מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובשציפי07/01/2011
מה הגורמים ליובש בנרתיק? ואלו פתרונות יש?איך זה שיש נשים עם לחות מוגברת ללא בעיית יובש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011אין מספיק נתונים לגבי גילך, מצבך הבריאותי, האם את נוטלת תרופות הורמונליות. הסיבה השכיחה ביותר ליובש בזמן יחסי מין זה חוסר גירוי מיני. הסיבה השניה זה חוסר באסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן07/01/2011זה די אינדיוידואלי. לפעמים נשים שנוטלות גלולות או נשים בגיל מעבר סובלות מיובש נרתיקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהריוןנטלי07/01/2011
שלום
אני בהריון התאריך המשוער היה
4.1.2011
אך זה לא קרה עדיין ,אני מודאגת אבל אני יודעת שזה קורה מטעות בחישוב.
אך האם מסימני שהעת קרב הם נפחות בכף הרגל,ואם אין את הנפחות אז זה לא קרוב?
אודה אם תוכלו לענות לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011הלידה יכולה לקרות גם שבועיים אחרי התאריך המיועד. אין סימנים מקדימים אלא אם נפל הפקק הצווארי. נפיחות ברגל איננה סימן מקדים ללידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך בעקבות לקיחת מליאןטלי07/01/2011
אני חצי שנה לאחר לידה. היה לי מחזור אחד תקין. ביום הראשון של המחזור השני התחלתי לקחת מליאן ומאז עברו כמעט 3 שבועות והמחזור לי לא נגמר, בימים האחרונים אפילו התעצם. בנוסף אני מרגישה חולשה וכאבי גב תחתון ובטן תחתונה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך בעקבות לקיחת מליאן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011המשיכי את הגלולות וסיימי את החודש. אבל במקביל פני לרופא הנשים שלך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך מאד בגיל 12שואל06/01/2011
בתי בת ה-12 קיבלה מחזור בפעם ה-3. (הפעמיים הראשונות היו בהפרש רגיל, ואח"כ הפסקה של כ-3 חודשים). במחזור השלישי, הנוכחי, הדימום נמשך כבר יותר משבועיים, ועדיין לא נגמר. היא מאוד מודאגת ולחוצה.
האם זה נורמלי, או שיש מה לבדוק?
האם יש סיבה לדאגה?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך מאד בגיל 12 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011מחזורים לא סדירים יכולים לקרות בשנה הראשונה להופעת המחזור. אם הדימום הממושך מאוד מפריע לה אפשר לעצור אותו עם תרופות הורמונליות. קחי אותה לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדים בשבוע כבר פעמיים...ורד06/01/2011
שלום רב,
אני 10 חודשים אחרי לידה ושמונה חודשים עם התקן רחמי ללא הורמונים.
מאז ומתמיד המחזור שלי דייק ותמיד הייתי לוקחת גלולות.
לצורך העניין תמיד הייתי מקבלת ב 19-20 לכל חודש... לפני שלוש חודשים המחזור הקדים בשבוע- ב 12 לחודש המחזור התחיל עם הפרשות חומות ואז התפתח לדימום ממש של מחזור.
חשבתי אולי זה הריון כימי אז כשהסתיים המחזור הלכתי לרופא לבדיקה לעשות אולטראסאונד ולראות שההתקן בסדר ואכן הכול היה תקין והרופא אמר שזה יכול לפעמים לקרות שהמחזור מקדים...
היום ה 6 לחודש והמחזור שוב פעם הקדים בשבוע אחרי שבחודשיים האחרונים קיבלתי ב 12 לחודש...
האם זה הגיוני שזה קורה שוב? כל חודשיים שלושה המחזור מקדים לי בעוד שבוע?
