מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי המחזורבת 1220/05/2011
לפני כ-4 ימים קיבלתי את המחזור בפעם השביעית.
התחילו לי כאבי בטן וגב שאי אפשר לסבול!
לקחתי כדור וזה קצת עזר לי.
עד מתי בערך הכאבים נמשכים? האם עד לסוף המחזור?
התחילו להופיע לי תחיכות של דם,אני חושבת מוקרש,זה נראה ככה אבל אני לא בטוחה בכך. ממה זה נובע? האם זה נורמלי?
קיבלתי את המחזור הראשון בגיל 11 וחצי.(פבואר הזה) האם זה נורמלי? האם זה מוקדם מדי?
ועוד שאלה אחרונה... הקיץ כבר כאן ועונת הרחצה נפתחה,מחר יש הפיניג בבריכה ואני רוצה ללכת עם כל חברותיי הן יודעות שיש לי מחזור.. אבל בכל זאת רצו שאבוא. האם יש דרך כלשהי שכן אפשר לשחות ללא טמפון? כי אני ממש מפחדת מזה...
תודה רבה,מקווה שתענו : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011אי אפשר להכנס למים בזמן מחזור אלא עם טמפונים. יכול להיוך מחזורים כואבים, הכאבים בדרך כלל בימים הראשונים למחזור אפשר לקחת כל 4 שעות כדור נגד כאבים שמיועד לכאבי מחזור
כמות הדימום יכולה להשתנות ממחזור למחזור ויכול להיות דם עם קרישים כשהדימום חזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת וסתמודאגת19/05/2011
שלום,
ילדתי לפני כ4 חודשים, לידה ראשונה ותקינה ב"ה.
מאז הלידה נטלתי גלולות שמתאימות להנקה וקיבלתי וסת פעם אחת.
הפסקתי את הגלולות הללו וקיבלתי וסת שוב לפני 12 ימים. (ביום שישי)
ביום הראשון של הוסת נטלתי את הגלולה הרגילה שלי= מרסילון. (שהייתי נוטלת טרם ההיריון). אך הדימום מיום שישי לא מפסיק.
הוא אומנם פחת וביומיים האחרונים אלו כמה טיפות. אך דבר כזה מעולם לא קרה לי עם מרסילון (בעבר עם גלולה אחרת זה קרה).
האם זה נורמלי?
מן הסתם ברור לי שאם אקבע תור לרופא זה ייקח שבועיים לפחות. האם לקבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת וסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011המשיכי את הגלולות. יכול להיות דימום חריג בחודש הראשון לגלולות. קבעי תור לרופא - אם הדימום לא יפסיק פני לבדיקה - אם יפסיק בטלי ותראי מה קורה בחודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווףףףף, כניראה בהריון.אלכס19/05/2011
לפני שבוע שכבתי עם החבר שלי ללא אמצעי מניעה. אני על גלולות אך שכחתי לקחת יום אחד גלולה אחת, אני לא בטוחה באיזה שבוע בדיוק אבל אני מאמינה שבין השני לשלישי. מיד כשנזכרתי אני לקחתי את הגלולה, אני לא בטוחה אם עברו 12 שעות אבל יכול להיות. החבר שלי גמר בפנים. אני לא לקחתי פוסטינור כי אני לקחתי בחיים שלי כבר 4 כאלה וקראתי שזה ממש דופק את הגוף. הייתי אמורה לקבל ביום רביעי את המחזור.
היו לי כאבי בטן ואני כמעט בטוחה שאלה כאבי מחזור. הוא אפעם לא איחר. אני מקבלת אותו על היום שהוא צריך לבוא. ישלי סיבה לחשוש??? כי לא לקחתי רק גלולה אחת! אני לקחתי את כל השאר בדיוק בזמן! ואם אני בהריון, איך אני עוברת הפלה? זה ממש מסוכן וכאלה? אני רק בת 17 ><* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחווףףףף, כניראה בהריון. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011עשי דבר ראשון בדיקת שתן להריון, רב הסכויים שהיא תהיה שלילית ואז המשיכי את הגלולות אחרי שבוע גם אם לא הגיע המחזור וקבעי תור לרופא הנשים שלך. אם הבדיקה חיובית פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה מינולט-שאלהמעיין19/05/2011
הלכתי לרופא נשים והוא נתן לי גלולות מינולט.
האם אלו גלולות טובות? שמעתי שהן לא מומלצות..
רציתי לדעת עוד מידע על הגלולה...:-]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה מינולט-שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/05/2011אין גלולות טובות או לא טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיהשריתה19/05/2011
אני צריכה לעבור הסטרוסקופיה, יש לי פטריה בנרתיק, אין ממצא של הפרשות וכו,,רק צריבה,פשוט לפי המשטח יש לי קנדידה בנרתיק, האם זה יכול להוות בעיה בבדיקת הסטרוסקופיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/05/2011אין ממש בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,טלי19/05/2011
שאלתי מיקודם לגבי שלב לוטאלי קצר ותודה לד"ר אברמוב על תשובתה, אך שאלה נוספת: ביום חמישי 5 במאי אולטרסאונד הראה זקיק שהרופא אמר שזה לקראת ביוץ וביום שישי ה-6 במאי בלילה היה לי דימום קל מאוד שהרופא ייחס זאת לביוץ. אתמול 19 במאי היתה לי הפרשה שחשבתישזה תחילת מחזור אך היום ה-20 במאי הופיע דימום. האם זה נחשב לשלב לוטאלי קצר או נורמלי? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011נורמלי.שלב לוטאלי אורכו כ14 יום פלוס מינוס יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמיתשיר19/05/2011
שלום,
אני מטופלת מזה זמן רב בפטריה נרתיקית. לפני כארבעה ימים התחלתי טיפול במשחה וגינלית גינו-דקטרין. החל מהבוקר ההפרשה הרגילה שלי מלווה בהפרשה אדמדמה-ורדרדה. דימום אינו חלק מתופעות הלוואי הרשומות בעלון המידע שהגיע עם התרופה.
הרופאה שלי מקבלת רק ביום ראשון, האם בינתיים להמשיך בטיפול או לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח לקבל תגובה
שיר20/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה דמית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011המשיכי את הטיפול למרות ההפרשה הדמית שיכולה לקרות עקב הדלקת או פציעה קלה מהמוליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שיר20/05/2011אם כבר הפסקתי ללילה אחד, להמשיך היום או לוותר?
והיה דם יום שלם, זה יכול להיות רק מפציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בוערת -אורגזמה ומיגרנותחן19/05/2011
שלום רב ! לאחרונה אני מתמודדת עם מצב מתסכל ביותר ,במהלך קיום יחסים כל פעם שאני מתקרבת לשיא אני נתקפת במיגרנה עזה שמשתקת אות כליל. אני סובלת ממיגרנות מגיל צעיר אולם מעולם לא נתקפתי בהן במהלך קיום יחסים.אמש בעודי מענגת את עצמי נתקפתי שוב במיגרנה שלמעשה פוקדת אותי עד לשעה זו.אני מתוסכלת ומפוחדת שעליי להתנזר.אשמח לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בוערת -אורגזמה ומיגרנות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011פני ליעוץ נוירולוג המומחה למיגרנות. זוהי תופעה ידועה אך נדירה. דבר ראשון צריך לשלול בעיה רפואית,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים וממצא אקוגניהדס19/05/2011
היי
במעקב זקיקים שעשיתי היום ה 19.5
עובי רירית : 7.8 מ"מ
זקיק 18 מ"מ
תאריך קבלת מחזור :12.5
הערה: בדופן קדמית ממצא אקוגני עם נוזל בגודל 14 מ"מ
1. מתי יהיה הביוץ ?
2. מה אומרת ההערה (הממצא האקגוני) והאם זה עלול להפריע לכניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים וממצא אקוגני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011הזקיק בשל לביוץ ועל כן הביוץ יחול לקרות תוך שעות עד 24 שעות ( אם אינך נוטלת הורמונים). לגבי הממצא פני עם בדיקת האולראסאונד שלך לרופא הנשים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת גלולות הנקה, ללא מחזור ופתאוםליאת19/05/2011
שלום רב,
בתי היות כבר בת שנה וחצי. אני לוקחת גלולות הנקה סרזיט כבר שנה וארבעה חודשים. לא קיבלתי מחזור כל התקופה הזו.
לפני כיומיים התחילו אצלי הפרשות דמיות והיום בעת הניגוב היה ממש דם, אך עדיין סוג של הפרשה. האם יתכן קבלת מחזור בעת נטילת גלולות הנקה? ומחזור שבא לידי ביטוי כך? בהפרשות בלבד?
לפי הנחיה שקיבלתי מרופא נשים שלי עוד בהתחלה זה לקחת ברצף כל יום ויום גלולה. בלי הפסקה כלל.
לצערי תור לרופא הנשים שלי יכולתי להשיג רק ביום חמישי הבא.
אודה לך על תשובה מהירה.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקחת גלולות הנקה, ללא מחזור ופתאום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011יכול בהחלט לקרות דימום תחת הגלולות, המשיכי אתן עד בדיקת רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - דחוףא19/05/2011
שלום ,
אני בשבוע 6 להריון, ביצעתי אולטרה סאונד ונצפה שק וחלמון ואמרו לי שהכל תקיו.
אני סובלת מעייפות, חולשה, סחרחורות, חוסר שיווי משקל, דופק מהיר ותחושת עילפון. רב היום אני במנוחה אך התחושה היא כאילו רצתי מרתון.
בנוסף, אני סובלת מכאבי בטן והתכווצויות בבטן התחתונה ובכל לילה אני מתעוררת עם כאבי בטן עזים.
ברקע יש לי אנדומטרויוזיס עם אנדומטריומה בצד ימין ושמאל , MVP, סינוס סכיקרדיה ותסמונת הטכיקרדיה התנוחתית (POST).
אני אמורה ליטול לופרסול 100 מ"ג ביום אך כבר כמה חודשים איני נוטלת את התרופה מאחר והייתי בטיפולי פוריות .
כיום אני נוטלת אנדומטרין 3 פעמים ביום מאחר ואני אחרי הפריה.
האם הנ"ל משפיע על ההריון? האם זה נחשב הריון בסיכון עקב בעיות הלב וההתעלפויות שלי?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2011פני לרופא המטפל בך בבעיה הקרדיאלית בדחיפות , אין שום הצדקה שתרגישי כל כך רע, יכול להיות שיש מקום להחזיר אותך לטיפול תרופת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזמן חדירהענת19/05/2011
בעת חדירה בקיום יחסי מין לעיתים מאוד כואב (ואפילו "שורף") לי. בעת קיום היחסים אני נהנת מאוד ולא מרגישה שום כאב אבל אחר כך בסוף אני חשה כאב גדול ושוב "שורף"- תחושה שעוברת לאחר כשעה בדר"כ אבל מקשה עלי מאוד לשבת או במתן שתן למשל. ממה זה יכול להיגרם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בזמן חדירה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2011יכול להיות ירידה בסיכוך, השפעת יובש של גלולות, או וסטיבוליטיס. (רגישות יתר בעור סביב פתח הנרתיק) פני לבדיקת רופא נשים שמומחה לנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PIDמישהי19/05/2011
הובחנתי כסובלת מPIDקיבלתי טיפול אנטיביוטיקה דרך הווריד ודרך הפה עכשיו המחזור לא מופיע והסבירו לי שזה יכול להיות כתוצאה מזה... בעבר לא היה לי מעולם בעיות כמו אלה.. ורציתי לדעת אם יהיה מותר לי להיכנס להיריון בחודשים הקרובים או שלא מומלץ? וועוד שאלה במצב כזה מתי בערך אני יקבל מחזור? והאם זה שאני לא מקבלת יכול להיות שאין לי ביוץ בכלל עד שאני יקבל? אשמח אם תענו לשאלתי ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PID - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2011אין מניעה לנסות להרות אם הדלקת חללפה. חכי להופעת המחזור, אם יתעכב למעלה מחודש פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומווותנטי19/05/2011
שלללום =]
אני קיימתי יחסי מן עם בן זוגי כשבוע וחצי\ שבועיים לפני המחזור.
הגמירה הייתה ביפנים..
אחרי יום\יומיים התחילו לי הפרשות חומות
( אינני יכולה ללכת להיבדק אצל רופא.!)
אז השאלה שלי.. האם ההפרשות קשרות לגמירה בפנים?
האם יש מצב שזה הריון והפלה?
ומה גורם להפרשות האלה בכלל?????!??
אשמח לתשובה ברורה כי כואב הראש מלחפש תשובות לזה =]
תודה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומווות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2011אי אפשר לדעת מה מקור הדימום ללא בדיקה. עשי בדיקת שתן להריון כדי לשלול סיבה זו שבועים אחרי המגע המיני הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום פתאומיענת18/05/2011
שלום,
בעקבות גרד בנרתיק התחלתי להשתמש בסט 3 טבליות אוויסטן נגד פטריות, זאת לאחר שהיה לי גרד כזה בעבר והרופא אמר לי שבמידה והוא חוזר אין בעיה לקנות את הטבליות גם ללא מרשם ולהשתמש בהן. נראה לי שאכן נגרמת הקלה בגרד בשל השימוש בטבליות אך במקביל לשימוש בהן החל לי דימום קל מאוד מהנרתיק. האם זה תקין?
המחזור שלי מסודר מאוד, כיוון שאני לוקחת גלולות והוא הסתיים לחלוטין שלושה ימים לפני תחילת הדימום הנוכחי (לא שכחתי לקחת גלולה).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום פתאומי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2011יכול להיות דמום קל עקב הדלקת או עקב פציעה מהמוליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)