מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ווסתעדי29/12/2010
שלום.
אשמח לדעתכם בעניין.
אני בת 29 ונוטלת גלולות הרמונט הרבה שנים. במשקל תקין- 67 קג.
החודש להפתעתי לא קיבלתי מחזור ויש לי את כל התופעות. לא קיימתי יחסים בחודשים האחרונים וברור לי שזה לא מהריון. מחר אני כבר אמורה ליטול את הגלולה הראשונה בחפיסה החחדשה.
אמנם הייתי שרויה בהמון מתח לאחרונה אבל לא יודעת אם זה משפיע.
האם לקחת את הגלולה הראשונה למרות שלא היה לי מחזור?
האם זה נורמלי ומוכר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/12/2010לפי דעתי את יכולה להמשיך ליטות את הגלולות, אך את חייבת להבדק ע"י רופא נשים על מנת לשלול סיבות אחרות לאו וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
עדי29/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסתעדי29/12/2010
שלום.
אשמח לדעתכם בעניין.
אני בת 29 ונוטלת גלולות הרמונט הרבה שנים. במשקל תקין- 67 קג.
החודש להפתעתי לא קיבלתי מחזור ויש לי את כל התופעות. לא קיימתי יחסים בחודשים האחרונים וברור לי שזה לא מהריון. מחר אני כבר אמורה ליטול את הגלולה הראשונה בחפיסה החחדשה.
אמנם הייתי שרויה בהמון מתח לאחרונה אבל לא יודעת אם זה משפיע.
האם לקחת את הגלולה הראשונה למרות שלא היה לי מחזור?
האם זה נורמלי ומוכר?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי...
עדי29/12/2010בבקשה זה חשוב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר - הריון מחוץ לרחםלירן28/12/2010
שלום.יש לי הריון מחוץ לרחם ולפני שבועיים נתנו לי 2 זריקות של מטאטרוקס.רק לאחר 7 ימים ההורמון של ההריון החל לרדת מ- 5500 ל- 4505.הרופאה שראתה אותי בבי"ח אמרה שצריך לעשות מעקב של אחת לשבוע וההורמון צריך לרדת בחצי כל פעם.היום עשיתי בדיקת דם נוספת, שבוע ויום מאז שקיבלתי את התוצאה 4504 ולהפתעתי הרבה ההורמון ירד ל- 4075.הרופאה שטיפלה בי אמרה שאם הירידה תהיה איטית צריך לבוא שוב לבי"ח כדי לקבל זריקה נוספת.האם לדעתכם זו ירידה נורמאלית? האם עליי ללכת שוב כדי לקבל זריקה נוספת? איך הירידה צריכה להתבטא לאחר זריקה נוספת? בכמה צריך להיות ההפרש מפעם לפעם? בינתיים יש לי כאבים מדי פעם אבל לא חזקים ודימומים כמו של מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - הריון מחוץ לרחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/12/2010מדובר במצב רפואי שדורש מעקב צמוד, לכן הטיפול עם כל המשמעות שנובעות ממנו חיים להתבצע תחת ההוראות של בית החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותרים28/12/2010
ערב טוב
אני נשואה שנה וחצי עברתי שתי הפלות בשבוע 9 ובשבוע 6 והעובר היה מתאים ל4
שבועות
האם זה רגיל ,מה ממליץ לי לעשות האם יש בעיה גניטית שהעובר לא גודל או זה לא קשור בנו זה קורה הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/12/2010בירור להפלות חוזרות הנו מורכב ודורש בדיקות שונות. ההגדרה "הפלות חוזרות" כבעיה רפואית גינקולוגית מקובלת בד"כ אחרי 3 הפלות חוזרות רצופות. לפי דעתי יש מקום להתחיל בירור כבר בשלב זה. תפני בבקשה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נורמממ28/12/2010
שלום,
אני מתחתנת בעוד כ-3 חודשים, ואמורה לקבל מחזור בתאריך הזה..
שמעתי על כדור שנקרא פרימולוט נור, שדוחה את המחזור.
רציתי לשאול מתי אני אמורה לקחת אותו (כמה ימים לפני המחזור?) ולמשך כמה זמן, איך אני יודעת בכמה זמן יידחה המחזור, והאם זה אומר שגם המחזור הבא יזוז באותו מספר ימים.
הבנתי שעלולות להיות תופעות לוואי כמו בחילות, מצבי רוח וכו',
לכן חשבתי לקחת אותו כחודש לפני החתונה ולא בחתונה עצמה.