האם זה קשור להתקן? זה מפריע לי שאני לא יודעת מתי בדיוק אני צריכה לקבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מקדים בשבוע כבר פעמיים... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011יכול להיות שההתקן גורם לדימום יותר ממושך אבל יכול להיות גם שינוי הורמונלי אחרי לידה שהזמן ממחזור למחזור מתקצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ורודותרונה06/01/2011
כבר כמה זמן שיש לי פטריה בנרתיק
קניתי אגיסטן משחה ונרות השתמשתי וזה נרגע אבל לאחר קיום יחסי מין חזר גירוד קל
אבל מה שיותר הטריד אותי מזה זה הפרשות ורודות בניגוב, לפעמים גם כתבים גדולים על התחתונים שהופכים אחר כך ליותר לבנים
הלכתי לגניקולוג שהביא לי עוד נרות, ואל הגיב על ההפרשות הורודות
הנרות, לא של אגיסטן (לא זורכת איזה חברה, נרות רכים)
מופרשים במהלך כל היום וגם ההפרשה הזאת בצבע ורוד
בכל חיפושי ברשת אחרי הפרשות ורודות זה רק בהקשרים של היריון
בהיריון אני לא- מה זה יכול להיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ורודות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011יכול להיות שאת פוצעת את עצמך עם המוליך של האגיסטן?
חכי שהפטריה תסתדר ואז אני מאמינה שההפרשות יפסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות ורודות
רונה07/01/2011ההפרשה הורודה הייתה גם לפני שלקחתי נרות..
והנרות האחרונים היו בלי מוליך. נרות רכים.איך אני יכולה עוד להועיל לכך שהפטריה תניח לי כבר...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהגיע הרבה לפני הזמןזמנית06/01/2011
היי,
לא לקחתי את הגלולות שלושה ימים רצוף והיום אני מדממת למרות שהמחזור אמור להיות עוד שבועיים.
מה אני אמורה לעשות עכשיו? להפסיק את הגלולות לשבעה ימים או להמשיך לקחת את החפיסה כרגיל?..
אני קצת מודאגת ואשמח להכוונה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שהגיע הרבה לפני הזמן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011הדימום בגלל ההפסקה של הגלולות. הפסיקי אותן עשי הפסקה שבוע וחזרי לקחת בצורה רציפה. אם קשה לך להתמיד בנטילת גלולה כל יום יש אמצעי מניעה אחרים
כמו המדבקות ששמים פעם בשבוע או טבעת נרתיקית או זריקות פעם ב3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושים במחזורנל06/01/2011
הי, אני בת 29 ובחודשים האחרונים המחזור שלי השתנה.
בעבר הייתי מקבלת כל 40 יום בערך, והמחזור היה עם דימום די חזק אבל קצר- 3-4 ימים מקסימום.
עכשיו התחלתי לקבל לעיתים קרובות יותר (25 יום), כאשר התחלת המחזור חלשה מאוד (דימום חום יבש..) ואז יש הפסקה של יום וחצי! ואז דימום חזק שמרגיש כמו המחזור הרגיל.
זה נורמלי??
יש לציין שמעולם לא לקחתי גלולות ולא עברתי לידה עדיין..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושים במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011אם הדימום הזה בא בתבנית קבועה זה כנראה התבנית החדשה. יכול להיות שינוי הורמונלי כלשהו, אם מפריע אפשר לעשות הערכה הורמונלית בבדיקות דם וטיפול הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ללא הפסקהנורית06/01/2011
האם ניתן להמשיך חבילה נוספת של גלולות ללא מרווח, כדי לדחות חד פעמית את הופעת הווסת? אני בת 44, נוטלת גינרה, בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ללא הפסקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011אין בעיה. אפשר לעשות הפסקה גם כל 3 חודשים ולקבל מחזור 4 פעמים בשנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הפפילומהדנה06/01/2011
שלום רב, נדבקתי בווירוס הפפילומה. השאלה היא כזאת , אני קיימתי יחסי מין מלאים וגם לא מלאים רק עם בעלי וכנ"ל הוא. האם ישנן דרכים נוספות להידקבק בנגיף מלבד קיום יחסי מין מלאים או חלקיים? היו לי יבלות בכף הרגל האם ע"י מגע ביבלות בידיים ואחר כך באיבר המין ניתן להידבק ? האם ישנן דרכים נוספות ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הפפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011בוירוס ניתן להדבק בעקר ממגע מיני אך לא רק. גם ממגבות מזוהמות ומשרותים יש עדויות של הדבקהנדיר מאוד אך קורה. לא נראה לי הדבקה מהיבלות ברגליים כי זה לא אותו הורוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודימוםריקי06/01/2011
אני נוטלת גלולות אורטו-סיקלן.
