מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת טיסות על איכות הזרענורית24/05/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש לטיסות איזושהי השפעה מזיקה על איכות תאי הזרע? בעלי עובד כדייל ולכן טס הרבה, האם כשנרצה להיכנס להריון עליו להפסיק לטוס לתקופה על מנת לתת לתאי הזרע הזדמנות להתחדש? האם יכולים לחול שינויים אפיגנטיים בשל החשיפה האפשרית לקרינה במטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת טיסות על איכות הזרע - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/05/2011התשובה היא - לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למחזורנועה24/05/2011
אני בת חמש עשרה וכמה חודשים גובה מעל הממוצע ומשקל סביר (רזה) ועוד לא קיבלתי מחזור רציתי לשאול אם המצב שלי תקין או לא ואם יש מה לעשות בנידון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/05/2011נא לפנות לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לפפילומה וקיום יחסי מיןשרון24/05/2011
שלום,
היום לקחו לי ביופסיה במהלך בדיקת קולפוסקופיה, וקיים חשש שיש לי פפילומה. תוצאות הבדיקה יתקבלו רק בעוד חודש.
1. בן זוגי ואני מקיימים יחסים כבר שנתיים, האם רוב הסיכויים שהוא נדבק/נשא?
2. בן זוגי הוא הגבר הראשון עמו קיימתי יחסים. האם זה אומר שבהכרח נדבקתי ממנו, או שיש דרכים אחרות מלבד יחסי מין להדבק בוירוס?
3. האם עלינו להמנע מקיום יחסי מין עד שאקבל את תוצאות הבדיקה?
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לפפילומה וקיום יחסי מין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/05/2011קודם יש לקבל תשובה של הביופסיה ורק לאחר מכן לדון בכל האפשרויות. יכול להיות שאצלך הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגןאפרת24/05/2011
שלום, אני סובלת מכאבים באגן כבר כמה ימים. הם היו חזקים מאוד ונרגעו. היום קיבלתי מחזור והם התחזקו שוב. הייתי במרפאת חירום לפני כמה ימים ונתנו לי זריקת וולטרן ואמרו לי שזה גב תפוס. הכאבים שאני חווה כעת הם אותם כאבים שהיו לי אז ובאותה עצמה- מאוד חזקים, מקרינים לרגל ובעיקר בצד ימין. אני בת 27, בריאה בדר"כ. לפני כארבע שנים, במהלך שרשרת החיסונים נגד וירוס הפפילומה גיליתי שנדבקתי בו לאחר בדיקת פאפ וקולפוסקופיה. עשיתי קולפו שוב לפני כחצי שנה ואין לי ממצאים. האם הכאבים האלו באגן יכולים להיות מסיבה גניקולוגית? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/05/2011כן ייתכן.
נא לפנות לבדיקה גינקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתנעמה24/05/2011
שלום רב
יצא לי פיברינוגן של 483
האם זה קשור לעובדה שאני חולת FMF
או שמא לעובדה שהתגלה לי
"בכבד פרט למוקד אקוגני בקוטר כ 1.5- ס"מ, בסמוך לוונה פורטה חשוד להמנגיומה.
בדופן של כיס המרה הודגם מוקד סולידי, לא מובילי, בקוטר כ 0.7- ס"מ, חשוד לפוליפ.".
מדוע לפעמים אני לא עוברת את גבול הפיברינוגן ואילו בתקופה האחרונה אני עוברת את ה-400
והאם זה יכול להיות הגורם לכך שכל לילה בשעה 3:00 אני מתעוררת לשעתיים?
סליחה על ריבוי השאלות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/05/2011שאלתך אינה קושרה לרפואת נשים אני בטוח שרופא משפחה ישמח לענות על שאולתיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף ליאנונימי24/05/2011
לפני כשלושה ימים שכבתי עם חבר שלי ללא קונדום. היום יש לי מין תחושה כזו שכל הזמן אני צריכה פיפי, קשה לי להתרחק מהשירותים למרות שאין לי באמת פיפי. וכשכן יש לי זה שורף. מה זה יכול להיות למה זה קורה והאם כדאי לי להבדק אצל רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף לי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/05/2011נשמע כמו דלקת שתן יש להבדק ע"י רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשד - גליויביבי24/05/2011
אני בת 26, מניקה את ילדי השני. השבוע נגעתי בשד השמאלי והרגשתי גוש כלשהו. בשד הימני אין גוש זהה. מה עלי לעשות, אם בכלל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בשד - גליוי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/05/2011לפנות לבדיקת כירורג שד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?K24/05/2011
שלום רב,
כרקע, מעולם לא סבלתי מכאבי מחזור.
לפני 5 ימים קיבלתי מחזור, לאחר שהוא איחר ב כ-15 יום.
5 ימים לפני קבלת המחזור הייתי אצל גניקולוגית לאחר שעשיתי 2 בדיקות הריון ותוצאתן הייתה שלילית.
הגניקולוגית לא עשתה לי בדיקת אולטראסאונד או משהו דומה, אלא בדיקה ידנית שגרתית. ולא העלתה על הפרק חשד להריון.
בנוסף כל השבועיים האחרונים סבלתי מאובדן תחושת רעב, והרבה בחילות, כמו כן התחלתי לרוץ לשירותים כמעט אחרי כל כוס מים.
