מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לגלולותרונית לוי30/05/2011
אני בת 38, ולאחר הרבה שנים התחלתי להשתמש בגלולות (מילאן-MILAN)
חפיסה ראשונה של גלולות התחלתי ב- 12/4 (21 גלולות),
חפיסה שניה התחלתי שקיבלתי ב-10/5.
ב19/5(עשרה ימים לאחר הגלולות) קיימתי יחסי מין,(ועל יתר בטחון עשינו
בשיטת המשגל הנסוג),
(כ-9 ימים אחרי הווסת).
יומיים לאחר מכן (11 ימים מהמחזור) זה היה יום שבת, נזכרתי לפנות בוקר
לקראת שעה 7 בבוקר, כי שכחתי לקחת יום שישי גלולה, אז לקחתי ב- 7 בבוקר
וב-23 בלילה.
4 ימים לאחר מכן (קיימתי שוב יחסי מין בשיטת משגל נסוג), אבל הבנתי שמבחינת
סיכויים, (יום ה-16 למחזור- בהנחה שהבנתי שמי שלוקחת גלולות 21 יום, יום הביוץ הוא ה-12 אולי 13)
צריך לקחת בחשבון שגם קצת שילשלתי, אולי מהגלולות, אולי מהלחץ שקצת הייתי.
היום סיימתי חפיסה - ואני אמורה לקבל ביום שישי - בתקווה
האם סיכויי לקבל גבוהים?! שכן לא מתאים לי הריון עכשיו?!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011הסתבכתי עם כל התאורים.
אם לפשט את הענין - אם התחלת גלולות מהיום הראשון של המחזור ועשית בין החפיסות 7 ימי הפסקה את מוגנת. אין ביוץ כשלוקחים גלולות!
אם שכחת גלולה את יכולה להשלים תוך 12 שעות. אם לא השלמת אינך מוגנת שבועיים אחרי זה ואז מומלץ להשתמש בקונדומים בנוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חמור בעת לקיחת גלולות מינסאורית30/05/2011
שלום רב.
לפני כשבועיים וחצי התחלתי לקחת גלולות מינס, זו הפעם הראשונה שאני משתמשת בגלולות. אני בת 22 ולא בתולה מזה כ4 שנים. אציין כי מאז שהתחלתי לקחת אותן עדיין יש לי כתם, לא דימום אבל כתם חום ולפעמים דימום ממש ממש קל. אין לי מושג איך זה שסיימתי מחזור לפני יותר משבוע ועדיין מדממת..אבל הבנתי שהכתם הזה מופיע אצל הרבה בנות בחודש הראשון של הגלולות.
בכל מקרה, לפני שבוע וחצי קיימתי יחסי מין ולא היה שום דבר חריג חוץ מאותו כתם אבל אתמול קיימתי שוב יחסים ודיממתי בכמות איומה שאין לי אפילו במחזור!! פשוט לא הפסיק לרדת לי דם וגם כל הלילה דיממתי. לא נפצעתי כי אני מניחה שהייתי מרגישה כאב או צריבה.
ממה זה נובע??? אני ממש לחוצה, לא הצלחתי להרדם כל הלילה!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חמור בעת לקיחת גלולות מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011פני לבדיקת רופא נשים. יכול להיות שבלי קשר ליחסי מין זה דימום שנגרם עקב הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתן- דלקתמירי30/05/2011
שלום
אני סובלת רבות מאוד מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. לפני שבועיים בערך היתה לי דלקת, לקחתי אנטיביוטיקה 5 ימים והיא עברה. לפני כמה ימים נהייתה לי שוב דלקת והפעם חמורה הרבה יותר- עם דם בשתן וכאבים חזקים.
קיבלתי אנטיביוטיקה ל-10 ימים ועשיתי בדיקת שתן ותרבית.
אלה התוצאות:
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
6 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | mg/dL | *
15
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | mg/dL | *
150
|
Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
500
|
Erythrocytes (U) | cell/µL | (
0 )
10 *
250
|
בתרבית נרשם כי יש צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים.
הייתי שמחה לדעת מה אומרות התוצאות, בעיקר מה המשמעות של Ketone 15 ושל Protein 150?
גם היום, אחרי 4 ימים של אנטיביוטיקה אני עדיין מרגישה כאבים חזקים, אבל לא במתן שתן אלא כנראה שהם בתוך הנרתיק... כך זה מרגיש.
