מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נא אגיסטן שיצא בשלמותומור12/08/2017
שלום,
רופא אבחן לי פטריה ונתן לי טיפול בנרות אגיסטן למשך 3 ימים. ביום הראשון שמתי את הנר אך הוא יצא בשלמותו יום למחרת.אתמול שמתי את הנר השלישי, ואני תוהה האם לקנות היום חפיסה חדשה ולהשלים נר נוסף כדי שהטיפול לא יפגע. אשמח לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נר אגיסטן
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2017כדאי להחדיר עוד נר אם הוא יצא בשלמותו כך שהטיפול לא מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאה על גלולותמרים12/08/2017
היי שכבתי עם בעלי בלי גלולות ואני לוקחת בדרך כלל גלולות סרט כי הייתי מניקה יצא שלא לקחתי כמה שבועות ושכבנו היום ומיד אחרי זה לקחתי האם זה כבר לא יעיל והאם יש לי סיכוי להיכנס להריון חשוב לציין שלא קיבלתי מחזור מהלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ללא גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2017חסר פרטים עליך
אבל בעיקרון גלולה אחת של סרזט לא תמנע הריון אם כי הסכוי להריון באישה מניקה הוא יותר נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה וגינלית לאחר קרע לידה קודמתאור11/08/2017
שלום רב
אני בהריון 3 וצפוייה ללדת בסוף ספטמבר .
לידה קודמת היה לי קרע בדרגה 3a האם דבר זה מונע ממני ללדת בלידה רגילה וההמלצה היא לקיסרי ?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה קודמת היה לי קרע בדרגה 3a האם דבר זה מונע ממני ללדת בלידה רגילה וההמלצה היא לקיסרי ?
ד``ר מיכאל פרידמן11/08/2017במידה מסויימת כן. ההחלטה תתקבל במקום בו את רוצה ללדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה וגינלית לאחר קרע לידה קודמת
אור11/08/2017תודה רבה על המענה
מתכננת ללדת בבי"ח מאיר .
האם הדבר תלוי בנוהל של אותו בית חולים או התקדמות הלידה או שיש צורך בהחלטה טרם הגעה לביח ולמצב לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בשפה הימינית בנרתיקשני10/08/2017
היי,
בת 29, שבוע 33 להריון. אתמול בשעות הצהריים החלו לי מעין דקירות חדות בשפה הימינית למעלה בנרתיק שהקשו עליי ממש בהליכה. הסתכלתי וראיתי שהאזור מאוד נפוח (4ס״מ בערך)
הלכתי לרופא הנשים שלי, הוא אומר כי יש אבצס ויש שני אפשרויות. האחת לגשת למיון ולנקז את האבצס והשנייה למרוח משחה ולנסות לראות אם הוא יתנקז לבד.
קניתי את המשחה ומהבוקר אני מורחת אותה באזור,ניסיתי ללחוץ על האזור ויצאה קצת הפרשה לבנה אך לא מאותו מקום למעלה אלא מלמטה כך שאינני יודעת אם זאת סתם הפרשה או המוגלה .
הכאבים חלפו כמעט לחלוטין אך הנפיחות נשארה אותו דבר.
האם ייתכן והאבצס יעבור בעזרת טיפול במשחה החיצונית בלבד?
הגיוני שהנפיחות תשאר אך הכאב ייעלם?
תוך כמה זמן עליי לראות שינוי ובמידה ולא לגשת לניקוז האבצס?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסצס
ד``ר מיכאל פרידמן11/08/2017האם ייתכן והאבצס יעבור בעזרת טיפול במשחה החיצונית בלבד?
הגיוני שהנפיחות תשאר אך הכאב ייעלם?
תוך כמה זמן עליי לראות שינוי ובמידה ולא לגשת לניקוז האבצס?
=== לשאלו שלך אין לנו תשובה משום שלא נבדקת על ידינו וקשה להבין במה מדובר. אבסצס בד,כ לא מטפלים ע"י משחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלולות בהנקהטל10/08/2017
רציתי לדעת האם פומיניק וסרזט מכילות אותם מרכיבים בדיוק. אני מניקה והרופא נתן לי מרשם לסרזט והרוקח נתן לי פומיניק וטען שיש להן אותו הרכב בדיוק כמו סרזט. האם זה נכון? האם פומיניק גם טובות לליקחה בזמן הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת האם פומיניק וסרזט מכילות אותם מרכיבים בדיוק.