(אני לא לוקחת גלולות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010אנו לא נותנים טיפולים רפואים דרך האינטרנת, לכן יש לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות ומשחה נגד פטריה בנרתיקבת 2128/12/2010
שלום,
אני לא כ"כ מבינה אם ניתן להחדיר את המשחה גם טיפה לבפנים, בשפתיים או מעבר (בנוסף קיבלתי להשתמש גם בנרות)
ושאלה נוספת, האם ניתן לקיים יחסים כשאני משתמשת בנרות? נגיד לקיים יחסים כ5 שעות אחרי הכנסת הנר ומריחת המשחה? או שעדיף לקחת את הנר אחרי זה? או בכלל להימנע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות ומשחה נגד פטריה בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010לא ברור איזה תרופה קבלת, ואנו בכלל לא נוטנים המלצות טיפוליות באינטרנת. הרופא ממנו קבלת את הטיפול הוא זה שחייב להסביר לך את כל הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב,
בת 2129/12/2010השמות זה קלוטרי ודרמקומבין ואין באפשרותי להגיע אליה בלי לקבוע תור..
ואוקיי, לגבי השאלה השניה, אני משערת שזה לא אינדיווידואלי: אפשר לקיים יחסים אחרי 5 שעות מהחדרת הנר?
אודה לך אם תענה לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן ללא מחזור כללרעות28/12/2010
לפני כ-3 חודשיים הפסקתי להניק בהדרגה. תוך כדי החלפתי גלולות הנקה להתקן. עדיין לא קיבלתי מחזור. האם זה נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן ללא מחזור כלל - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/12/2010בכל מקרה כדאי להבדק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ויעילות גלולות!!!מיכל28/12/2010
שלום רב!
אני לוקחת אנטיביוטיקה אופלוקסצין 200 מ"ג, שני כדורים ליום לטיפול בדלקת בדרכי השתן. נשארו עוד 4 ימים ללקיחה.
היום אני אמורה לקחת את הגלולה האחרונה של חפיסת מרסילון.
האם נפגמה יעילות הגלולות?
והאם כדאי להמשיך ישירות לחפיסה הבאה החל ממחר או להפסיק?
אם אקח גלולות ברצף, עדיין ארבעת הימים של החפיסה הראשונה יהיו תחת אנטיביוטיקה, האם אותו חודש יהיה מוגן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ויעילות גלולות!!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/12/2010קחי את הגלולות כרגיל, האנטיביוטיק עלולה לשבש את העילות של הגלולות לכן יש להשתמש גם בקונדום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה אצל רופא נשיםשירה28/12/2010
יש לי תור אצל רופא נשים שבוע הבא, אני רוצה להתחיל לקחת גלולות. הבנתי שעושים כל מיני בדיקות כדי להתאים את סוג הגלולה ורציתי לדעת איזה בדיקות בדיוק אני הולכת לעבור. זאת פעם ראשונה שלי ואני קצת מפחדת מבדיקה גופנית. זה כואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה אצל רופא נשים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010אין בדיקות מיוחדות להתאמת הגלולות. אין שום כאבים בבדיקה גינקולוגית, בודקים את צוואר הרחם, ובדיקה ידנית של אברי האגן הפנימיים. כמו כן בד"כ המטופלת עוברת גם בדיקת אולטרסאונד - לא כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך הרופא
שירה29/12/2010ידע איזה גלולות לתת לי? כי הבנתי שיש מלא סוגים וכל מיני מינונים של הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדרשי בדיקת תפקודי כבד
שרון30/12/2010הבדיקה האמיתית שבאמצעותה יכול רופא לדעת איזה גלולות לתת ועוד יותר מכך , לאחר שהתחלת האם הגלולות מתאימות/מזיקות לך
האמת לגבי הבדיקה הואגינלית היא שהיא מיותרת לחלוטין לצורך קביעת הגלולות והיא למעשה מיועדת למשהו אחר לגמרי - בדיקה כללית של מצב הנרטיק השחלות והרחם.
לדעתי זו לחלוטין זכותך - ובצדק רפואי!! לא להבדק בדיקה גופנית - אם רצונך בגלולות בלבד. אלא אם כן את רוצה לדעת שהכל בסדר ואז הבדיקה היא כמובן חשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בנטילת מינסמודאגת28/12/2010
שלום,
נטלתי בטעות גלולה צהובה במקום לבנה בגלולה ה-26, כלומר במקום הגלולה הלבנה השניה.
