מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף! נטילת גלולות בפעם ה-1...טלי08/01/2011
תוך כמה זמן מרגע קבלת המחזור אני אמורה ליטול את הגלולה הראשונה ?
קיבלתי מחזור באמצע הלילה (סביבות 2-3 לפנות בוקר) ונטלתי את הגלולה הראשונה רק ב7 בערב, כלומר עברו כמעט 15-16 שעות מהרגע שקיבלתי.
מאז אני נוטלת את הגלולות כל יום בשעה קבועה (7 בערב).
האם אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! נטילת גלולות בפעם ה-1... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/01/2011במהלך אותו יום שבו קבלת א נמדד בשעות בכול מהלך היום שבו מופיע המחזור ניתן להתחיל ליטול את הגלולות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להכנס להריון ולא מקבלת מחזורמאשה08/01/2011
שלום,
הפסקתי לקחת גלולות (יסמין) אחרי 5 שנים כדי להכנס להריון ולא קיבלתי מחזור אחרי הפסקת הגלולות כבר שלושה חודשים, האם הביוץ עדיין מתקיים למרות שאין דימום?מה לעשות כדי לחזור לשגרת המחזור?האם יש תרופות שאפשר לקחת כדי לחדש את המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להכנס להריון ולא מקבלת מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/01/2011לפנות לרופא נשים לצורך בירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר והתחלת גלולותיולי08/01/2011
לפני 4 חודשים הפסקתי את הגלולות בגלל בעיה בריאותית, רציתי ששום דבר לא ישפיעה על ההרגשה הכללית שלי . בגלל המחלה ירדתי במשקל מ 52 ל 46.5 ק''ג .
המחזור הראשון לא הגיעה השני איחר בשבוע .
השלישי איחר בשלוש שבועות , הלכתי לדיקור וקיבלתי מחזור למחרת היום .
עכשיו המחזור מאחר כבר שבוע .
האם אני יכולה להתחיל לכחת גלולות גם כשאין מחזור ולא יודעים מתאי הוא יבוא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר והתחלת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2011לא. התחילי לקחת גלולות ביום הראשון של המחזור שיגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה לקראת קבלת המחזורניצן08/01/2011
שלום,
לאחרונה התחילו להופיע לי תופעות לוואי לא רצויות כנראה בעקבות הגלולות (יסמין), ולכן בעצת רופא הנשים, הפסקתי לקחת אותן למשך חודש (כדי לגלות האם הן אכן הגורם).
יש לי בעקבות זאת כמה שאלות:
1. איך אדע מתי אני אמורה לקבל מחזור? כמובן שהשתמשתי בקונדומים בתקופה הזאת, אבל בכל זאת מלחיצה אותי חוסר הידיעה וחוסר ה"הרגעה" שבאה עם קבלת המחזור... בדרך כלל הייתי מקבלת ביום הרביעי של ההפסקה - אבל עכשיו אני לא יודעת למה ומתי לצפות !! הפסקתי לקחת גלולות (כלומר - פשוט לא התחלתי חפיסה חדשה) בערך ב23 בדצמבר - עברו שבועיים בערך...
2. בתקופה שלפני הגלולות המחזור שלי היה ממש לא סדיר- ולכן - האם יכול להיות שבמשך החודש הזה (חסר הגלולות) הוא לא יהיה סדיר ולא אקבל מחזור? ואם לא אקבל - איך אדע האם אני לא בהיריון??
3. מתי עלי להתחיל את החפיסה החדשה? כשייגמר חודש ההפסקה אני מעוניינת להתחיל גלולות מחדש. האם לחכות ליום הראשון של המחזור של החודש? ואם (בהמשך לשאלות למעלה) הוא לא יגיע החודש (בגלל אי סדירות ולא בגלל היריון כמובן)...??
אשמח לתשובות מרגיעות !!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שמטרידה לקראת קבלת המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2011את אמורה לקבל כחודש אחרי שהפסקת את החפיסה הקודמת אבל כמובן שזה לא שעון שוויצרי ויכול לאחר גם.
ביום הראשון של המחזור שיגיע התחילי את הגלולות של החפיסה החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוריאנה08/01/2011
לאחר כשנה וחצי של נטילת גלולות פמינט, הפסקתי.