אשמח לקבל תשובה דחופה לגבי התוצאות ואם עלי לגשת לרופא- האם ללכת לרופא משפחה? רופא נשים? אורולוג? למי פונים במקרה כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שתן- דלקת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011את צריכה לחזור על תרבית שתן ראשונ של הבקר ואמצע הזרם, כמו כן קבעי בדיקה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןסתיו30/05/2011
שלום,
האם יש לבצע בדיקת הריון ביתית באופן כלשהו?
חשוב לציין שאני נוטלת גלולות ועשיתי את הבדיקה תוך כדי לקיחת הגלולות.
האם זה יכול להשפיע על התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011בדיקת שתן להריון איננה מושפעת על ידי גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בזמן נידהעינת30/05/2011
שלום...
אני מנסה להכנס להריון (לא הרבה זמן) הייתי אצל הרופא נשים ומסתבר שהביוץ שלי הוא 13 יום מיום הראשון של המחזור ככה אמר הרופא. (לפני חודש)
זמן המחזור שלי הוא 7 ימים והנידה היא 7 ימים כלומר אני מפספסת את יום הביוץ...
מה עושים????
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בזמן נידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011יש כדורים שמעכבים את הביוץ. חזרי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאווודלידר30/05/2011
שלום ד"ר
שאלתי היא
שכבתי לראשונה לפני כחודש .
לאחר הפעם הראשונה נטלתי פוסטינור, אחרי שבוע היה לי דימום עקב השימוש (אשמח לדעת גם למה)
באותו שבוע של הדימום הלכתי לרופאת נשים לקחת מרשם לגלולות, קבלתי מרשם לגלולות דיאנה , הרופאה אמרה לי שאוכל להתחיל לקחת את הגלולות עם הדימום הזה (למרות שסיימתי מחזור שבוע וחצי לפני הדימום של הפוסטינור) וזה היה לקראת סוף הדימום
עכשיו לאחר חודש של שימוש בגלולה אני בשבוע הפסקה ולאחר 5 ימים עדיין לא קיבלתי מחזור
יש סיכוי כלשהוא להריון?
והאם זה נכון שבדיקת הריון ביתית יש לבצע אחרי שבוע של הפסקה של הגלולות? הבנתי שבדיקה בזמן נטילת גלולות משבשות את הבדיקה .
אשמח לתשובה בהקדם, תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוווד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011עשי את הבדיקה בשבוע הפסקה מהגלולות. המשיכי את החפיסה החדשה גם אם לא קבלת מחזור בין שתי החפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה במהרהעינב30/05/2011
ב4/4 עברתי הפלה עם ציטוטק בשבוע 8+3 לאחר שלא נצפה דופק והרופא העריך שזה מתאים ל5+6.ב7/5 ביצעתי בדיקת הריון לאחר שלא קיבלתי מחזור תשובה שלילת.17/5 חיובי 19/5 חיובי.הייתי היום אצל הרופא טען שהוא לא מבין מה קורה פה והוא לא רואה כלום!
שלח אותי לבדיקת דם התוצאה 7,200
מה זה אומר?איך שזה שברמת בטא גבוהה לא רואים אפילו שק הריון?
האם יש מצב שמדובר בהריון מחוץ לרחם אם לא אז מה ההשערות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה במהרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011לגמרי לא ברור השבוע הריון שלך. עשי בדיקת דם כמותית חוזרת בעוד יומיים ונראה אם הכמות עולה או יורדת. אם עולה ומכפילה עצמה זה הריון פעיל, ואז צריך לחפש שק בעוד כשבוע , אם הרמה יורדת זה הריון שנספג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןשירלי30/05/2011
האם בבדיקת דם לפרולקטין אפשר לעשות אחרי 4 שעות ערות?או שחייבים 3 שעות בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011אפשר גם אחרי 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הורמונליות שיער בפניםמירי30/05/2011
שלום,
אני עוד חודש בת 34.
אני לוקחת גלולות פמינט כבר הרבה זמן.
לפתע, לפני כשבועיים התחילה לי צמיחת שיער מוזרה באיזור הלחיים (דבר שלא מתאים לי, אני לא שעירה בכלל!).
רופא הנשים שלי המליץ לי לעבור לגלולת דיאנה כדי שהשיערות הללו ייפלו.
עברתי בדיקת הורמונים, יצא לי "טטסטורון" 2.7 , הופנתי לאנדרוקינולוג . התור שלי רק עוד חודש וחצי.