ביומיים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים עזים בבטן התחתונה, שהקרינו על כל הרגליים והגב התחתון. מעין תחושה שהשרירים התכווצו לי ברגליים, מעבר בגוף של חום וקור וחולשה בכל הגוף ולא הייתי מסוגלת להמשיך לעבוד (עבודה משרדית ללא צורך במאמץ כלשהו), התחושה נעלמה רק לאחר 2 אדווילים, לאחר פרק זמן של 40 דק'.
אתמול הדימום התעצם על אף שזה אמור להיות סוף המחזור והיום הוא נחלש אבל הכאבים חזרו בעצמתיות הבוקר וממש התישו אותי, שוב הכאבים עברו רק אחרי אדווילים.
ישנה אפשרות שמדובר בהריון? הפלה טבעית? (אני ובן זוגי לחיים לא משתמשים באמצעי מניעה שהוא, מלבד באופן טבעי- הוא לא גומר בפנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/05/2011יש לחזור ולהבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי הריון לפני הזמןאיילת24/05/2011
הי,
רציתי בבקשה לשאול באיזה שלב ואם בכלל באפשרותו של רופא כלשהו (לווא דוקא נשים) לקבוע אם אני בהריון בבדיקה מהירה, לא בדיקת דם..
אני צריכה לקבל מחזור רק עוד שבוע ומרגישה כבר שבוע וחצי בחילות וסחרחורות נוראיות שלא אופיניות לי ורציתי לדעת אם יועיל לי ללכת לרופא לבדוק אם אני בהריון או שהרופא יכול לעשות את זה רק לאחר איחור המחזור (כמו בדיקת הריון)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי הריון לפני הזמן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/05/2011סביב 3-5 ימים לאחר איחור במחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותענבל23/05/2011
שלום. אני נוטלת גלולות יסמין. עקב נסיעה לחול החלטתי לקחת 2 חבילות ברצף כאשר את החבילה השניה הייתי אמורה לסיים ביום ראשון אך כיון שהתחיל לי כבר ברביעי שעבר דימום קל הפסקתי את הגלולות ואז בשבת כבר קיבלתי מחזור. שאלתי היא מתי אני אמורה להתחיל שוב חבילה חדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2011ביום השמיני של ההפסקה כלומר אחרי 7 ימים ללא גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאודשיראל :>23/05/2011
לפני כחודש לקחתי פוסטינור.
ואתמול בלילה בין שבת לראשון שכבנו בלי קונדום והוא גמר בחוץ.
אבל עדין אני מפפחדת מהריון לא רצוי.
לקחת עוד פוסטינור ? מה הסיכונים ? או יש כדור אחר שמונע הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2011אולי תגשי לרופא נשים להתאמת גלולות?
לא בריא לקחת פוסטינור לעתים כל כך קרובות הרי זה איננו אמצעי מניעה והוא מכיל כמות גבוהה מאוד של הורמונים!
הסבירות להריון כשיש שפיכה בחוץ נמוכה אך איננה בלתי אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנוי23/05/2011
שלום. אני לוקחת גלולות בלארה כמעט שנה, ובחודש האחרון היה בלבול, כך שהפסקתי לקחת את הגלולות באמצע החפיסה וקיבלתי מחזור. התחלתי חפיסה חדשה כשבועיים לאחר שהמחזור הסתיים. מתי אהיה מוגנת מחדש ?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/05/2011לא החודש הזה. הוסיפי קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח קיסריאורית23/05/2011
שלום ו ערב טוב,
אני כשבועיים לאחר ניתוח קיסרי.
סהכ מחלימה בסדר .
רציתי לשאול כמה זמן לאחר לידה יש להימנע מהרמת משקל כבד ועל מה מדובר ?
האם הרמת בני השוקל 3.5-4 קילו נחשב כרגע משקל ?
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/05/2011את בהחלט יכולה להרים את הילד. משקל מעבר לכוחותיך נקרא משקל יתר. עשי מה שאת מסוגלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקחת פוסטינור עם למיקטל?תמר23/05/2011
שלום,
אני לוקחת כבר כשנה למיקטל 100 מ"ג וחומצה פולית.
רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת פוסטינור יחד עם תרופות אלו.
אודה לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לקחת פוסטינור עם למיקטל? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/05/2011למיקטל יכולה להוריד יעילות של גלולות. כמו כן גם יעילות של הפוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוזרותמיכל23/05/2011
שלום, בכל פעם שהחבר שלי ואני מתנשקים יש לי הפרשה מוזרה מהנרתיק בצבע שקוף/לבן שקוף שממש מרטיבה את התחתונים. ממה זה נובע? האם יש קשר לכך שיש לי פטרייה במקום זה שהולכת ובאה לסירוגין? מה ניתן לעשות בעניין? המצב הזה ממש מטריד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מוזרות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/05/2011תגובה נורמלית, כשאתם מתנשקים את מתגרה וכתוצאה מהגירוי המיני יש רטיבות בנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל עד כדי כך?
מיכל23/05/2011טוב לדעת שזה נורמלי, כבר התחלתי לחשוש..אבל זו כמות ממש גדולה, לפעמים זה גולש אף מעבר לתחתונית...זה עדיין תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל עד כדי כך? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)