פענוח א.ק.ג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח א.ק.ג
    מיקי
    21/03/2011

ד"ר שלום,

שמי מיקי ואני בן 33, רזה, לא מעשן ורץ בסביבות 4 ק"מ 3 פעמים בשבוע. נמדדה רמת כולסטרול לא מזמן והיא בגדר הנורמה. גורם הסיכון היחיד שלי הוא שאבי קיבל התקף לב בגיל 40.
    לאורך תקופה ארוכה יש לי שרירים תפוסים בגב שלוחצים על העצבים ומקרינים על החזה ועל יד שמאל. הבעיה הזו ידועה לי ובגללה עשיתי מצבור של בדיקות לפני כחמש שנים - א.ק.ג, אקו, מאמץ וכו..... וכך הגיעו לבסוף למסקנה זו.
    גם בשבוע האחרון הופיע גל של כאבים כאלו ואתמול בלילה זה כבר היה משמעותי. היום בבוקר הלכתי לרופא שעשה א.ק.ג ומצא:
    ECG:SR; ST elevation I II, aVF, V2-6; ST depression aVR
    איני יודע בדיוק מה סדרי הגודל של הסטיות אך הרופא טען שהא.ק.ג לא מאפיין מצב של איסכמיה אלא שינויים הקורים אצל צעירים - מה עוד שאין לי כאבים בפעילות גופנית.
    המסקנות שלו היו - DD ACS , Pericarditis, myagleen.
    הפריקרדיטיס נשללה ע"י שאלות על כאבים במצב של שינויי תנוחה וע"י אקו לב.
    יש לי 2 שאלות - לדעתך השינוי בא.ק.ג באמת יכול לאפיין שינויים אצל צעירים (עד כמה שאתה יכול לומר ללא ידיעה של רמת הסטייה)או שכן יש לי סיבה לחשוש ?

מה משמעות DD ACS ?

תודה מראש
    מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח א.ק.ג

הוספת תגובה

• פענוח א.ק.ג - תגובה

ד''ר ריקרדו תובר
    22/03/2011

שלום רב

לפי דעתי אתה צריך לגשת לרופא קרדיולוג שלך כדי לשקול בירור נוסף או לא ,

מה שרצוי לשלול זה ACS כלומר סתימות בעורקי הלב שגרם אוטם בשריר הלב אצל אביך.

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח א.ק.ג המשך

מיקי
    22/03/2011

ריקרדו שלום,

קודם כל, תודה על התגובה המהירה.

נראה לך שתוצאות הא.ק.ג לא שוללות את ה-ACS ?

נראה לך שאם הנתונים שנתתי לך (ריצה בלי כאבים , גיל וכו....) הגיוני שבגיל הזה יהיה לי משהו כזה?

מה הכוונה ב- DD ACS ?

תודה
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת

מיקי
    22/03/2011

לפני כ-3 חודשים ביצעתי א.ק.ג על מנת לקבל אישור למכון כושר.
    הבדיקה נעשתה אצל רופא אחר .
    יתכן שאז הבדיקה הייתה טובה (ולא גבולית) ועכשיו היא הייתה טיפה גבולית או שיותר הגיוני שמשהו טכני בבדיקה, הרופא המפרש, הסיבה של הגיל הצעיר או איכשהו בגלל כאבי השרירים (אולי דלקת באיזור) התוצאה השתנתה ? השאלה היא האם יתכן שב-3 חודשים תוצאה של בדיקה תשתנה ככה או שזה הגיוני יותר לשייך לסיבות האחרות ?

תודה מראש
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת - תגובה

ד''ר ריקרדו תובר
    22/03/2011

שלום מיקי

הכל יכול להיות אבל רפאוה זה לא מטמטיקה לכן צריך להגיע לאבחנה ע"י בדיקות ו לא

לפי הניחוש.

ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו