מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור פרימולט נורעדי23/12/2010
שלום
ב- 29.3.2011 אני מתחתנת , מכוון שהווסת שלי עלולה להגיע ביום החתונה , רציתי לשאול לגבי כדור פרימולט נור , הרבנית שלי המליצה לי לקחת שבועיים לפני החתונה את הכדורים על מנת לדחות את המחזור.
רציתי לדעת עד כמה זה מבטיח שביום החתונה אני לא אקבל ווסת , והאם יש בזה סיכון בריאותי?
ביום החתונה אני אמורה להיות ביום ה26 ואני מקבלת כל 28 יום.
אף פעם לא השתמשתי בגלולות .
שאלה נוספת היא מה עדיף להתחיל לקחת גלולות? והאם יש מצב שיהיה לי תופעות לוואי מהן כמו פצעים על הפנים? נפיחות?
או שעדיף שבועיים לפני החתונה לקחת פרימולט נור
אודה להתייחסותכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור פרימולט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2010מאחר ואת 3 חודשים לפני חתונה היית ממליצה לך להתחיל גלולות כדי להיות בטוחה שהמחזור לא יגיע סביב החתונה. יש היום גלולות מצוינות בלי תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דופסטון והשפעתם על תפקודי כבדאתי23/12/2010
שלום,
אני בת 27, הפסקתי גלולות למשך 5 חודשים ועוד לא קיבלתי מחזור. רופא הנשים שלי נתן לי דופסטון- כדור 1 למשך 7 ימים. תכננתי להתחיל עם הכדורים בסוף שבוע הקרוב.
עד לפני שבועיים בעקבות פטריה בלשון ובנרתיק (לאחר טיפול אנטיביוטי קו שני בהליקובקטר פילורי), טופלתי בפלוקאנול 200 מ"ג פעם בשבוע למשך חמישה שבועות ולאחר מכן למשך 14 יום- כל יום 100 מ"ג. 2 הטיפולים עוד לא פתרו את בעית הפטריה.
לפני שבוע עשיתי בדיקות דם ואחד הערכים של תפקודי הכבד היה גבוה מהנורמה ALT -GPT-49 U/l הרף העליון הוא 35.
האם דופסטון משפיע על ערכים אלו? האם ניתן לקחת את כדורי הדופסטון או לחכות עד שהערכים יחזרו לנורמה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי דופסטון והשפעתם על תפקודי כבד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2010הייתי ממליצה לך להמתין עד שתפקודי הכבד יחזרו לנורמה. עברו כל כך הרבה חודשים שלא הגיע מחזור שהמתנה של עד מספר שבועות לא תשנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- papרייצ'ל23/12/2010
בוקר טוב, לפני כ3 שנים התגלו אצלי יבלות באיבר המין, אשר הוסרו באופן כירורגי. מספר שבועות לאחר מכן קיבלתי חיסון כנגד וירוס הפפילומה. לאחר החיסון הראשון התגלתה עוד יבלת וגם היא הוסרה באופן כירורגי. המשכתי לקבל את שני החיסונים הנוספים. ערכו לי שתי בדיקות פאפס שיצאו תקינות ולא התגלו אצלי יותר יבלות. לפני כ3 שבועות ערכו לי בדיקת פאפס והממצאים היו לא תקינים: תשובת הבדיקה LSIL . אבחנה: cervical dysplasia . הפנו אותי לקולפוסקופיה, אך התור שלי בעוד שבועיים ואני קצת לחוצה. יש לי מספר שאלות: 1. האם ייתכן שנדבקתי בוירוס המסוכן לפני החיסון ולקח לו 3 שנים להראות סימנים בפאפס? 2. האם ייתכן שתשובות הפאפס הקודמות היו שגויות? 3. האם ייתכן שנדבקתי בוירוס שהחיסון לא מחסן נגדו ? 4. האם ייתכן שהחיסון לא היה יעיל? 5.במידה ויתגלו אצלי תאים לא תקינים אך לא סרטניים, יש מה לעשות מלבד לעקוב ולוודא שלא יהפכו לסרטניים? 6. האם כל זה עשוי להשפיע על נסיונות כניסה להריון בשנה הקרובה? 7. האם ייתכן שהממצאים כלל לא קשורים לHPV ? אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pap - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/12/2010כל השאלות שלך הן היפוטטיות, וגם לט ייתכן לענות על כזו כמות של שאלות. בדיקת פאפס אינה בדיקה מדויקת, כדאי לעבור את הבדיקה הקולפוסקופית ואולי ביופסיה אבחנתית לפי הצורך ור אז לברר מה לעשות ואך לפעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף פרולקטיןאסתר23/12/2010
שלום רב
אני בת 27, מתחתנת עוד כמה חודשים.
החלטתי למצוא את הסיבה לאי סדירות שקיימת במחזור שלי ולכן עשיתי בדיקות דם ושתן בזמן המחזור(ביום החמישי). התוצאות שהגיעו מדאיגות אותי: פרולקטין- 1142 מלU/ל'
TSH: 4.65 מיקרוU/מל
חשוב לציין שאת הבדיקות עשיתי זמן מאד קצר אחרי שהתעוררתי בבוקר.
