מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולותרוני30/04/2011
התחלתי לקחת גלולות לפני שבוועים וממש ממש כואב לי השד כיאלו עם ממש כבדים לי!!יכול להיות שזה מהגלולות או ממשהו אחר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/04/2011ייתכן שזה קשור לנטילת גלולות. לא להפסיק , זה בד"כ מסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהאדווה30/04/2011
שלום אני בת 25 וחצי, ואני לוקחת כדור שנקרא ויאפקס XR 75 נגד חרדות ודיכאון.
אני רוצה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון בגלל שאני מקיימת יחסים. עכשיו רציתי לדעת אם אני לוקחת גלולות בשילוב עם הכדור הזה ששייך למשפחת ה- SNRI עם זה מתנגש ואז הטיפול של הגלולה לא אפקטיבי ואני עלולה להכנס להריון?
הגלולה שאני רוצה לקחת היא מרסילון .
אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי
תודה מראש
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
ד''ר יואב פלד30/04/2011קחי ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרת כמות ימי וסתנגה30/04/2011
שלום,
השבוע קיבלתי וסת אבל שחכתי לקחת את הגלולה הראשונה של החודש (אתמול). הבעיה היא שבחודשים האחרונים הוסת שלי ממש קצר בערך 3 ימים , גג 4 ימים. הפעם הוסת היה יומיים. האם עלי לקחת את הגלולה (היום- יום אחרי) (וכמובן להיזהר בעת קיום יחסי מין) או שעלי לחכות לפחות חמישה ימים על מנת להסדיר את כמות ימי המחזור לי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לשאלתי...
נגה30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדרת כמות ימי וסת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/04/2011העקרון בטילת גלולות: 3 שב' נוטלים גלולות ושבוע הפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולה סרזט - תופעות לוואימיכל30/04/2011
שלום, ילדתי לפני כחודשיים ואני מניקה, ובשבוע האחרון התחלתי להשתמש בגלולה סרזט כאמצעי מניעה.
במהלך השבוע הזה חשתי עייפות גדולה, מצב רוח ירוד מאד (!!!), אותם לא חשתי קודם לכן. וגם נדמה שהתינוקת שלי רעבה הרבה יותר.
האם יש לקשר תופעות אלו לנטילת הגלולה. והאם זה בעייתי להפסיק לקחת אותה, מבחינת דימום שיווצר או תופעות שיופיעו בגלל ההפסקה.
(מעוניינת לעבור לאמצעים אחרים) (לא גלולות)
אשמח לתגובתכם,
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגלולה סרזט - תופעות לוואי - תגובה
ד''ר יואב פלד30/04/2011את יכולה להפסיק ולראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהנעמי30/04/2011
שלום, אני ילדתי בלידה רגילה תינוקת במשקל 3.5 ק"ג לפני 8 ימים בדיוק. יש לי עדיין דימום. לעיתים חלש יותר ולעיתים מתחזק. אני נישארת עם אותו פד שעות רבות יחסית, זה נראה כמו ווסת חזקה יחסית. אין לי כאבים חזקים רק מידי פעם אני חשה כמו כאבי מחזור.האם זה נורמלי? חשוב לי לציין שלקחתי כדורים להפסקת הנקה. האם יש לפנות לרופא? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
ד''ר יואב פלד30/04/2011קשה לדעת ללא בדיקה אבל אם הדימום נראה לך מוגזם יש להיבדק על מנת לשלול אפשרות ( נדירה אמנם ) של המצאות שארית שליה ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בנטילת גלולותדורה30/04/2011
התחלתי להשתמש בגלולות פמינט לפני חמישה ימים בתחילת המחזור. עד עכשיו לא יצא לי לקחת אותן באותה השעה כל יום אבל מקסימום היה שעה-שעתיים הפרש בין השעות נטילה.
רציתי לשאול אם זה חשוב מאד שיעברו בדיוק 24 שעות בין הנטילות ואם אני אוכל להחליף את השעה הקבועה שבה אני שותה את הגלולה משעה בבוקר לשעה אחרת בערב.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בנטילת גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד30/04/2011ניתן לשנות את השעה בתנאי שיעברו פחות מ 34 שע בן הגלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 16 שאלה דחופה!! אחרי בדיקת הריוןמתחננת לעזרה!30/04/2011
שלום, בבקשה תענו לי על השאלה! בבקשה! ממש דחוף לי
בחודשיים האחרונים יצא לי לקחת 2 כדורי פוסטינור.