ומאז המחזור שלי מוזר, פעם ראשונה היה ליומיים, המחזור השני הגיע שבועיים אחרי הראשון וכעת יש לי איחור של שבוע בקבלת המחזור. האם דבר זה אומר בהכרח שאני בהריון או שזה היגיוני שהמחזור שלי יהפוך ללא סדיר וידלג על חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2011עשי בדיקת שתן להריון כדי להיות רגועה . יכול להיות שאחרי הפסקת הגלולות יש בלגנים בהתחלה עם הוסתות והן אמורות להסתדר- אם המחזורים שלך היו סדירים לפני הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן נפיחות בטןלידיה08/01/2011
שלום, שמי לידיה מירושלים, אני בת 57,
בזמן האחרון אני מרגישה שהבטן שלי מתנפחת, ממש לכמה דקות, ואז שוב חוזרת
לצורתה הרגילה.
כאשר הבטן שלי מתנפחת, זה נראה כאילו אני בחודש 9 להריון!!!
כמו כן התפיחות מלווה בכאבי בטן בלתי נסבלים! אני מרגישה כאילו הבטן שלי עומדת להתפוצץ!!!!!
כמו כן ניסיתי ללחוץ על הבטן אבל זה החמיר עוד יותר את הכאבים.
אני מרגישה שהבטן קשה מאד (שגם אמ אשען עם הבטן על פינה של מיטה, היא תישאר קשה מאד)
כמו כן ישנן כ-5 הקאות ביום.
ממה זה נובע ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן נפיחות בטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2011לפנות בדחיפות לרופא משפחה ולהתחיל ברור בטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהליהי08/01/2011
אני מניקה תינוקת בת 6 חודשים.
לפני חודש היה יום אחד שלקחתי מרווח של 6 שעות בין ההנקות, באותו יום היה לי דימום. הדימום לא חזר ואני ממשיכה להניק. האם זה היה ווסת?או ביוץ?
ישנה תקופה שבה עם הפסקת ההנקה אפשר לרדת במשקל במהירות,האם מדובר בהפסקה מוחלטת של ההנקה? מה אם התינוקת בגן ואני מניקה אותה לפני ואחרי שעות הגן? בעצם הנקה חלקית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2011אי אפשר לדעת מה היה הדימום הבודד הזה.
הירידה הגדולה במשקל תהיה בהנקה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולה- נזכרתי אחרי 24 ש'שירי08/01/2011
ביום חמישי שכחתי לקחת גלולה. נזכרתי רק ביום שישי, 24 שעות אחרי שהייתי צריכה לקחת את הגלולה של יום חמישי. לקחתי רק גלולה אחת. מאז היום הראשון למחזור לי עברו כ-12 יום. אני בגלולה השישית לחפישה. האם עלי לקחת פוסטינור על מנת לוודא שאיני בהריון? במידה וכן, איך אני אמורה להתנהל אחרי לקיחת הפוסטינור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת גלולה- נזכרתי אחרי 24 ש' - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2011אם קיימת יחסי מין בסופ"ש הזה קחי פוסטינור.
אם לא המשיכי את הגלולות לפי הזמנים הקבועים שלהם והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאת צריכה לעשות...
ליהיא09/01/2011מהנסיון האישי שלי..את צריכה פשוט להשתמש באמצעי נוסף כמו קונדום ולא לקחת פוסטינור..כי את לא מוגנת...אם יש לך נטייה לשכוח וזה ממש אסון לשכוח פשוט תבקשי מהרופא שלך את הגלולה עם המזכירונט..זה שירות שמזכיר לך בפלאפון לקחת...שיהיה בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזורהלית08/01/2011
סיימתי חבילת מינס ללא פיספוסים. לאחר 4 ימים הפסקה עדיין לא קיבלתי מחזור וכבר התחלתי בחבילה החדשה של מינס ועדיין לא נתקבל מחזור. האם אני בהיריון?איך אם לא פיספסתי גלולה אחת אפילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור
VKH,28/01/2011תעני לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי קבלת מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד28/01/2011זו תופעה מוכרת במינס שכן יש בה מעט הורמונים
אם את מוטרדת מזה שלא קיבלת פני לרופא שיחליף לך הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנה08/01/2011
אני סיימתי חפיסה רביעית של דיאנה
בחודשיים ראשונים קיבלתי אחרי 3 ימים מחזור
ובחודשיים האחרים קיבלתי ביום ה6 של ההפסקה
ואני אמורה להתחיל מחר חפיסה חדשה ורק היום קיבלתי מחזור
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לגלולות
אנה09/01/2011היום אני הייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה של גלולות דיאנה
אבל לא לקחתי כי לא קניתי בית מרקחת היה סגור
מחר אני יכולה להתחיל תכדורים? לא יקרה כלום?
