מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביצוע בדיקת הריוןחן2513/01/2011
שלום,
הביוץ שלי התחיל ב9/1 מתי כדאי אפשר לבצע בדיקת הריון ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע בדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/01/2011בדיקת שתן שבועיים אחרי הביוץ בדם אחרי 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות הרמונטנירית13/01/2011
שלום רב,
אני 9 חודשים אחרי לידה... לפני ההריון נטלתי גלולות הרמונט והן היו לי מצויינות! אחרי ההריון הנקתי ונטלתי סרזט.. מזה חודש שאיני נוטלת גלולות והפסקתי להניק.. אני מעוניינת לחזור ליטול סרזט אך לא שמעתי בעצת הרופא ולקחתי אותן ברצף...
מה עליי לעשות? הבנתי שיש ליטול אותן ביום הראשון של המחזור... הבוקר הופיע לי דימום ואני משוכנעת כמעט שזה מחזור... האם ליטול היום? איך אפשר להיות בטוחה שזה אכן מחזור ולא דימומים שלפני מאחר וזמן רב לא היתי במחזור... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות הרמונט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/01/2011לא הבנתי את רוצה להמשיך עם הסרזט או להתחיל הרמונט. אם יש דימום כלשהו התיחסי אליו כמו למחזור והתחילי את ההרמונט אם לכך הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים???סקרנית מאוד13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה לא עונים??? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/01/2011מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון אחרי לידהאמא של רועי13/01/2011
שלום רב,
לפני הלידה היה לי מחזור של 3 ימים, יום ראשון עם כאבים (2 אדוויל) ודימום יחסית גובה, יום שני דימום בינוני ובערב כבר חלש...
יום שלישי סתם מגן תחתון למקרה של "הפתעות".
קיבלתי עכשיו פעם ראשונה אחרי לידה (רגילה), אני כבר 4 ימים עם דימום כבדדדדד מאוד שמקשה עלי ללכת. מחליפה פד כל 4 שעות ועדיין התחתון מתלכלך - בחיים לא היה לי דבר כזה.
המחזור גם יותר... כמו דימום רגיל, כלומר הדם נקי יחסית.
ניסיתי לשים טמפון אבל אחרי שעה וחצי הוא כבר הרגיש מלא - כשהוצאתי אותו ממש כמו נתקע בתפרים ומאוד כאב לי...
אני לא יודעת מה לעשות, האם ללכת לרופא?
אני מפחדת שיצחק עלי, כי כל החברות שלי אומרות שמחזור הרגיל שלהם יכול להגיע גם ל5 ימים של דימום מאסיבי.
האם עלי לצפות לסיוט כזה מעכשיו כל חודש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/01/2011יכול לקחת כמה חודשים עד שהמחזורים יסתדרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית12/01/2011
עשיתי בדיקת דם כרגע אני בשבוע 9 אשמח אם תפרשו לי מה אומרות תוצאות בדיקה של וירוס cmv
אני לחוצה כי זה יצא חיובי
HEPATITIS Bs Ag negative negative
הערות לבדיקה - HEPATITIS B SURFACE Ag
TREPONEMA SCR./TPHA Negative Negative
הערות לבדיקה - TREPONEMA SCREEN_TPHA
TOXOPLASMA IgG <3 Negative IU/ml
<3 Negative
הערות לבדיקה - TOXOPLASMA IgG
TOXOPLASMA IgM Negative Negative הערות לבדיקה - TOXOPLASMA IgM
CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS CMV IgM POS
הערות לבדיקה - CMV IgM(Add.-VIDAS)
CMV IgG Positive>22 IU/ml
Positive>22 הערות לבדיקה - CYTOMEGALOVIRUS IgG
CMV IgM positive
אשמח לתשובה בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/01/2011אנחנו לא מפענחים תשובות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובהעדי12/01/2011
היי, אני בת 27 סובלת מדימום בין ויסתי כבר המון זמן כשפניתי לרופאת נשים היא אמרה לי שכניראה ככה אני מבייצת ואם זה מציק לי שאני אקח גלולות אז לקחתי כמעט שנתיים מדבקות והכל הסתדר עכשיו אני נשואה כמעט שנה ומעוניינת להיכנס להריון הפסקתי ליטול מדבקות למניעה והדימום חזר. המחזור מסתיים יש לי כשבוע נקי ואז שוב דימום קל והפרשות חומות. עשיתי אולטרסאונד ואמרו לי שהכל תקין בדיקת דם להורמונים אף פעם לא יוצאת בזמן כי לא אני ולא הרופאה מצליחות לשער מתי יגיע המחזור הבא.