האם הרמה הגבוה של הפרולקטין מצביעה על בעייתיות? האם זה עלול להקשות עליי להיכנס להריון? האם הרמה הגבוה יכולה לנבוע מהמחזור?
תודה רבה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף פרולקטין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2010רמות פרולקטין תהינה גבוהות מהנורמה אם לא עשית את הבדיקות אחרי 3 שעות מרגע שהתעוררת. כדאי לזור על הבדיקה להתעורר מוקדם ורק אחרי למעלה מ3 שעות לעשות את בדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור אחרי ציטוטקתמר22/12/2010
אני בת 33 ויש לי שחלה אחת -השניה הוצאה בגיל 17 בעיקבות ציסטה מאוד גדולה.
לפני חודשיים עברתי הפלה בציטוטק לאחר הריון שהפסיק להתפתח בשבוע התשיעי בביקורת הרופא נאמר לי שהרחם נקי משיירים הריוניים אך יש מס' ציסטות על השחלה.
חודש בדיוק אחרי הגיע סוג של 'מחזור'...מין הפרשה דמית חומה שנמשכה שבוע. כרגע אני באיחור במחזור של שבוע,ובדיקה ביתית מראה קו שני כמעט בלתי נראה אך קיים. השאלה היא האם יש סיכויי שאני בהריון ואם כן האם הקו בבדיקה לא אמור להיות ברור יותר? אם הקו כזה בהיר האם זה יכול להצביע על תקינות ההריון?
תודה רבה אשמח לתגובה מקצועית-תור לרופא רק עוד שבועיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור אחרי ציטוטק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2010יכול להיות שרידי הריון קודם, הריון חדש או שהציסטות על השחלה גורמות לשינויים במחזור ולעכובו. תחזרי עוד שבוע על בדיקת שתן נוספת להריון ותראי לאיזה כוון הולכים הפסים. כשתהיי אצל הרופא כדאי לעשות ברור מקיף יות כולל אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה שניה
תמר25/12/2010תודה רבה...בנתיים חיכיתי שלושה ימים ועשיתי שוב בדיקה בשתן הראשון של הבוקר-נראה אותו דבר...קו כמעט בלתי נראה.זה משגע אותי....אחרי שלושה ימים הקו לא אמור להיות חזק יותר???? יש בדיקות רגישות יותר שאפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןצאות אלטרסאונדשיפי22/12/2010
אני בת 49 סובלת תקופה ארוכה מכאבי בטן תחתונה בצד השמאלי לאור ממצאי סיטי שריר מורחב ונוזל בחלל הרחם נשלחתי לאולטרסאונד וניכתב שהרחם 57-54-61 ממ רירית10.6ממ סדירה ,כלי דם בפרמטריום מורחבים וריקוזיים ללא זרימה פטולוגית. שחלות הודגמו תקינות דוצדדי עים זרימות תקינות אין נוזל בדוגלס בנוסף נירשם טיפולי רופא:88.781flow u/s-diagnostic ultrasound doppler בבקשה תסבירו לי את המימצא. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחכה לתגובה בבקשה
שיפי26/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתןצאות אלטרסאונד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/12/2010הבדיקה שלך לא ממצא חריג, חזרי עם התשובות לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי22/12/2010
אני 3 חודשים אחרי לידה לא מניקה ועדיין לא קבלתי מחזור. הרופא נתן לי כדורים לקבלת המחזור ואמר לי שאחרי שאקבל לעשות בדיקת דם ביום השלישי למחזור 3 שעות לאחר הקימה. באם לא אקבל מחזור לעשות בדיקת דם 10 ימים לאחר סיום הכדורים.שאלתי היא:האם בבדיקת הדם לאחר 10 ימים גם לעשות 3 שעות לאחר הקימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגו עלי
שירלי23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/12/2010השאלה לא ברורה. איזה בדיקת דם? למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץhhh21/12/2010
שלום רב!
האם יש כאבים סביב הביוץ ואם כן אז איפה ? האם הם כאבים כמו כאבי מחזור בבטן
התחתונה , שאם אני לא טועה קורים בגלל התכווצויות של הרחם או שזה קורה בצד
כלומר בשחלות?