אני לוקחת בגלל אקנה ולסידור מחזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/01/2011יתכנו שיבושים בסדירות המחזור גם בעת נטילת גלולות במידה ובהמשך עדיים המחזור לא יסתדר נא לפנות לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
אנה09/01/2011אוף אני לא יודעת מה לעשות!!
גם היום בית מרקחת סגור רק מחר יפתחו
אני אקנה ואתחיל מחר כדורים או שאני צריכה לחכות עד מחזור הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד מיילדותינטלי07/01/2011
שלום
ב20/12 היה לי אולטראסאונד שגיל ההריון בו היה 38.0
BPD מתאים לשבוע 38.4
head cir מתאים לשבוע 38.4 וכו....
גיל הריון
US:38.4
היום אנחנו 7/1 התאריך המיועד ללידה עברו עליו כמה ימים.
מדוע באולטראסאונד הכל היה מתאים לספירה שהמועד ספרתו נכונה?
ושאלה נוספת אם ב20/12 היה הראש מתאים לשבוע 38.4 והיום אנחנו 7/1 ימים בשבוע שלאחר היום שבו משוערת הלידה האם זה אומר שהראש יצא גדול?
אודה לכם על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ומחזור
רינה09/01/2011בת 30 מניקה את בני בן השנה וחודשיים הנקה כמעט מלאה ומקבלת מחזור כל חודש הבעיה שאני לא רוצה לכנס להריון ואני ולא משתמשת באף אמצעי מניעה אבל בעלי כן משתמש בקונדום וכבר מאז ומתמיד ואנחנו מסתדרים אבל הבעיה עם המחזור שלפעמים מאחר לי שבוע ומה זה אני בלחץ עד שהוא מגיע האם הקונדום הוא בטוח 90 אחוז שלא אהיה בלחץ כל חודש והאם ההנקה משבשת את המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה ומחזור
רינה10/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד מיילדותי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/01/2011המעקב הריון שלך תקין. את לא חייבת ללדת בדיוק ב40 שבועות . אפשר עד 42. אבל תהיי במעקב מילדותי כל יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראורה07/01/2011
אני אחרי חבילה וחצי של גלולות ואני בשבוע הפסקה כבר ביום הרביעי ועדין לא קיבלתי...
האם אני אקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011אמור להגיע..גם אם לא יגיע ביום השמיני התחילי את החפיסה החדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינורמיכל07/01/2011
לקחתי פוסטינור, ולאחר מספר ימים היה לי דימום (במשך 4 ימים לערך).
כעת חלפו חמישה ימים ממועד המחזור הסדיר- האם זה תקין כי המחזור הסדיר יתעכב בעקבות הפוסיטנור?
כמו כן, האם לגלולת הפוסטינור השפעות על צסיטות בחזה?
אנא תשובתכם בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011פוסטינור יכול לעשות שיבושי מחזור. לגבי הציסטות בשדיים, תלוי איזה גודל סוג ולמה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בלתי פוסקים כחודש ימיםאור07/01/2011
שלום רב!
אני נוטלת סרזט מזה 9 חודשים.(מאז לידתי)
מידי פעם מופיעים דימומים. אבל הפעם אני מדממת כבר כחודש , דימום בינוני ,תוך נטילת הגלולות בזמן הקבוע והמדויק.
מה יכולה להיות הבעיה??
דבר נוסף שמתי לב שמתחת לנרתיק מופיעה נפיחות קטנה (_כמין שפתיים קטנות נוספות)האם זה בצקת שנותרה מהלידה??(היתה לי בצקתלאחר הלידה בשפתיים.)
אין ספור תודות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בלתי פוסקים כחודש ימים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011פני לרופא הנשים לבדיקה.
לגבי הדימומים - אם סיימת עם ההנקה אפשר לעבור לגלולות רגילות. אם לא צריך לעבור הערכה רפואית
אחת התופעות לואי של הגלולות שמכילות פרוגסטרון בלבד זה הדימומים הלא סדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה ראשונה...יעל07/01/2011
היי,
אני בת 20 ולוקחת גלולות כבר 10 חודשים.
אתמול(יום חמישי) ב-19:00 הייתי אמורה לקחת גלולה ראשונה לאחר הפסקה אבל שכחתי ולקחתי אותה היום(יום שישי) ב-11:50 באיחור של יום מ-12 שעות.
האם אני מוגנת מהריון?
האם אני יכולה להשאיר את סדר נטילת הגלולות שלי כפי שהיה?
אשמח לעזרתכם.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה ראשונה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2011הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים והשאירי את הסדר כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)