מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחלות פוליציסטיות והיריוןאווה01/01/2011
שלום,רציתי לשאול איך הולך תהליך כניסה להיריון של אישה עם שחלות פוליציסטיות? מה צריך לעשות ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות והיריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/01/2011שחלות פוליציסטיות - זה לא אומר שיש צורך בטיפול מיידי. פשוט צריך לקיים יחסי מין ,הכל כרגיל וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אווה01/01/2011עד עכשיו נטלתי גלולות וזה שיפר את מצב הציסטות,אם אפסיק עכשיו לא תהיה לכך השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתנטלי01/01/2011
שלום!
בעייתי מורכבת והייתי שמחה אם תקדיש מזמנך ותביע את דעתך-זה חשוב לי.
לפני כ4 שנים התחילו לי הפרשות נרתיקיות בעלות ריח וצבע צהוב.
לא ייחסתי לכך חשיבות וחשבתישהדבר יחלוף מעצמו= מה שלא קרה.
עם הזמן ההפרשות הפכו לחסרות צבע אך עדין היה ריח לא נעים ןניגשתי לרופא נשים שרשם לי נרות וג'ל כלשהו להחדרה לנרתיק.
אחרי הטיפול ראיתי שאין שיפור והריח הזה עדיין קיים.
ניסיתי המון פעמים לטפל אך ללא הועיל. הכל נשאר אוותו דבר
כיום אני סובלת מכאב עז בעת קיום יחסים- כאב שמקורו עמוק בנרתיק (כ-8 סמ פנימה) מעין חסימה שלא ניתן להסיר אותה. הכאב מאוד מפריע לי ונבדקתי אצל רופא נשים בדיקה וגינלית ולא נמצא שום ממצא חריג.
אני חוששת שהבעיה היא בצוואר הרחם- עברתי גם בדיקת פאפ לצוואר הרחם ונמצא תקין, אך עדיין זה לא מכנה לי שקט נפשי כי אני די בטוחה שיש לי שם משהו שמפריע ומטריד.
אני לא מתווכחת עם רופא, אני יודעת שיש לו הרבה יותרנסיון ממני אך שאלתי- האם יכול להיות שהבדיקות הללו לא מאתרות ב100 אחוז את הבעיה?? האם יכול להיות שבעקבות הזנחה של דלקת בנרתיק ייגרם נזק בצוואר הרחם?
כמו כן, לא יודעת עד כמה זה קשור אך אני גם סובלת מתחושת שובע מוקדמת ומליאות בבטן, חוסר תאבון ובעיות עיכול.
אשמח לחוות דעתך, זה מאוד חשוב לי!!
תודה רבה מראש, נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/01/2011נטלי, אני רוצה שתביני שאף רופא לא יעזור לך ככה בהתכתבות האינטרנטי. זה חוסר אחריות לתת לך תשובה רפואית לגבי המצב שלך. אי אפשר לדעת מה יש לך ללא בדיקה יסודית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נטלי01/01/2011נכון אני מבינה אבל כמה וכמה רופאים בדקו אותי כבר! אני מיואשת ללכת שוב ושוב לרופאים! מה אני יכולה לעשות?אם יש לי חשד רציני לגבי צוואר הרחם
ורק אם תוכל לענות לשאלתי-ממה יכול לנבוע כבר פנימי כה חזק?
ולמה יכולה לגורם דלקת בנרתיק שלא מטופלת כראוי לאורך זמן ?.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
נטלי01/01/2011כאב פנימי*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/01/2011בד"כ צוואר הרחם עצמו אינו סיבה לכאבים עמוקים במגע מיני ( בתנאי שהפאפס תקין וצוואר הרחם בהסתכלות ניראה תקין) . במקום ראשון חייבים לשלות מחלת האנדומטריאוזיס, או כל ממצא שקשור לטפולים או לרחם עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי01/01/2011מודה לך מאוד על התגובה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים עם התקן מירנהטליה01/01/2011
זו הפעם השנייה שיש לי התקן מירנה. לפני שני ילדתי ומאז אני עם התקן.
מאז יש לי דמומים (ווסת סדירה עם דימומים חזקים) וכעת כבר כ 10 ימים יש לי דימום חזק מאד.הרופא נתן לי ליטול פרוגילוטון לשלושה חודשים.ההתקן נמצא במקום,לפי דבריו
מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים עם התקן מירנה - תגובה
ד''ר יואב פלד01/01/2011לא תמיד יודעים
אם ההתקן במקומו יש להצטיד בעיקר בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת וגינליתדנה31/12/2010
בת 51. סובלת כבר כמה חודשים מריח רע בנרתיק. משתמשת על דעת עצמי בנרות גינו דקטרין,אך התופעה חוזרת על עצמה שוב ושוב. מה לעשות עד שאצליח להתקבל לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת וגינלית - תגובה
ד''ר יואב פלד01/01/2011ריע רע זה לא פטריה
יש לפנות לרופא על מנת לקבל מירשם לתרופה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מאוד לאחר לידה שלישיתמירי31/12/2010
הנני בת 36 וילדתי לפני חודשיים וחצי בפעם השלישית בלידה טיבעית .
קיבלתי את המחזור הראשון לאחר כחודשיים ומהיום הראשון לקחת גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט , עלי לציין שלא הנקתי כלל וקיבלתי עוד מהיום הראשון גלולה להפסקת החלב.
במס' הימים הראשונים למחזור היה לי דימום מאוד חזק ולאחר כשבוע הדימום פחת אך אני י עדיין מדממת מזה 14 יום , בלידות הקודמות שלי לא חוויתי במחזור כ"כ ארוך כמו בשלישית , האם זה הגיוני שיש מחזור כ"כ ארוך ? או האם זה מראה על איזו שהיא בעייה ברחם ? האם להפסיק את הגלולות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך מאוד לאחר לידה שלישית - תגובה
ד''ר יואב פלד01/01/2011זה בגלל שזה החודש הראשן לשימוש בגלולות
מהחפיסה הבאה יהיה בסדר
אל תפסיקי הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושדת שיש לי ציסטה בשחלהרינת31/12/2010
ם , במרץ ימלאו לי 38 אני נשואה +3 ואציין שלא היו לי בעיות בעבר - לפני כחצי שנה אכלתי כף גדושה של זרעי פשתן טחון מידי יום ,כשקראתי באחד הפורומים שפשתן טחון עלול לגרום לשחלות פולצסטיות ובמקביל איחר לי המחזור בשבועיים נבהלתי והפסקתי לאכול ממנו ,גם שהפסקתי הוא המשיך לאחר לי בשבועיים בפעם האחרונה המחזור הגיע בזמן אך לא הייתי רגועה ניגשתי לרופאת הנשים וביקשתי לערוך פרופיל הורמונלי והתוצאות ביום החמישי למחזור היו:
estradiol-91
tsh-3.76
lh-11.30
fsh-24.30
prolactin-125.1
התקשרתי לרופאת הנשים כדי להבין את התוצאות והיא נדהמה ואמרה שהשחלות במצב ירוד ,שלא אוכל להרות יותר וכנראה שמחזור יסתיים בשנים הקרובות .בלי שום קשר אינני מעוניינת להרות יותר אך שאלתי היא האם יתכן שיש לי ציסטה בשחלה?האם יש קשר לפשתן שאכלתי ? יש לציין שעליתי במשקל בערך 3-4 ק"ג הבטן שלי מאוד נפוחה וכל הזמן שואלים אותי אם אני בהריון ,בזמן המחזור יש לי כאבי בטן -שלא היה לי כבר שנים .על אף מאמציי לשמור דיאטה ולעשות פעילות גופנית אירובית 3-4 פעמים בשבוע איני יורדת במשקלי ונראית ממש בהריון כבר לא נעים לי שאנשים אומרים לי מזל טוב כל הזמן האם אני צריכה לבצע בדיקות נוספות או שיכול להיות שאני פשוט מזדקנת לפני הזמן ? האם זה נורמלי בגילי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושדת שיש לי ציסטה בשחלה - תגובה
ד''ר יואב פלד01/01/2011יש לחזור על הבדיקה בין הימים 2-5 למחזור
אין לזה שום קשר למה שאכלת או שתית
לא הייתי ממהר להספיד את השחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך במיוחדלורה31/12/2010
מאז שיש לי התקן (ללא הורמונים)אני שמה לב שיש לי מחזור ארוך במיוחד, שנמשך 10 ימים.
קודם, ללא התקן, היה לי מחזור של כ 5 ימים.
האם זה תקין ? עשיתי בדיקת אולטרסאונד וההתקן במקום והכל בסדר.
אורך המחזור די מפריע לי לקיום יחסים.
האם ניתן לעשות משהו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך במיוחד - תגובה
ד''ר יואב פלד01/01/2011זו תופכת לוואי של ההתקן
יש להוציאו הוא לא מתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה או גלולות ?אנונימית31/12/2010
הבנתי שניתן לקבל זריקה מקום לקחת גלולות, האם זה מחייב בדיקה וגינלית?
ומה עדיף יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה או גלולות ? - תגובה
ד''ר יואב פלד01/01/2011לדעתי עדיף גולולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשרית31/12/2010
יש לי 2שאלות בבקשה: . והשנייה: אים קיימתי יחסים לא מוגנים יומיים-שלושה אחרי המחזור ולקחתי אחרי 13 שעות בערך פוסטינור רציתי לדעת מה הסיכוי להיכנס להריון בתקופה שאחרי סיום המחזור ומה הסיכוי של זה עם לקיחת פוסטינור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2010יכול להיות הריון גם מיד אחרי המחזור. תלוי מתי יקרה הביוץ.
אם לקחת פוסטינור הסבירות הינה נמוכה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאזטלי31/12/2010
אני השתמשתי וגם לא קיבלתי חודשיים והייתי כל הזמן בפחדים שאני בהריון!!! אז חזרתי לגלולות הקודמות שלי- פמינט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2010מה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןמיכל31/12/2010
שלום רציתי לדעת אם יש עבר של הפלה מקבלים שמירת הריון בהריון הבא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2010לא בהכרח. תלוי באיזה שבוע היתה ההפלה ומה היו הסיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון
מיכל01/01/2011ההפלה היתה בשבוע 11 והסיבה היתה הפסקת דופק.ויש לי גם יתר קרישת דם האם יש קשר?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתמשך אחרי לידהרותה31/12/2010
שלום רב
אני בת 38 חודשיים אחרי לידה חודש שעבר קבלתי מחזור שנמשך חמישה ימים , והחודש קבלתי מחזור והוא נמשך יותר משבוע [ אני לא מניקה ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מתמשך אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2010תגובה של התאוששות המערכת ההורמונלית. יקח עוד כמה חודשים עד שהכל מתיצב
יכול גם להיות ששבוע יהיה משך המחזור החדש שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למגיבה שרוןשירה30/12/2010
תודה.
מה מגלים בבדיקת תפקודי כבד? איזה גלולה מתאימה לנערות במידה ואין לי בעיות רפואיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למגיבה שרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2010תפקודי כבד נעשים אם היתה התסטוריה של מחלות כבד בעבר.
אין גלולה מיוחדת שמתאימה לנערות. צריך להתיעץ עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת הריון אחרי לידהיעל30/12/2010
זוהי לידתי השלישית פעמיים לקחתי את התרופה סרזט אחרי הליד
וכעת אני לוקחת אותה שוב אלא שאחת לשלושה ארבעה ימים ישן יציאות וגינליות הנראות כדם
כעת אני שבעה שבועות לאחר לידה הדימום נגמר כבר שלושה שבועות אחרי הלידה
אני שומרת טהרת המשפחה
ולכן יש לי בעיה עם זה
ברצוני לברר האם זה קשור לכדור או תהליך נורמלי אם זה הכדור למה עלי להחליף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת הריון אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2010יכול להיות הכדור. חכי עוד כשבוע אם הדימום לא יפסיק אפשר להחליף לסוג אחר הנקרא מיקרולוט,
התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי חלופות של אמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות ברצףיעל מ30/12/2010
אני לוקחת גלולות פמינט במשך שנה, במשך תקופה זו לקחתי פעמיים ברצף את הגלולות על מנת לדחות את המחזור שאלתי האם זה בעייתי משום שאני רוצה לעשות זאת שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/12/2010אין בעיה
אפשר באופן קבוע לקחת 3 חודשים ברצף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)