מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בעת גלולות מינסיעל04/09/2017
אני בת 20 והתחלתי לקחת גלולות מינס בתחילת המחזור, עברו כבר יומיים מסוף המחזור ועדיין יש לי דימום, הבנתי שזה שכיח ..הלכתי לרופא נשים והוא אמר לי להחליף ליאז כי המינס חלשות לי מידי, אני לא רוצה להחליף ליאז כי יש לי חזה יחסית גדול ונטייה לאקנה, ואני מעוניינת לקחת גלולות עם הסיכוי הכי נמוך לתופעות כאלה.. כדאי לי להתחיל לקחת יאז או לבקש גלולה אחרת? והדימומים האלה .. כמה זמן הם נמשכים? אני אדמם עכשיו עד סוף החבילה של המינס? כי זה עוד 3 שבועות וזה דיי מטריד אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר YAZ OR MINESSE?
ד``ר מיכאל פרידמן04/09/2017לפי דעתי תאין למהר עם החלפת סוג הגלולות. אני ממליץ להמשיך עם מינס לפחות חודשיים משום שבד"כ הכל מסתדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל04/09/2017השאלה היא כמה זמן יכולים להימשך הדימומים? הרופא אמר לי שאני יכולה לדמם לאורך כל החבילה.. זה נורא מטריד ומפריע הדימומים האלה, במיוחד ביחסי מין. מה אורכו של דימום? כמה ימים? כמה שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש גלולות יותר מידילי04/09/2017
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג פמינט כבר שנתיים. בעקבות בלבול שחל בחפיסות, לקחתי 3 גלולות יותר מידי כך שלקחתי 24 גלולות ברצף. אני לא מעוניינת להמשיך את שתי החפיסות ברצף כי רוצה לקבל "מחזור". היום יום שני וביום שישי טסה לחו"ל והכל היה מתוכנן טוב כך שאתחיל חפיסה חדשה בשישי..
ואני מאד טרודה שהתבלבלתי כך ולא רוצה שהמחזור ימשיך אל תוך תחילת שבוע הבא.
השאלה שלי - האם ניתן לעשות 4 ימי הפסקה במקום 7 וולהתחיל את החפיסה החדשה כפי שהייתי אמורה להתחיל (בשישי), בנוסף לעובדה שלקחתי בטעות את ה3 גלולות אקסטרה?
ממש חשוב לי לא להיות במחזור בתחילת השבוע.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לעשות 4 ימי הפסקה במקום 7 וולהתחיל את החפיסה החדשה כפי שהייתי אמורה להתחיל (בשישי), בנוסף לעובדה שלקחתי בטעות את ה3 גלולות אקסטרה?
ד``ר מיכאל פרידמן04/09/2017האם ניתן לעשות 4 ימי הפסקה במקום 7 וולהתחיל את החפיסה החדשה כפי שהייתי אמורה להתחיל (בשישי), בנוסף לעובדה שלקחתי בטעות את ה3 גלולות אקסטרה?
=== כן, אבל לא בטוח שתהיה מוגנת, וגם את עלולה להתחיל לדמם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה מומלץ לעשות אם כך
לי04/09/2017מה עדיף אם כך? לחכות 7 ימי הפסקה מלאים?
הנחתי שאקבל מחזור, אין בעיה. אני פשוט רוצה לדעת אם עדיף לי לחכות 7 ימים או כבר להתחיל אחרי 4 מבחינת הגנה.
מדוע ההגנה תיפגם בעצם? לא פספסתי אף גלולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם במחזור באופן קבועמור03/09/2017
שלום, אני בת 22
יש לי מחזור של שבוע ובשנים האחרונות אני סובלת מקרישי דם במחזור באופן קבוע, הכאבים ב-90% מהמקרים עוברים כאשר הגוף נפטר מקריש הדם (ויש לא מעט) בנוסף אני סובלת מאנמיה ויוצא שכל 3-4 שנים אני נוטלת כדורי ברזל לתקופה של כחודש חודשיים
*האם זה אמור להדאיג אותי?
הופניתי על ידי רופאת הנשים שלי להמטולוג לטיפול בנושא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופניתי על ידי רופאת הנשים שלי להמטולוג לטיפול בנושא.
ד``ר מיכאל פרידמן04/09/2017הופניתי על ידי רופאת הנשים שלי להמטולוג לטיפול בנושא.
