאבים בפעילות גופנית.
המסקנות שלו היו - DD ACS , Pericarditis, myagleen.
הפריקרדיטיס נשללה ע"י שאלות על כאבים במצב של שינויי תנוחה וע"י אקו לב.
יש לי 2 שאלות - לדעתך השינוי בא.ק.ג באמת יכול לאפיין שינויים אצל צעירים (עד כמה שאתה יכול לומר ללא ידיעה של רמת הסטייה)או שכן יש לי סיבה לחשוש ?
מה משמעות DD ACS ?
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח א.ק.ג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/03/2011שלום רב
לפי דעתי אתה צריך לגשת לרופא קרדיולוג שלך כדי לשקול בירור נוסף או לא ,
מה שרצוי לשלול זה ACS כלומר סתימות בעורקי הלב שגרם אוטם בשריר הלב אצל אביך.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח א.ק.ג המשך
מיקי22/03/2011ריקרדו שלום,
קודם כל, תודה על התגובה המהירה.
נראה לך שתוצאות הא.ק.ג לא שוללות את ה-ACS ?
נראה לך שאם הנתונים שנתתי לך (ריצה בלי כאבים , גיל וכו....) הגיוני שבגיל הזה יהיה לי משהו כזה?
מה הכוונה ב- DD ACS ?
תודה
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
מיקי22/03/2011לפני כ-3 חודשים ביצעתי א.ק.ג על מנת לקבל אישור למכון כושר.
הבדיקה נעשתה אצל רופא אחר .
יתכן שאז הבדיקה הייתה טובה (ולא גבולית) ועכשיו היא הייתה טיפה גבולית או שיותר הגיוני שמשהו טכני בבדיקה, הרופא המפרש, הסיבה של הגיל הצעיר או איכשהו בגלל כאבי השרירים (אולי דלקת באיזור) התוצאה השתנתה ? השאלה היא האם יתכן שב-3 חודשים תוצאה של בדיקה תשתנה ככה או שזה הגיוני יותר לשייך לסיבות האחרות ?
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/03/2011שלום מיקי
הכל יכול להיות אבל רפאוה זה לא מטמטיקה לכן צריך להגיע לאבחנה ע"י בדיקות ו לא
לפי הניחוש.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)