מה הכי נכון לעשות, ומתי אהיה מוגנת שוב?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול בנטילת מינס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010להמשיך את הגלולות לפי הסדר. לא בטוח שאת מוגנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגיל זה אומר לקחת 3 לבנות
מודאגת28/12/2010ואז להמשיך עם הצהובות?
אם כן, האם תוך שבוע-שבועיים אהיה מוגנת שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי ומחזור שלא נפסקלאה28/12/2010
שלום, יש לי התקן תוך רחמי ללא הורמונים כבר קרוב ל4 שנים. מעולם לא ילדתי ואני בת 25.
בחודשים האחרונים המחזור שלי פשוט לא נפסק, יש לי דימומים בין מחזורים לא קטנים והמצב כבר מתסכל. הרופא נתן לי אפשרות או להתחיל גלולות למניעת הריון במינון נמוך או את הנוברינג מבלי להסיר את ההתקן, החלטתי לנסות את הנוברינג והמחזור עדיין לא פסק אחריי שבוע של שימוש בטבעת.
אני אובדת עצות, ומפחדת שהעניין לא יפסק.
\האם זו תופעה מוכרת? האם יש אפשרות להפסיק אותה?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי ומחזור שלא נפסק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010להוציא את ההתקן מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצטרך לחכות עוד שבוע
לאה28/12/2010כי הגניקולוג שלי לא נמצא.
האם נשקפת סכנה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! פספוס גלולה וקיום יחסי מיןיערה28/12/2010
כ-10 שנים אני נוטלת גלולת יסמין.
ביום שישי בערב שכחתי לקחת גלולה ובמוצ"ש למחרת קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בן זוגי הקבוע.
כשנזכרתי במוצ"ש בערב (48 שעות לאחר שלקחתי את הגלולה האחרונה) לקחתי גלולה ואני ממשיכה לקחת כרגיל כל ערב. נותר לי עוד שבוע לסיום החפיסה.
האם יש סיכוי שאני בהיריון? האם לקחת את גלולת "היום שאחרי" כל עוד אני בטווח של 72 שעות לאחר קיום יחסי המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! פספוס גלולה וקיום יחסי מין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010לא בטוח שאת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!!אורטל28/12/2010
שלום,
אני לוקחת גלולות כבר במשך שנתיים ברציפות החודש האחורן עשיתי הפסקה ובמהלך החודש קיימתי יחסי מין עם חבר שלי,לא הייתי בטוחה אז לקחתי פוסטינור לפני כשבועיים וחצי,היום במהלך מתן שתן הרגשתי שנפל מתוכי מין גוש שאני לא יודעת להסביר מהו,הוא היה שמנוני בצבע ורדור וצהוב,
אני התקשרתי לאיזה רופא והוא אמר לי לעשות בדיקת הריון והתשובה יצאה שלילית,אני אמורה לקבל מחזור בעוד יומיים.
אני רוצה לדעת מה זה הדבר שיצא מתוכי.
יש מישהו שיכול לענות על שאלתי כי זה קצת מפחיד אותי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!!!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010איך ניתן לדעת מה נפלט ממך? לכי בבקשה להבדק אצל רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשואלת28/12/2010
התחלתי החודש בפעם הראשונה לקחת גלולות. התחלתי את החפיסה ביום חמישי ועקב בלבול שנוצר סיימתי אותה ביום שלישי ולא ברביעי, כלומר נשארה גלולה אחת בחפיסה שלא לקחתי. עכשיו אני בשבוע הפסקה ורציתי בבקשה לדעת האם להתחיל לקחת את החפיסה הבאה ביום רביעי או ביום חמישי? או שאין חשיבות למתי...
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010זה ממש לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לא יודעת מה לעשותאורה27/12/2010
בתקופה האחרונה יש לי גירודים הולכים וחוזרים באיבר המין,הגירודים לא עוברים אם אני לא מורחת משחה שפעם רוםאה נתנה לי...
לרוב הגירודים מתחילים אחרי יחסי מין למרות שאני רטובה והכל טוב...
אני קבעתי תור לרופא אבל הייתי רוצה לקבל כיוון מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לא יודעת מה לעשות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/12/2010מה זה יכול להיות ניתן לדעת רק אחרי הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)