מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת גלולותלינוי01/06/2011
שלום ובוקר טוב,
אני בת 20 ורוצה להתחיל ליטול גלולות שוב. בעבר נהגתי ליטול פמינט במשך שנה וחצי ללא הפרעות.
הסיבה שהפסקתי ליטול גלולות היא מאחר ואחותי בת ה- 26 שנטלה גלולות יסמין במשך 6 שנים אושפזה במשך שבוע עקב קריש דם שנמצא אצלה בוריד המוביל חמצן מהמעיים.
עברו 8 חודשים מהמקרה, ועדיין הרופאים לא יכולים להצביע מהי בדיוק הסיבה שזה קרה לה, אך לא שוללים שזה עקב השימוש בגלולות.
האם בגלל שלאחותי זה קרה, יש סיכוי שיקרה גם לי אם אני אתחיל לקחת גלולות?
האם יש מניעה שאבצע בדיקת קרישת דם כל חודשיים שלושה במהלך נטילת הגלולות ע"מ להיות רגועה ולשלול קרישה? ואם כן, מהי בדיקת קרישה? האם היא יותר מסובכת מבדיקת דם פשוטה?
אשמח אם תעזרו לי..
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין01/06/2011לפני התחלת טיפול יש לעבור בירור קרישיות יתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לעשות זאת בבדיקת דם רגילה?
לינוי01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפטמות כבר תקופהרותם31/05/2011
שלום רב. אני בת 29, ללא ילדים, לוקחת אלטרוקסין (תת פעילות ב.תריס), וחולת צליאק. בנוסף אני לוקחת גלולות כבר מספר שנים טובות- מרסילון.
יש לי כבר כמה חודשים כאבים בפטמות, במיוחד כשאני נוגעת בהן ובחלק הבולט בעצם (לא מסביב- שכחתי את השם..). הייתי בחודש האחרון בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים, עשה משטח ובדיקה ואגינלית, הכל תקין.
מה יכולה להיות הבעייה? אגב , הייתי לחוצה מהבדיקה עד ששכחתי לשאול אותו אודות הכאבים הללו, מאחר ולא הרגשתי אותם בביקור.
בנוסף, עליתי מעט במשקל בחודשים האחרונים, עקב גילוי מחלת הצליאק ושינויים בהרגלי התזונה. אין לי מושג אם זה קשור, אני עושה בדיקות תקופתיות באופן שגרתי, ואין לי חוסרים בגוף או משהו אחר בבדיקות הדם. השתדלתי לספק את מרבית הפרטים , אשמח לתשובה בהקדם. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפטמות כבר תקופה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין01/06/2011מומלץ להבדק ע"י כירורג שד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה שלך מלחיצה עוד יותר
רותם01/06/2011שלום, אמנם אני מעריכה שהשבת לי, אך האם כירורג משמעו שאני צריכה לדאוג? חשבתי שאולי אם תוכל לשער מהן הבעיות שעלולות להיות. בכל מקרה אשמח לכל תשובה קצת מעבר ל"אולי יש לך מחלה...." שלא ננקוב בשמה
תודה, מהמודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן יחסי מיןרוני31/05/2011
לפני כשמונה וחצי חודשים ילדתי את בתי הבכורה. לאחר הלידה התקשתי במתן שתן ולאחר כשבועיים העניין נפתר. לאחר כחודשיים חזרתי לקיים יחסי מין והיו לי כאבים מאוד חזקים. אחד הרופאים שהתייעצתי איתו אמר לי שמכיוון שהיו לי קרעים כנראה שלא תפרו לי את האיזור כמו שצריך ונתן לי ג'ל למרוח בכל יום. לאחר כחודש חל שיפור אך עם זאת עדיין היתה לי צריבה וכאב קל בעת קיום יחסי המין דבר שמונע ממני להנות מהאקט. יש לציין שאני מניקה באופן מלא וגם שבמשך שנים יש לי פיטריות שתמיד הטיפול שניתן לי הוא נרות ומשחות. אני צריכה לשים תחתונית כל הזמן משום שהתחתון שלי תמיד רטוב במין הפרשה מימית ללא ריח. לפני כמה ימים הלכתי לרופא נוסף שאבחן שיש לי וסטיבוליטיס.
השאלה שלי היא מה ניתן לעשות ומי מבין שני הרופאים צודק? בכל מקרה איך אני יכולה לטפל בבעיה כמה שיותר מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן יחסי מין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין01/06/2011ממצאים בבדיקה חשובים לצורך המלצה טיפויתיש לקבוע תור לבדיקה אצל רופא מייעץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוסליזה31/05/2011
פספסתי להגיד שהכאב בו אני חשה דומה לצירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011לא ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים דחוףליזה31/05/2011
ד"ר שלום רב
מזה חודש ימים כואב לי באמצע גב תחתון ומקרין בקווים אופקיים משני הצדדים עד שמגיע הכאב לתחתית הבטן<< הכאבים הולכים ומתחזקים< עשיתי אולטראסאונד לרחם היה נקי, עברתי בדיקת דם ושתן לבדיקת הריון ויצא נקי< עברתי בדיקה אצל אורולוג גם נקי. מה אעשה? למי לפנות? אני מאוד מוטרדת !!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011תפני לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהחנה31/05/2011
האם ציסטה בשחלה יכולה לגרום לנפיחות משמעותית בבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון??הריון חוץ רחמי??איילת31/05/2011
לפני כשבוע (יום א') אושפזתי לאחר כאבים עזים בצד הימני של הבטן התחתונה היה חשד לציסטה ושחלה שהסתובבה וחזרה למקומה לאחר תוצאות שליליות של הורמון הריון גם בדם וגם בשתן, ולאחר יום שוחררתי הביתה.
ביום ה' (שעבר) שוב נתקפתי כאבים כשחזרתי למח' נשים נלקח ממני תרבית שתן והופיע הורמון הריון חלש עשו לי US שהראה ממצא ליד שחלה ימין ולא ברחם ההשערה הראשונה היתה הריון מחוץ לרחם.ביום ו' שוב עשו US ובדיקת הורמון הריון בדם תוצאה היתה 1750 בUS היה את אותו ממצא מיום ב'-הבדל של 4 ימים.
ביום א' עשו שוב US ובדיקת דם ההורמון עמד על 2590 ונראו שני ממצאים ברחם ועדיין ממצא בשחלה ימין.היום עשו שוב US ובדיקת דם תוצאה של הורמון ההריון הינה 3448 וב-US אין 2 ממצאים ברחם אלא אחד ועדיין ממצא נוסף בשחלה ימין
נאמר לי שמפני שאני בשבוע 5 ו-5 ימים אין אפשרות עדיין לראות את הנתונים כראוי ולכן צריך לעקוב בכדי לשלול הריון חוץ רחמי.
האם כל השינויים והאבחנות המפתיעות כל יומיים הגיוניות?
האם אכן בשבוע מוקדם שכזה אין אפשרות לראות שק הריון כראוי אפילו שהורמון ההריון בדם עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון??הריון חוץ רחמי?? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011נא לפנות לרופא המטפל. אנחנו לא יכולים לקחת אחראיות במקרה שלך ולתת לך המלצה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גרדסיל והריוןספיר31/05/2011
שלום
אני מתחתנת כשבועיים לאחר חיסון גרדסיל (מנה שלישית) ומתכוונת להיכנס להירון, האם יש סיכון להיכנס להיריון זמן קצר לאחר מתן החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון גרדסיל והריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011אחרי זריקה שלישית של GARDASIL את יכולה להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?אורית31/05/2011
תאריך המחזור האחרון היה 20/04, לפי מחשבון ההריון אני בשבוע 5 פלוס 6
תוצאת בדיקת דם שערכתי היום היא: גדול מ1000 IU/L. האם זאת תוצאה תקינה? מתי עליי לפנות לרופא? בתודה רבה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011את יכולה לפנות לרופא המטפל כבר עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןעדן31/05/2011
שלום!
אני בת 35, לפני 8 חודשים עברתי הפלה בשבוע 12 (עברתי גרידה),לאחר שקיבלתי את הווסת הראשוני עשיתי בדיקה של אולטרסאונד גינקולוגי והתוצאה הייתה: רחם- אורך55מ"מ,עובי41מ"מ,רוחב59מ"מ ועובי רירית הרחם 5מ"מ והשחלות:ימין17 מ"מ 28מ"מ ובהערות היה כתוב זקיק בקוטר 13 מ"מ ובשחלה שמאלית 17 ממ"מ 23 מ"מ ובהערות כתוב זקיקים קטנים ,בקיצור נאמר לי שהכל בסדר בבדיקה.