האם לבנתיים יש היגיון שאקח גלולות דיאנה במקום גלולות פמינט כדי לאזן את ההורמונים?
תודה מראש,
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הורמונליות שיער בפנים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהמירב30/05/2011
לפני כשבוע התקנתי מירנה מזה מס' ימים התחלתי להרגיש תשישות הגוף,אמש בחילות סחרחורות ועייפות לא סבירה?האם יש קשר להתקןן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011לא ברור. המתיני ותראי מה קורה. לא סביר שתגיבי בצורה כזאת להחדרת ההתקן. פני לבדיקת רופא משפחה בשלב ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלארה אכן משפיעה לטובה על החשק המינבלה30/05/2011
שלום, אני לוקחת כרגע גלולות מליאן לאחר שהרופאה החליפה לי מפמינט.
אני מרגישה שבמהלך כל החודשים האחרונים החשק המיני שלי ירד כמעט לגמרי.
האם מישהי לוקחת בלארה ויכולה להגיד לי שאכן זה עוזר לעליית החשק המיני אצל נשים?
אני בת 23 אם זה משנה משהו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת בביטחון אבל...
m31/05/2011יכולה לומר לך בוודאות שמאז שעברתי לנוברינג אני סובלת מיובש נורא, שמשפיע על עניין הסקס. לכן, אני חוזרת להשתמש בבלארה (הפסקתי רק לשם הנוחות בלא לקחת כדורים), כי בוודאות לא סבלתי מיובש, ולדעתי החשק המיני שלי היה בסדר גמור. (לפני בלארה לקחתי הרמונט וזה חיסל לי את החשק לחלוטין וזה היה נורא).
אני מאחלת לך (ולי) שזה יעזור, ולא תסבלי כמו המון בנות שלוקחות גלולות (מחוסר ברירה) ומוותרות על החשק המיני הבריא שלהן. לא משנה מה יאמרו לך, זה נכון.
בהצלחה (=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלארה אכן משפיעה לטובה על החשק המינ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011התגובה לבלארה לגבי חשק מיני הינה אינדיבידואלית , אם את בהרגשה שהחשק איתן היה יותר טוב חזרי אליהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידנה30/05/2011
אני בת 28 סובלת כבר שנה מוולנדיניה שהתפתחה בעקבות פטריות חוזרות.
אני לוקחת אלטרול,ומטופלת בעזרת הרפואה הסינית,
הכאב פחת עם הזמן,אך נותר כאב באזור שיער הערווה רק בצד שמאל
השאלה שלי אולי כדי להוריד את השיער שם?
ולמרוח משחות לשיפור הרקמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011לא הוכח שהורדת השיער תשפר את הטיפול בכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשני30/05/2011
אני משתמשת בגלולות מסוג yaz.
אני רוצה לאחר את המחזור ואתמול לקחתי למעשה את הכדור הורוד והיום אני אמורה להתחיל את הכדור הלבן.
האם אני יכולה להתחיל היום חפיסה חדשה ע"מ לאחר את המחזור ב4 ימים?
האם זה יכול לפגוע בצורה כלשהי בגופי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים של גלולות
שרון30/05/2011אני ניסית גם ליטול את הגלולות האלה וכל כך התבלבלתי עם הגלולות הריקות והגלולות הרגילות, ממש לא הצלחתי להבין איך לאחר את המחזור איתן, הרבה יותר נוח לחשב את הגלולות של 21 יום ואז הפסקה כי הרבה יותר קל להבין מתי לקחת את הגלולה הבאה אם רוצים לאחר את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011את יכולה לותר על 4 גלולות לבנות ולקחת ישר חפיסה חדשה אין בעיה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות עם ריח רע.אורית30/05/2011
שלום רב,
אני בת 23 ואני נוטלת את התרופה "קיורטן" לטיפול באקנה במשך כמעט 4 חודשים
בימים האחרונים יש לי ריח מוזר ונורא מהנרתיק
איני חשה בשום כאב שמעיד על פטריה או על דלקת.
האם זה יכול להיות מהתרופה למרות שרק בימים האחרונים זה קורה.
אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות עם ריח רע. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובורינגאמא30/05/2011
האם אפשר לשים את הטבעת נובורינג ביום השני של המחזור במקום ביום הראשון של המחזור?
מדובר בפעם הראשונה שאני משתמשת בנובורינג.
(עד עכשיו השתמשנו בקונדומים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובורינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011כן, אבל אז את צריכה להוסיף קונדומים בשבועיים הראשונים כי את לא מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)