אחרי הכדור הראשון קיבלתי מחזור כמו שצריך במועד הנכון : 23/03/2011
את הכדור השני יצא לי לקחת בערך בתאריך 08/04/2011, היו לי כל מיני תופעות לוואי, כמו כאבים בחזה.
בתאריך 17/04/2011 יצא לי דם (אולי הפרשה) בכמות יחסית גדולה להפרשה אבל ממש ממש לא כמו במחזור, כמה ימים קודם ואולי יום אחד אחרי אז גם היו הפרשות ממש אבל ממש קטנות.
חשוב לציין שלא זכור לי כאבים, בטח לא של מחזור.
לפי התאריכים אני הייתי אמורה לקבל את המחזור החודשי בתאריך: 21-23 לחודש, עד היום לא קיבלתי.
היום בצעתי בדיקת הריון ולמזלי התוצאה שלילית - אני לא בהריון.
אז אם ככה, מה קורה עם המחזור שלי? עברו כבר מעל ל-5 ימים מהמועד הקבוע שלי...
יכול להיות שההפרשה שהייתה כמה ימים לפני המועד הייתה בעצם המחזור עצמו???
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחננת שתענו לי!!!!
מתחננת לעזרה!30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מאוד מודאגתOshrat29/04/2011
שלום רב,
כרגיל קיבלתי את המחזור שלי בסוף החודש,לאחר שהוא נגמר סופית קיימתי יחסי מין עם הבן זוג שלי אך לצערנו ניקרע לנו בסוף הקונדום.
יום למחרת הלכנו ליקנות את הגלולה ליום שאחרי, אחרי ימים ספורים התחיל לי שוב המחזור אבל הבנתי שזה ביגלל הכדור ששתיתי.
הכל היה טוב ויפה, המחזור היה בערך 5 ימים (ברגיל הוא שבוע) ואז ניהיה לי ההפרשות השקופות הרגילות. אחרי יום הבטן התחתונה התחילה לכאוב לי וניהיה לי כמו הפרשות דם כאלה בצבע שחור, חשבתי יעבור וזה אבל טעיתי, ההפרשות התחילו להתגבר והנה אני מוצא את עצמי שוב במחזור. מה זה יכול ליהיות? זה מסוכן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד מודאגת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/04/2011את זקוקה לבדיקת רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משהו שאני צריכה לדאוג ממנו?
Oshrat30/04/2011הריון או מחלה קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור- פרחמולוט-נוריעל29/04/2011
שלום,
ברצוני לדחות את המחזור עקב חופשה. הרופא נתן לי פרימולוט נור. אבל לא הבנתי כמה זמן לפני המחזור אני אמורה לקחת אותו... ומתי להפסיק. וכמה זמן אחרי הפסקת הנטילה אני אקבל מחזור. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור- פרחמולוט-נור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/04/2011לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונאליות ויחסי מיןהיייי29/04/2011
שלום דוקטור,הייתי אצל רופא נשים כיוון שאני צריכה לבצע בדיקות הורמונאליות.
הוא שאל האם קיימתי יחסי מין והתביישתי לפרט, אז הרופא שאל אם הייתה חדירה ואמרתי שלא.
אך הייתי עם מישהו והוא החדיר אצבעות,אך לא את איבר מינו. האם זה נחשב לקיום יחסי מין? והאם זה יכל לקרוע לי את קרום הבתולין ואני כבר לא בתולה? איך אפשר לבדוק זאת? בנוסף,האם לפי השאלה הנ"ל הוא נותן את הבדיקות ואם עניתי לא נכון,אז היה צריך לתת לי בדיקות אחרות ואצטרך לחזור אליו ולומר לו זאת.
הבדיקות שנתן לי:
TSH
Estradiol
FSH
LH
Prolactin
Dhea-so4
Testosterone
A Testosterone
חשוב לי מאוד לקבל תשובה לשאלותיי כיוון שאני לא רגועה.
