שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    N
    15/04/2011

שלום,
    אני לא יודעת אם השאלה מתאימה לפורום אבל רציתי לדעת האם לכדורים נוגדי חרדה ממשפחת הSSRI יכולה להיות השפעה על הלב.
    אני בת 19, סובלת מOCD ועמדתי להתחיל טיפול באנאפרניל.
    לפני שהתחלתי את הטיפול הייתי אצל קרדיולוג בגלל דפיקות לב חזקות והוא ייעץ לי לא להתחיל את הכדורים עד שאעשה כמה בדיקות ליתר ביטחון ( בדיקת מאמץ, אקו לב וחיבור למוניטור למשך חודש) , האבחנה שלו הייתה "איוושה סיסטולית 1/6 פונקציונלית".
    הבעיה היא שהבדיקה (אקו לב) נקבעה רק לעוד חודש ולא ניתן להקדים אותה, ואני לא רוצה לחכות עם הכדורים (לקח לי המון זמן להשתכנע לנסות כדורים ועכשיו אני רוצה כבר להתחיל).
    התייעצתי עם הפסיכיאטרית והיא ייעצה לי לקחת כדור מהSSRI, היא נתנה לי כדור בשם סרוקסט (שלא אמורות להיות לו תופעות לוואי שקשורות ללב, לטענתה)
    השאלה היא האם ידועה על השפעה כלשהי של הכדור הזה על הלב? (כמו האנאפרניל )האם יש אזהרה לגבי אנשים שכן יש להם בעיות בלב? האם לקיחת הכדור יכולה להשפיע על תקינות הבדיקות? (כפי שציינתי אני מחוברת למוניטור)
    רציתי להתייעץ עם הקרדיולוג שהייתי אצלו אבל אי אפשר להשיג אותו בגלל החג, אשמח לחוות דעתך.
    תודה מראש וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר ריקרדו תובר
    17/04/2011

תשובה

שלום רב N

אין אזהרה לגבי סרוקסט וחולה לב, ואין השפעה על תוצאות בדיקות כמו הולטר.

ד"ר תובר ריקרדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו