מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפידורלנינה02/05/2011
שלום רב,
ברצוני לעשות קעקוע באמצע הגב התחתון מעל לישבן.
משמועות שהגיעו לאזניי יש הטוענים כי לא ניתן יהיה לקבל זריקת אפידורל במידה ואכרע ללדת, אני לא יודעת אם מטעמי ראות או טעמים האחרים.
האם יש אמת בכך ?
תודה מראש!
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011קעקוע בגב תחתון אם הוא נעשה באזור שעושים בו אפידורל אכן מונע מהמרדימים לעשות שם את זריקת האפידורל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןמיטל02/05/2011
אני בת 29 רווה ללא ילדים. בבדיקה שעשתי נתגלה שרירן בפונדוס בגודל 96-100 מ"מ מרקם הרחם שרירני ועובי הרירית 9 מ"מ. שחלות תקינות. אני ממש לחוצה..מהן האופציות?! יש לציין כי מלבד תפיחת הבטן אנני מרגישה כאבים דימומים או כל סימן אחר שמעיד על בעיה!!! אני לחוצה מאוד מהן האופציות?!?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011ניתן להוציא רק את השרירן בניתוח, או לעקוב ולראות אם הוא ממשיך לגדול
תלוי מה בבדיקה הגינקולוגית, התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגלולות .ח02/05/2011
שלום,
אני לוקחת גלולות מינס כבר בערך 3 שנים, ובזמן האחרון שמתי לב לכל מני תופעות לוואי שהן גורמות לי.
הייתי אצל גניקולוג והוא החליף לי לבלארה, ואמר לי להתחיל אותן ביום הראשון של המחזור החודשי.
את מינס אני לוקחת גם בזמן המחזור בדיוק בגלולה הלבנה אחת לפני האחרונה אני מקבלת מחזור.
השאלה שלי היא אם מותר להפסיק את מינס גלולה אחת לפני שאני מסיימת את החפיסה?
ואם תוכלו גם להסביר לי איך ליטול את בלארה. כי אני הבנתי שצריך לסיים חפיסה לחכות שבוע ולהמשיך,
נאמר שסיימתי את החפיסה ביום ראשון עליי לחכות לראשון שאחריו ורק אז להמשיך?
תודה מראש וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לגלולות . - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011ביום שתקבלי מחזור התחילי את הבלארה גם אם לא סיימת את הכדורים הלבנים בחפיסה של מינס.
את הבלארה נוטלים 21 יום ועושים שבוע הפסקה. חשוב להקפיד לא יותר מ7 ימי הפסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
ח02/05/2011נאמר שסיימתי את החפיסה ביום ראשון, להתחיל חפיסה חדשה ביום ראשון שאחריו זה יהיה בסדר לא?
ואני מוגנת מפני הריון גם בשבוע הפסקה אם הבנתי נכון?...
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בשפתיים פנימיותשלי02/05/2011
שלום
בת 37. אתמול הבחנתי בפצע מעיין חצ'קון קטן בשפתיים הפנימיות בחלק החיצוני שלהן. אין תחושה, הפרשה או כאב מיוחד, לא נראה מוגלתי [בסיס אדום קטן, קצה בולט לבן].
האם מדובר במשהו שמחייב בירור רפואי, או שזה משהו זניח שיעבור מעצמו תוך מספר ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בשפתיים פנימיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011נסי למרוח משחת פולידין והמתיני ותראי מה קורה תוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידהנלי02/05/2011
שלום רב,
עברתי כריתת 2 פוליפים בהיסטרוסקופיה
תוצאת בדיקת המעבדה היתה: COMPLEX HYPERPLASIA+ATYPIA
עקב כך עברתי גרידה של רירית הרחם
ואמרו לי לקחת מגייס 160 ליתר ביטחון עד שיגיעו תוצאות הגרידה
בגרידה של רירית הרחם:
PROLIFERATIVE TYPE ENDOMETRIUM SHOWING AREAS OF COMPLEX ENDOMETRIAL HYPERPLASIA, FOCALLY ATYPICAL WITH EXTENSIVE SQUAMOUS METAPLASIA )SIMILAR TO FINDINGS IN PREVIOUS BIOPSY NUMBER NR 370/11)
הבנתי מהרופא משפחה שאין סיכון, הפסקתי עם הכדורים וקבעתי תור למחלקה גניקולוגית-אונקולוגית.
מה משמעות הביופסיה?
מתי ניתן לחזור לטיפולי הפיריון?
עד עכשיו עברתי 2 הזרעות עם הורמונים.
שאלה נוספת, מתי אני עתידה לקבל מחזור אם הפסקתי את השימוש בכדור הזה לפני מס' ימים? וסת אחרונה היתה לפני 20 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011בעיה מורכבת התיעצי עם רופא הנשים שלך שמכיר את כל ההסטוריה הגינקולוגית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מאז שמתי התקן.רויטלרויטל02/05/2011
שלום.
בתאריך 19 לדצמבר האחרון שמתי התקן (לא הורמונלי אלא הרגיל) שזה 3 חודשים לאחר לידה. מאז יש מםפר תופעות מאוד מטרידות. הפרשות דמיות במהלך החודש, כאבים בבטן התחתונה ולא תמיד זה קשוק להפרשות הנ"ל. והחמור מכל מחזור שבו יש יומיים עד שלוש (מתוך שבוע לפחות) של דימומים מאוד חריפים. אני נדרשת להשתמש בתחבושות שמיועדות לנשים לאחר לידה. ואם לא החלפתי כל שעה שעה וחצי כולי מתמלאת דם. כך יוצא שבימים אלו אני פשוט נאלצת להישאר צמודה לבית באופן מטריד ומדכא.שאלתי היא האם כך זה אמור להיות כשיש התקן??? האם יש אופציה נוחה יותר? יוזכר כי העדפתי התקן על פני גלולות כיון שנוכח העובדה שבמשך 3 שנים עברתי טיפולי פוריות שכללו המון הורמונים וחומרים שונים החלטתי שאיני מעוניינת להמשיך ולהרעיל את גופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מאז שמתי התקן.רויטל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011שימי התקן הורמונלי בתקווה שזה ימנע את הדימומים החזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ודימומיםעדי02/05/2011
ילדתי בניתוח קיסרי לפני 9 חודשים ומאז במשך כל החודש יש לי הפרשות חומות ומידי פעם דימומים חד פעמיים. כחודשיים אחרי הלידה הלכתי לבדיקה והכל היה תקין.
מאז הלידה המחזור אומנם מגיע בזמן אבל מחודש לחודש הדימומים יותר חזקים והמחזור יותר ארוך אני מחליפה טמפון כל חצי שעה ואים אני שמה פד אז כל שעה. הדימום במחזור יותר חזק ממה שהיה לי אחרי הלידה. מה זה יכול להיות האים זה מראה על בעיה ?
דרך אגב יש לי אנדומטריוזיס השלב 4 עם הידבקויות למעיים ועם ציסטות.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ודימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011לא מצביע על בעיה אבל פני לרופא שלך לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פעם ראשונהשמרית02/05/2011
שלום,
אני מתחתנת בעוד חודשיים ושבוע 06.07.
מעולם לא השתמשתי בגלולות.
(אני דתיה)
2 שאלות:
1. יש לי תור לרופא נשים רק ב08.05- האם זה מאוחר מידי?? האם ללחוץ לקבל תור מוקדם יותר? האם לגשת לרפואה פרטית? (סיימתי עכשיו מחזור, המחזור שלי מאוד מדויק, כל30-31 יום. קיבלתי ב24- 25 לחודש.
2. הבנתי שלא כל רופא נשים מבין בלהתאים גלולות לחתונה דתית.
מה אני צריכה בדיוק לבקש? ולהסביר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פעם ראשונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011ביקור הרופא איננו מאוחר מידי ולא נראה לי שצריך התאמה מיוחדת של גלולות לבחורות דתיות....חשוב רק שהגלולות לא יהיו מאוד חלשות כדי שלא יהיו כתומים בהתחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בנרתיקאורית01/05/2011
ממה נהיה דלקת בנרתיק? מה המשמעות של נודלס? מה הסיבה שאין חשק לקיום יחסים? יש לי כבר פעם 3 דלקת בדרכי השתן מה הסיבה שיש את זה ולמה זה חוזר על עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011דלקת בנרתיק יכולה לקרות כתוצאה מאנטיביוטיקה שאת נוטלת עקב דלקת בשתן, פני לרופא אורולוג כדי לקבל טיפול מונע לדלקות בדרכי השתן, אם את מקיימת יחסי מין יכול להיות שהדלקת בשתן ובנרתיק קשורה לזה.
לגבי חשק מיני כדי לפנות לסקסולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווהרינת01/05/2011
האם שעווה ברילאית מיקה ?ועל מה צריך להקפיד שעושים כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2011לא מכירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה שקופהלילי01/05/2011
שלום,
התחלתי לקיים יחסי מין לפני כשנתיים, ויש תקופות שכמעט כל יום יש לי הפרשה שקופה כמו זו שיש בזמן של גירוי מיני, לפעמים פעמיים ביום... מה יכולה להיות הסיבה? האם זה נורמלי? אני זוכרת שלפני שהתחלתי לקיים יחסי מין גם היו לי לפעמים הפרשות כאלו, אבל לא בכזו כמות...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה שקופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/05/2011על פניו אינני רואה שום בעיה. למען סדר הטוב יש לפנות לבדיקה גינקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אני01/05/2011
מחזור אחרון היה ב27/3 ונמשך כרגיל 5 ימים.
הפעם הוא הגיע ב29/4 ונמשך יומיים [שלא רגיל בכלל!]
אני מנסה להכנס להריון.
האם יכול להיות שזה לא היה מחזור "אמיתי"?
האם יש סיכוי עדיין שאני כן בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/05/2011בכל שאלה האם מדובר בהריון יש לבצע בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בזמן הריון?שירי01/05/2011
האם בטיחותי לקחת 'דיאנה' בזמן הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בזמן הריון? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/05/2011מדוע ליטול דיאנה בזמן ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
שירי02/05/2011זה מה שביקשו ממני לשאול. אני לא יודעת למה אבל אשמח לתשובה בכל זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוףשני01/05/2011
שלום שמי שני אני בת29 נשואה ואם לילד בן 5 שבועיים אני סובלת מכאבים בנרתיק כאבי דקירות יש לי רקע רפואי של אי ספקת כליות ואלרגיה לכל סוגי האנטיביוטיקה כמעט כך ששבועים אני סובלת ולא הלכתי להבדק אני שותה המון חמוציות אבל כבר ראיתי שאני לא מסוגלת לסבול נגשתי לרפוא נשים היה מאוד קשה לבדוק בגלל הוגיניסמוס רחם נקי ותקין מה שכן דלקת בדרכי השתן, יש לציין ש יומים לפני הבדיקה סיימתי מחזור ושלושה ימים לאחר מכן הופיעה לי כתמים חומים כמו הפרשות אבל לא בכמות גדולה והכאב לא אותו כאב פחות אבל כמו דקירות קטנות קטנות , ושורף לי גם קצת רציתי לדעת אם ההפרשות יכולות להיות מהבדיקה הויגינלית שעברתי פעמים אני פשוט רוצה להיות רגוע שזה בסדר תודה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/05/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה חפיסות של גלולות ניתן לקחת ברצףמירי01/05/2011
א. רציתי לדעת האם ניתן לקחת יותר מ2 חפיסות ברצף? מה מומלץ?
אני שואלת את השאלה כי לפני כמה ימים התחלתי לקחת גלולות יסמים (חפיסה 3
ברצף) והיום כשהייתי בשירותים היה לי מין הפרשה חומה כאילו כמו כתם דם .
רציתי לדעת האם להמשיך לקחת את הגלולות או שזה סימן לדם מחזורי.
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה חפיסות של גלולות ניתן לקחת ברצף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/05/2011בד"כ - 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא
הילה02/05/2011גם לי יש אותה בעיה של דימום קל שבא והולך ואני עכשיו בחפיסה השלישית שלקחתי רצוף, רציתי חד פעמי להמשיך עוד חפיסה אחת, האם כדאי? ומהו הדימום הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)