ת-ו-ד-ה ר-ב-ה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונאליות ויחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2011אין קשר בין הבדיקות לשאלה אם את בתולה או לא. את יכולה להרגע. אבל רק שתדעי שמהחדרת שתי אצבעות לנרתיק הבתולים יכולים להקרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזקדלה29/04/2011
שלום רב,
אני בת 29 , הפסקתי לקחת גלולות. בתור נערה, לפני לקיחת גלולות אני זוכרת את עצמי כבעלת מחזורים עם זרימה חזקה יחסית, עם כאבים משתנים. כיוון שלקחתי גלולות כמה שנים טובות הדימום התמתן עם הזמן והיה מועט יותר כך לגבי הכאבים. עכשיו כשהפסקתי לקחת גלולות, במחזור השני לאחר הפסקת הגלולות הדימום חזק ומלווה בכאבי מחזור משתנים. אף פעם לא דיממתי ברמה של החלפת טמפון לאחר 3 שעות. הזרימה הבהילה אותי.
הכל בגלל הפסקת הגלולות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2011כן,מסתבר שהגלולות צמצמו את הדימום אבל הנטיה הטבעית שלך היא דימומים חזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמאיה29/04/2011
היי..
פעם אחרונה שקיבלתי מחזור היה ב 15.3.
ב 21.4 קבעתי לי חופשה באילת והתפללתי שהמחזור יגיע אכן בזמן כדי שלא יפול לי המחזור על החופשה.
מרוב הלחץ, כנראה, הוא מאחר לי עד עכשיו. (6 וחצי שבועות כבר עברו!)
אני כן מקיימת יחסי מין מוגנים (קונדום, לא גלולות) אך היתה פעם אחת שזה היה בלי והוא גמר בחוץ.
עשיתי 2 בדיקות הריון (האחרונה לפני יומיים) ושתיהן היו שליליות.
היום יש מקום לדאגה ? ומה אפשר לעשות חוץ מלחכות שהמחזור פשוט יופיע ?
אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2011לחץ בהחלט יכול להיות סיבה לאחור במחזור. אם הבדיקות להריון שליליות אין לך מה לחשוש. פני לרופא נשים לקבלת כדורים לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם זה הגיוני
מאיה29/04/2011שבגלל לחץ המחזור יאחר ביותר משבועיים ?
אני ממש מוטרדת מזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוופאת נשיים...דחנונה29/04/2011
אני עם חבר שלי 7 חודשים ..
עכשיו אמרתי לאמא שלי שלא שכברנו ואנחנו כן ..
ועכשיו היא רוצה לקחת אותי לרופאת נשים
אז השאלה שלי היא אם הרופאת נשים יכולה לראות שאני לא בתולה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
נונה29/04/2011רופאת נשים יכולה להגיד אם אני בתולה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוופאת נשיים...דח - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2011כן,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר לידהיונית29/04/2011
שלום רב,
אני כבר 4 חודשים לאחר לידה ועדיין יש הפרשות מרובות בצבע צהוב כהה עם ריח לא נעים. ממה זה יכול לנבוע והאם זה אמור להיעלם מתישהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2011פני לבדיקת רופא נשים לשלילת זהום בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברחםשב29/04/2011
שלום,
אני אמא לשלושה ילדים. 2 הריונות ראשונים ילדתיבלידה רגילה וטיבעית בשבוע 36-37 כאשר את ביתי האחרוניה ילדתי בניתוח קיסרי בשבוע 34....באוקטובר 2008.
בבדיקה שערכתי לאחר הלידה, גילו כי הצלקת הניתוחית לא התאחתה במלואה, וקרע יש קרום סביב הרחם אך אין את השכבה השרירית מתחתיו..(ובלשון הרפואים: אזור היפואקוגני בקוטר 6 מ"מ באזור הצלקת הניתוחית) וכרגע אחרי שנתיים וחצי, אין כל שינוי באזור זה.. עדיןן אינו מאוחה.
כרגע אני מעוניינת להיכנס להריון נוסף... והתחלתי בסדרת ייעוצים.
אשמח לדעת מה דעתכם, ומה הסיכונים בהריון זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברחם - תגובה
ד''ר יואב פלד30/04/2011על שאלה זו לא ניתן לענות במסגרת הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)