מאז אני מנסה להכנס להריון וכל חודש התוצאה שלילית,(אני עושה בדיקות של ימי ביוץ שלי)
השאלה שלי היא איזה בדיקות אני צריכה לעבור עלמנת לראות שהכל בסדר אצלי, ומה ניתן לעשות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011חברי הפורום לא ממליצים על דרכי בירור למטופלות. לא ניתן בשום אופן להמליץ על טיפול ו/או בירור רפואי בלי בדיקה קלינית של המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה היסטופתולוגיתקרן31/05/2011
לאחר גרידה,עקב הפלה נדחית,קיבלתי הממצאים :
אבחנה קלינית: endometrial curettage
תאור מקרוסקופי: קטעים מרקמה אפורה,דמית,בנפח כולל של 20 סמ"ק
אבחנה : edematous,degenerative chorionic villi admixed with
blood clots and decidual tissue fragments
האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה היסטופתולוגית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה. נא לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מנוברינג לגלולותm31/05/2011
שלום!
ברצוני לשוב ולהשתמש בגלולות לאחר תקופה ממושכת בנוברינג, משום שהטבעת גורמת לי להפרשות וחזרה של פטרייה.
אני עומדת לקבל מחזור שיסתיים ביום שבת הקרוב (הערב בו אני אמורה להחזיר את הטבעת). האם ההליך הוא פשוט, וכל שעלי לעשות הוא להתחיל את הגלולה הראשונה ביום שבת בערב במקום החדרת הטבעת? או שמא הפרוצדורה שונה?
אם כן, האם אהיה מוגנת כבר מיום שבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה מנוברינג לגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/06/2011גלולה ראשונה ביום שאת אמורה להחליף את הנובורינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גלולותאולגה31/05/2011
שלום, אני 4 חודשים אחרי לידה. לפני חודשיים התחלתי להשתמש בגלולות GENERA והשתמשתי בה חודשיים. וכעת מסיבות שונות חזרתי לגלולת MINOLET אותה נטלתי לפני הריון ללא בעיות.
שאלתי היא האם אני מוגנת מהריון מהיום הראשון של הגלולות החדשות (MINOLET) או שאני צריכה לחכות חודש ורק אחרי המחזור הבא אהיה מוגנת.
ראוי לציין שלקחתי GENERA עד תחילת המחזור הנוכחי וביום הראשון למחזור התחלתי MINOLET
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011מוגנת אם עשית הפסקה של עד 7 ימים ללא גלולות בין שתי החפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אולגה31/05/2011התחלתי ללא הפסקה את השימוש בגלולה החדשה ביום הראשון של המחזור (יום לפני עוד לקחתי את הגלולה הישנה - האחרונה). מה זה אומר על הגנה מהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מיפג'יןשיר31/05/2011
הלכתי לביקורת בבית החולים ונמצא שארית תוכן ברחם ורירית 12 מ"מ. נאמר לי לחכות שבועיים.. עלו לי שאלות לאחר שחזרתי ושכחתי לשאול-
מה עליי לצפות במהלך השבועיים האלה? האם התוכן שנשאר יכול ככה להיעלם? האם מותר לקיים יחסי מין בתקופה זו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר מיפג'ין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011רצוי לא לקיים יחסי מין , התוכן או שיספג או שתתחילי לדמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענו לי על השאלה, אז אשאל שובשרית31/05/2011
שלום רב!!!
רופא הנשים הפנה אותי לבדיקת דם להרפס כי לא ידע להחליט אם מדובר בהרפס או פטריה בנתיים נתן לי טיפול להרפס כדורים+ג'ל.
בנתיים השתמשתי רק בג'ל כי העדפתי לחכות לתוצאות בדיקת הדם.ויש שיפור גדול.
התוצאה של בדיקת הדם יצאה שלילית.
רציתי לשאול אם אני צריכה בכל זאת לשתות את הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי על השאלה, אז אשאל שוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/05/2011אם בדיקת הדם שלילית אין לך כנראה הרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)