נשאר לי עוד שבוע לסיום החפיסה אבל יש לי דימום כבר יומיים בכמות של יום ראשון-שני למחזור. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ריקי06/01/2011שכחתי לציין שלא פיספסתי אף גלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011יכול להיות דימום לא סדיר תחת גלולות. התעלמי והמשיכי את הגלולות.אם התופעה תחזור בחודש הבא פני לופא נשים להחלפת גלולות או לתוספת של אסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה שליליתשאלה06/01/2011
בדקתי שוב (בדיקת הריון ביתית) והתשובה הייתה שלילית
אני כבר כמעט 60 יום ללא ווסת
האם זה נורמלי??? האם יכול להיות שבגלל ההנקה התוצאה בבדיקה עלולה להיות שגויה?
מה זה אומר ומה לעשות?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה שלילית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011הנקה לא גורמת לתשובה שלילית. פני לרופא נשים - ניתן לתת טיפול לזרוז המחזור
אבל הנקה לכשעצמה מונעת מחזור כל עד את מניקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וגלולותחן 2506/01/2011
שלום,
אני ובעלי החלטנו להביא ילד ולכן הפסקתי ליטול גלולות אחרי בערך 5 שנים שאני לוקחת אותם באופן סדיר. הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שאני אכנס להריון מיד או שבאמת לוקח לגוף כ3 חודשים עד שהוא מנקה את עצמו משפעת הגלולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011את יכולה גם להכנס להריון מיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוריות הווסתנירית06/01/2011
היי,
המחזוריות של שני הווסתות האחרונות הייתה כל 23 יום. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין רק
נירית06/01/2011שאני אחרי 13 שנה עם גלולות וכעת אני בווסת הרביעית (מחזור ראשון היה בן 28 יום והשניים האחרונים-23 יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציין רק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011יכול להיות. וזה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלאגן..מ06/01/2011
לקחתי חפיסת גלולות ואחריה לקחתי מיד עוד חפיסה (בלי הפסקה של שבוע) בחפיסה השניה (שאותה אני עדיין לוקחת) שכחתי כמה גלולות בהמהלך לקיחתה (לא זוכרת אם לקחתי אותן בסוף או לא)
בגלל שהרגשתי לא טוב גם ככה- הלכתי לעשות היום בדיקות דם-
כולל בדיקה אם אני בהריון, הרופא אמר לעשות עוד בדיקה עוד שבוע כדי להיות בטוחים שאני לא בהריון..
1) האם להמשיך בנתיים את החפיסה השניה כרגיל או לא??
2) האם מותר לקיים יחסים? עם/ בלי קונדום?
3) איך התוצאה שאראה באינטרנט אמורה להיראות? (איך אדע כשאקבל את התשובות שאכן אני לא בהריון?)
תודה מראש! ואם יש לכם מה להוסיף אני אשמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011המשיכי את החפיסה עד סופה והשתמשי בקונדומים כל התקופה בנוסף.
בכל הבדיקות בדרך כלל מצוין טווח נורמה. התשובה שלך צריכה להיות בין לבין.
בדיקת דם חיובית להריון נחשבת כשהתוצאה היא מעל 10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם כתוב לי רק "שלילי"
מ08/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם כתוב לי רק "שלילי" - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2011אז זה שלילי ואת לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)