הרופאה שלי אמרה לי שאם אני רוצה היא יכולה לתת לי הורמונים ואולי זה יסתדר.
אני ממש אובדת עצות וכבר לא יודעת איך לנהוג, כל חודש מחדש אני מקווה שהפעם זה יסתדר וזה לא ואני פשוט נכנסת לדיכאון מהמצב הזה. מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/01/2011יש צורך בבדיקת היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהנורית12/01/2011
שלום,
אשמח אם תסייעו לי, מבחינה טכנית בלבד.
אם בחורה מגיעה אליכם עם פצעונים קטנטנים שמרוכזים בקבוצות במעט, בשני צידי פנים השפתיים הקטנות, יש קצת כאב, דקירה וצריבה, וטיפה הפרשה צהבהבה, האם יש הסבר אחר פרט לקונדילומה? אציין כי לא מדובר בשלפוחיות וגם ראיתי תמונה של פפילומטוזיס וגם לא נראה כך. כמו כן, הדבר נמשך כבר כ-3 שבועות. האם יש עוד אופציות פרט לקונדילומה? אני מדברת באופן טכני ולא אישי, ברור לי שללא בדיקה לא ניתן לדעת בוודאות, ולא מצפה לאבחנה חדה ומוחלטת, אלא אפשרויות אחרות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/01/2011שוב תאור של הנגעים לא יכול לקדם אותך במתן תשובה מצידנו. זא ממש לא רציני מצד הרופא לאבחן מחלה על סמך תאור של המטופלת. את חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקה של מחלות מיןנועה12/01/2011
שלום רב לצוות הנכבד
חליתי בדלקת בחצוצרה הימנית שלי. קיבלתי טיפול אנטיביוטי לוריד ואח"כ בפה.
במהלך הטיפול הבנתי שישנו סיכוי שחליתי בעקבות הדבקה מבן זוגי, ובקריאה פרטית הבנתי שכדאי שגם הוא יעשה בדיקה כלשהי.
רופאת המשפחה הפנתה אותו לתרבית שתן, אבל רופא אחר ששוחחתי איתו אמר שרק בתרבית זרע ניתן לזהות קלמידיה ושאר מרעין בישין.
מה האמת? האם את מה שחשוב לגלות ניתן בתרבית שתן, או שאין לה משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקה של מחלות מין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/01/2011מחלת קלמידיה ניתן לזהות כאשר היא פעילה ומספיק ליטול משטח מתוך השופכה. לגבי הדלקת שלך. האם האבחנה היא בטוחה? האם קיים ממצא סונוגרפי? האם עברת לפרוסקופיה. האבחון על פי תלונות בלבד אינו בטוח. לכן חייבים לוודא את האבחנה הראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פרידמן תודה, ושאלת הבהרה
נועה14/01/2011מה פירוש ליטול משטח מהשופכה? אתה מתכוון לתרבית זרע? כי רופאת המשפחה שלחה אותו לתרבית שתן בלבד. האם זו בדיקה מספקת?
לגבי הדלקת שלי - עברתי אולטרא סאונד מומחים במחלקה באיכילוב בה אושפזתי, ומבחינתם האבחנה היתה ודאית. לאילו בדיקות נוספות אתה מתכוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהנרתיק לאחר לידה בניתוח קיסטלי12/01/2011
שלום,
אני שבועיים אחרי לידה בניתוח קיסרי מס' 2 , ביומיים האחרונים ישנו ריח חריף ולא נעים מהנרתיק , פניתי לרופא נשים שערך בדיקה וגינלית וזיהה לפי המראה של ההפרשה והריח- זיהום. ראוי לציין שכעת אין לי חום או כאבים חזקים רק כאבים קלים באיזור הצלקת , קיבלתי טיפול אנטיביוטי באוגמנטין ונרות פולידין וגינליים , כמו כן אני מניקה באופן מלא.
חשוב לי לברר האם הטיפול שקבלתי אכן מתאים והאם אוגמנטין לא מזיק להנקה?
תודה רבה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהנרתיק לאחר לידה בניתוח קיס - תגובה
ד''ר יואב פלד14/01/2011אוגמנטין בטוח
הרופא שלך יודע מה הוא עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פרופסור יעקב בורנשטייןנועה12/01/2011
שלום רב,
לאחר חודשים של בדיקות אובחנתי ע"י רופאת הנשים שלי שאני סובלת מ-וסטיבוליטיס.