=== בסדר גמור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא סדיר ובדיקת ביוץשירי03/09/2017
/08/17 21:00
שלום ד"ר,
לקחתי עד לפני מספר חודשים גלולות למשך שנה פלוס. בכחצי שנה האחונה הפסקתי. חודשיים ראשונים מחזור דומה למה שהיה לפני כל כ35 עד 38 יום ב3 מחזורים אחרונים הראשון אחרי 35 יום, שני אחרי 46! יום ומחזור אחרון אחרי 33 יום. אבל המחזור האחרון היה ממש מוזר. לא היה ממש דימום אדום אלא יותר נראה כמו הפרשות חומות ריריות (יש כמות) ורק על הטישו רואים קצת דם אדום ולא חום (בדכ הייתי מחליפה תחבושת מס פעמים ועכשיו לא היה צורך אף יום). מה יכול להיות ההסבר לכך? יש סיבה לדאגה? אף פעם לא היו לי הפרשות לפני מחזור. בדכ בשעה שעתיים ראשונות כך ואז דימום רגיל..
עוד חשוב לציין שעשיתי בדיקות ביוץ אבל לא ראיתי תוצאה חיובית. (יתכן בשל שימוש לקוי(בדיקות בלילה) או שעבר יותר מימה בין שישי בצהריים למוצש. למרות שהדימום/הפרשות התחילו ביום שני)
אודה לחוות דעתך (כמה שניתן על סמך התיאור הנל) על נושא המחזור והביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לחוות דעתך (כמה שניתן על סמך התיאור הנל) על נושא המחזור והביוץ
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017אי אפשר על סמך התיאור...
תפני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ודלקת בדרכי השתןהילה02/09/2017
שלום ד"ר,
אנחנו מנסים להיכנס להריון (כבר הרבה זמן) ומחר זה יום הביוץ שלי. הבעיה היא שמאתמול אני מרגישה צריבה ואני חושבת שיש לי דלקת בדרכי השתן... בבוקר אני אגש לעשות בדיקה.
השאלה היא האם מותר לי קיים יחסים מחר או שעדיף שלא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה היא האם מותר לי קיים יחסים מחר או שעדיף שלא?
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטבוליטיס אפשרי לבחורה בתולה?פז02/09/2017
שלום
האם ניתן לאבחן וסטבוליטיס אצל בחורה בתולה?
בנוסף האם יש רופא במכבי שיודע לאבחן? הייתי אצל מספר רופאים והם לא ידעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לאבחן וסטבוליטיס אצל בחורה בתולה?
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017האם ניתן לאבחן וסטבוליטיס אצל בחורה בתולה?
=== בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחת גלולות ויציאה לחופשהאנונימית01/09/2017
שלום ד"ר,
לפני מספר ימים שכחתי לקחת גלולה. חבר שלי ואני יוצאים לחופשה ולכן אני מחברת את חפיסת הגלולות של החודש הבא בשביל למנוע את הופעת הוסת.
רופאת הנשים שלי המליצה לי עד סיום החבילה להשתמש בקונדום. יש לציין שבגלל שכיחת הגלולה לקחתי פוסטינור לוודא שלא יהיה הריון.
מספר שאלות לי אלייך:
1. האם אני צריכה גם בחפיסת הגלולות הבאה ברצף להשתמש בקונדום?
2. האם אפשר לסיים את החפיסה של הגלולות עכשיו לפני הזמן ( במקום 21 יום גלולות מליאן ל17 נגיד ואז המחזור יופיע לפני הזמן וייגמר לפני החופשה ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1. האם אני צריכה גם בחפיסת הגלולות הבאה ברצף להשתמש בקונדום?
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/20171. האם אני צריכה גם בחפיסת הגלולות הבאה ברצף להשתמש בקונדום?
===לא
2. האם אפשר לסיים את החפיסה של הגלולות עכשיו לפני הזמן ( במקום 21 יום גלולות מליאן ל17 נגיד ואז המחזור יופיע לפני הזמן וייגמר לפני החופשה ).
--- לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים של סקס בזמן מחזורנירית01/09/2017
אם בזמן מחזור עושים סקס זה יכול להזיק למשהו ?ו/או אם מאוננים עם משהו בנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם בזמן מחזור עושים סקס זה יכול להזיק למשהו ?ו/או אם מאוננים עם משהו בנרתיק?
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017אם בזמן מחזור עושים סקס זה יכול להזיק למשהו ?ו/או אם מאוננים עם משהו בנרתיק?
== כן זה יכול להגביר סיכוי של דךקת ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות זואלי/מינס נמצאות בסל הצבאי??אנונימית31/08/2017
ידוע לך האם גלולות זואלי נמצאות בסל הצבאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סל צבאי
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2017לא ידוע תבדקי בצבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה ופטמות לאחר הפסקת גלולותמרינה31/08/2017
שלום רציתי לדעת עם יש קשר בין כאבים בחזה ובפטמות לאחר הפסקת גלולות? אני כבר חודש לא לוקחת ולא מקיימת יחסי מין ויש לי כאבים כבר שבועיים והפטמות מאוד רגישות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפטמות
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2017הפטמות מגיבות לשנויים הורמונליים ולדעתי את בדרך לקבל מחזור בשבוע הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פפס עם ממצא של חיידקליז31/08/2017
עשיתי בדיקת פפס לפני כחודש וחצי והתשובה היא: M0946SIL1 NEGATIVE FOR INTRAEPITHELIAL LESION/MALIGNANCY Bacteria morpholgically consistent with actionomyces spp
M6978113 REACTIVE CHANGE DUE TO : INFELAMMATION
רופא הנשים אמר לי לקחת מוקסיפן פורטה 500 מ"ג במשך חמישה ימים, שלוש פעמים ביום ושלוש טבליות וגינליות של פלג'ל. אינני מרגישה שום כאב. האם החיידק יכול לעבור לבד בלי טיפול? אציין כי אני בת 46 ואני ביקשתי לעשות את הבדיקה כי לא עשיתי אותה שלוש שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי בדיקת פפס לפני כחודש וחצי והתשובה היא
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017אנו לא מפענחים תוצאות של הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעיין דימום באמצע חפיסת גלולותשי31/08/2017
שלום
נוטלת גלולות יאז פלוס במשך 8 חודשים, ולפני כן עוד 6 שנים של יסמין. אתמול, ביום ה14 לחפיסה, החלו מעט הפרשות חומות כמו של סוף מחזור. האם ישנה סיבה לדאגה?
יש לציין כי לפני מספר ימים סבלתי מכאבי בטן ומעט שלשולים אך לא בצורה קיצונית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת יאז
ד``ר ליאורה אברמוב03/09/2017אם היו שלשולים כנראה שהגלולה לא נספגה טוב ולכן הדימומים
דביר להניח שהיעילות שלה ירדה ולכן כדאי להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין גלולות הנקהרוני31/08/2017
שלום רב,ילדתי לפני חודשיים והרופאת נשים נתנה לי גלולות סרזט ומכיוון שלא התאימו לי נתנה לי גלולות מיקרוגנן. הפסקתי את גלולות הסרזט בגלולה ה14,כלומר באמצע החפיסה ולמחרת ישר לקחתי גלולות מיקרוגנן.מתי אני מוגנת מהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אני מוגנת מהריון?
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017במקרה שלך בחפיסה השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקה יצאה תקינה?ליטל31/08/2017
שלום
עשיתי אולטראסונד כדי לבדוק אם יש לי תסמונת שחלות פוליצסטיות. רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה או שמכירה על שחלות פוליצסטיות?
אציין שאני בת 25, לא בהיגיון והבדיקה נעשתה יום-יומיים לאחר סיום המחזור.
אשמח גם לדעת אם באופן כללי הבדיקה גם תקינה וגודל מבחינת פיריון וגודל הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח של אולטרסאונד
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017אנו לא מפענחית תוצאת הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין 3 סוגי גלולות בטוומ קצר יחסיתאהונימית31/08/2017
שלום, אני תכף מתגייסת והחלטתי כבר מעכשיו לעבור לגלולות שהצבא מספק בהנחה/חינם על מנת להתרגל אליהן במידה ויהיו תופעות לוואי. פניתי לרופאת נשים שהביאה לי מרשם לגלולות מינס. עד עכשיו נטלתי גלולות זואלי ועכשיו אין לי גלולות אחרות מלבד מינס ל3 חודשים. לאחר בירור נוסף מסתבר שמינס כנראה גם לא מסופק ע״י הצבא. מה שאומר שכנראה אחליף בעוד 3 חודשים לסוג אחר של גלולות. בקיצור שאלתי היא האם המעבר הזה בין 3 הגלולות בטווח של קצת פחות מחצי שנה הוא מסוכן? מזואלי למינס ואולי לעוד סוג של גלולה דומה? כמובן שלא אחליף מרצוני ככ הרבה סוגי גלולות אבל ככה יצא המצב ורציתי לדעת אם זה מסוכן או שאין עם זה בעיה- כלומר שזה בסדר שאטול מינס למשך 3 חודשים ואז כשאתגייס כבר אוכל לדעת יותר מידע לגבי הגלולות שבסל הצבאי ואדע אם להחליף סוג או לא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינונ סוג הגלולות
ד``ר מיכאל פרידמן03/09/2017עם הסוגייה שלך כדאי לפנות לכרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)