האם הכאבים מתרחשים לפני הביוץ או ממש סמוך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
מי22/12/2010כאבים יכולים להופיע לפני בזמן ואחרי הביוץ
הכאבים בד"כ הם כמו כאבי מחזור
יש נשים שבכלל לא חובות כאבים ולא מרגישות בביוץ
כדי לדעת בדיוק מתי מבייצים יש דרכים לאמת זאת אבל הם לא מדוייקות במאה אחוז
יש בדיקות שתן ביתיות , בדיקות דם ועדיף להוסיף עליהם אולטרסאונד למעקב זקיקים ואפשרות נוספת הן ההפרשות שמשתנות לקראת הביוץ ונעשות שקופות ןנמתחות כמו חלבון של ביצה
למידע נוסף תחפשי ברשת ערך ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהחסוי21/12/2010
שלום רב, יש לי שאלה חשובה: אים שכבתי עים מישהו וכאשר הוא הכניס את איבר מינו הוא היה בלי קונדום ורק שהתחיל לעמוד לו הוא שם קונדום,, הוא גם לא הצליח לגמור כי כאב לי והוא הוציא.האים ע"י כך יש אפשרות להריון? גם אים הוא לא גמר? תודה והאים יש צורך בפוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/12/2010לא נראה לי שישנו סיכוי להכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותדניאל21/12/2010
שלום וערב טוב
אני בת 21.
לאחרונה נתקלתי במשהו ממש מוזר ..הפרשות בצבע חום ושחור ביחד בעלי מרקם גושי .
ואני רוצה לציין שזהו החודש הראשון שהתחלתי לקחת גלולות ואחרי המחזור שתארך באופן מוזר בכמה ימים התחילו ההפרשות הנ"ל.
האם יש תשובה לתופעה?
אני ממש מודאגת ..
ערב מצויין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/12/2010בחודש - חודשיים הראשונים ישנה אפשרות להפרשה חומה דמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי לצעירהעדי יוסף21/12/2010
שלום,
אינני יכולה ליטול גלולות מאחר וזה יוצר אצלי קרישי דם וכאבי ראש קשים שמסתיימים בביקור בבתי חולים.
הרופא שלי הציע את ההתקן התוך רחמי אך אני בת 22 שנות הפוריות עוד לפני ולא הייתי רוצה שמשו יפגע לי בעתיד, האם הייתם ממליצים לי לשים את ההתקן או שזה לא מומלץ לבחורה בגילי?
והאם התופעות לוואי שלו קריטיות?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי לצעירה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/12/2010אני באופן אישי לא ממליץ לנשים שלא ילדו להשתמש בהתקן תוך רחמי. אבל ישנם רופאים שבעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !חסוי21/12/2010
שאלתי ולא ענו לי אז אני אשאל שוב . שכחתי לקחת את שתי הגלולות האחרונות בחפיסה , האחרונה נלקחה ביום שבת . מה זה אומר ? אני מוגנת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/12/2010ראי תשובה לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהליפי21/12/2010
שלום לד"ר.
אני כחודשיים וחצי לאחר לידה. לידה רגילה עם תפרים פנימיים בלבד. נוטלת גלולות מליאן-חפיסה שניה.
מאז הלידה תמיד אחרי קיום יחסים מופיע לי דימום. האם תקין? תודה על ההתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/12/2010רצוי להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקמיכל21/12/2010
שלום,
לפני שבועיים קמתי בבוקר עם תחושת צריבה במתן שתן, לקחתי כדורים שקיבלתי מרוקחת לדלקת בשתן פעמיים ביום וזה עזר.
לפני שבוע התחלתי להרגיש תחושות של "גרד", אפשר לומר, בנרתיק.
חשדתי שמדובר בבעיה של יובש בנרתיק, כי זה היה יום אחד לאחר שסיימתי את הוסת - חיכיתי 24 שעות וכנראה שהגוף התאזן כי לא חשתי יותר יובש/גרד/צריבה בנרתיק.
התעוררתי היום בבוקר עם תחושה זהה של גרד בנרתיק!!
בשבועות האחרונים זוהי סיטואציה נפוצה ואינני יודעת מדוע, יש לציין שאני לא בטוחה שמדובר ביובש בנרתיק מאחר שבנוסף לתחושת הגרד יש לי תחושה של תכיפות-מדומה במתן שתן, מה שמאפיין דלקת בשתן.
אני צריכה לדעת מה לעשות, האם כשזה קורה לחכות ולראות אם יש שינוי, יש לציין שאני בת 24, לוקחת גלולות מינס, ובשבועיים האחרונים חזרתי לקיים יחסי מין עם בן זוג קבוע שיש לי - האם זה קשור ליחסי מין?
אשמח לקבל עזרה או אפילו עצה לטיפול טבעי, משהו משלים, כי התחושה מעצבנת נורא. קראתי באיטרנט עם ויטמין E, אם מיישהו יכול לעזור אני אודה לכם מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/12/2010רצוי לעבור בדיקה גניקולוגית על מנת לאתר את מקור הבעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמינטאילה21/12/2010
שלום
אני נוטלת גלולות פמינט, מזה 4 חודשים
הגלולות מסומנות בחיצים התחלה וסוף
בחפיסה האחרונה שהתחלתי לפני כשבוע נטלתי גלולה לפי היום בשבוע אבל לא מתחילת סימון החיצים
האם זה משמעותי ? (לדעתי אני פשוט צריכה להשליים את המעגל אבל רציתי לדעת האם יש משמעות לרמת ההגנה או אחר ?)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה.....
אילה22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)