היא המליצה לי בחום על טיפול אצל פרופסור יעקב בורנשטיין.
אשמח לשמוע המלצות נוספות עליו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על פרופסור יעקב בורנשטיין - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/10/2011מומלץ בחום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בורנשטיין יעקב
מיכאלה02/02/2011מאבחן מעולה. אדם נעים, רגיש, מתאים גם לבחורות צעירות ביותר, קשוב, ובעיקר נותן טיפול מדויק ופרטני. אנחנו באמצע הטיפול, עדיין לא ניתן לדווח על תוצאות. מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לפרופ' בורנשטיין
חנה06/10/2011רופא נשים קבע שיש ויטיבוליטיס ובינתיים שום טיפול לא עוזר. אני רוצה לדעת איך אפשר להגיע לפרופסור יעקב בורנשטיין בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא רופא מצויין מקבל בנהריה
ליאת06/10/2011ונדמה לי בעוד מקום,
פשוט תתקשרי ותקבעי. אני הלכתי באופן פרטי לייעוץ ויקבלתי החזר ממכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יעקב בורנשטיין
מיכל14/01/2017האם צריך קודם הפנייה לפרופ' בורנשטיין מרופא במכבי, כדי לקבל לאחר מכן החזר מהקופה.
איזה רופא רשאי לתת הפנייה כזו? רק רופא נשים או גם רופא משפחה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנה12/01/2011
יום שישי קיבלתי מחזור
הייתי אמורה לקחת תכדור ראשון של החפיסה הבאה ביום שבת
לא לקחתי כי לא היה לי עד יום שני
יום שני התחלתי לקחת לקחתי מיום שני מהימים
האם אני אזרוק את 2 הכדורים הראשונים שלא לקחתי או שאני אקח את כל החפיסה ואז אקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בקשה
אנה14/01/2011אשמח לתשובה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד14/01/2011קחי את כל החפיסה
המחזור יגיע בשבוע הפסקה
את מוגנת רק מהגלולה ה14* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות..זמנית11/01/2011
היי,
רשמתי הודעה לפני כמה ימים שפספסתי שלושה ימים של גלולות ולכן הגיע המחזור. לא ראיתי את ההודעה שרשמת לי ולכן המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל במשך שלושת הימים הראשונים של המחזור והפסקתי לפני יומיים כשראיתי את הודעתך.
עכשיו אני לא יודעת מה לעשות - להמשיך לקחת את הגלולות עם סיום המחזור? לפני? לעשות הפסקה ארוכה יותר?..
יש לציין שאני לוקחת את הגלולות בשביל אקנה ולא חשש להריון.
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות.. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/01/2011יש לפנות לרופא נשים להמשך קבלת ייעוץ והסדרת המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותגל11/01/2011
אני בת 26. הפסקתי לקחת גלולות לפני כשנה וחצי, לאחר כ-7 שנים רצוף. מיד עם ההפסקה ירדתי קצת יותר מ-2 ק"ג. לפני 4 חודשים התחלתי ליטול שוב גלולות, עליתי מהר מאוד במשקל והחלטתי להפסיק שוב. מאז המחזור שלי לא סדיר, יש הרבה דימומים לפני ואחרי הווסת ובנוסף עדיין לא חזרתי למשקל ההתחלתי שלי. האם זה עניין של זמן או שכדאי ללכת להבדק אצל רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/01/2011רצוי להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהליאם11/01/2011
שלום רב
אני חודשיים לאחר הלידה וטרם קיבלתי מחזור (הריון IVFׂ)
אשמח לדעת מתי אמורים לקבל מחזור? האם כדאי לזרז את קבלת המחזור ע"י גלולות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/01/2011בד"כ תוך 8 -12 שבועות במידה ואת מניקה המחזור יכול להתאחר על כול מקרה באם עדיין יש עיכוב כדאי לחזור לביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב תאריך הביוץא11/01/2011
שלום, אני לקחתי גלולות למניעת הריון בשם:''הרמונט'' במשך שנה וחצי בתאריך 10/1/11 הפסקתי לקחת את הגלולות על מנת להרות.
לפני לקיחת הגלולות המחזור שלי היה כל 28-31 יום.
מה תאריך הביוץ המשוער שלי במקרה זה?
אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב תאריך הביוץ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/01/2011לא ניתן לקבוע במדויק את תאריך המחזור.
בד"כ שבועיים לפני מועד הדימום הוסתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)