ד``ר מיכאל פרידמן11/08/2017כתוב עם האריזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של נטילת גלולותא10/08/2017
שלום, אני רוצה להפסיק לקחת גלולות אחרי החפיסה הנוכחית שלי.
אני רוצה בבקשה לדעת האם זה מסוכן באיזשהי דרך
אני יודעת שאין צורך לעשות הפסקה, אבל זה מה שהחלטתי ואשמח לדעת אם זה מסוכן להפסיק בבת אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה בבקשה לדעת האם זה מסוכן באיזשהי דרך
ד``ר מיכאל פרידמן11/08/2017לא
את רק יכולה להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי וצריבה במתן שתןכוכבית10/08/2017
בת 43, במחזורים האחרונים שלי יום או יומיים לפני קבלת המחזור מרגישה צריבה חזקה במתן שתן וכאב חזק כשהשתן יוצא היו לי גם נקודות ורודות קטנות בניגוב בנייר. זה עובר אחרי יום. פעם זה לא היה לי רק מיגרנות כיום נוספו למיגרנות גם תופעת צריבה ממש כמו בדלקת בשתן . למה זה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה קורה.
ד``ר מיכאל פרידמן11/08/2017ממליץ לבצע בדיקת תרבית שתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה למה זה קורה לפני מחזור
כוכבית12/08/2017לא ענית לי בשאלה למה זה קורה לי כל פעם לפני קבלת מחזור אחרי זה עובר אז אין טעם לעשות בדיקת תרבית שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני נטילה של הגלולהעינב09/08/2017
ערב טוב , אני נוטלת את הגלולות בערב והערב באתי לקחת גלולה וראיתי שהגלולה של היום חסרה, מה שהזכיר לי שבטעות לקחתי אותה בבוקר.
האם אני צריכה ליטול עוד גלולה או לחכות כבר למחר בערב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריכה ליטול עוד גלולה או לחכות כבר למחר בערב?
ד``ר מיכאל פרידמן11/08/2017לא אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מועד לקיחה ומוגנותנטע09/08/2017
התחלתי לקחת גלולות למניעה בפעם הראשונה.
אני חוששת שהתחלצי מוקדם מידי ביום אחד. כלומר ביום בו התחלתי את הגלולה הראשונה היה דימום מזערי ביותר שהוא לא ממש הדימום הרציני של המחזור. ורק יום אחר כך התחיל הדימום הרציני.
האם אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת?
ד``ר מיכאל פרידמן11/08/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה ונפיחות בנרתיקבר09/08/2017
שלום רב,
בת 23 אני כבר שבועיים עם מחזור , התחיל לי שבוע לפני הזמן ובגלל הגלולות (יאז) נמשך עוד שבוע .
אני משתמשת בטמפונים 3 טיפות כול הזמן ואתמול התחלתי להרגיש נפיחות בתוך הנרתיק בזמן שהחדרתי את הטמפון וגם צריבה בזמן ניגוב ושתן האם זה פשוט בגלל השימוש המרובה בטמפונים אוו חייב ללכת לרופא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה ננרתיק
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2017פני לרופא נשים לבדיקה לא ברור לי למה הצריבה לא אמור להיות בגלל הטמפונים אבל עשי איתם הפסקה כרגע והשתמשי רק בפדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות וצריבה בנרתיק ובחצוניות
בר18/08/2017שלום שוב.. הלכתי לרופא עשו לי בדיקות שתן והתוצאות היום לא טובות היה לי 500 ליקוציטים הרופאה רשמה לי אגיסטן משחה לתוך הנרתיק ולחזור לבדיקות יום אחרי ...
חזרתי והליקוציטים ירדו ל 75 ומאז עבר שבוע, המשכתי עם האגיסטן
אני בצבא לכן כשחזרתי ליחידה הגעתי לרופא והוא לא עוזר לי ועדיין צורב לי בחלק החיצוני ויש לי כאבים בבטן תחתונה יש משהו שאפשר להמליץ? אציין גם שקיניתי על דעת עצמי אגיסטן משחה לחציוניות בגלל הצריבה זה עזר טיפה ואחרי יומיים בערך ניסיתי לקיים יחסי מין והכאב היה נוראי מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה חיצונית
ד``ר ליאורה אברמוב20/08/2017אך חייבת לבקש הפניה לרופא נשים לבדיקה לקבל טיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדירות מחזור לאחר גלולותאנונימית09/08/2017
שלום וברכה,
בסוף חודש מרץ סיימתי לקחת גלולות מינס לאחר שלקחתי אותם 4 חודשים. באפריל נסעתי לחופשה מה- 18 לחודש ועד ה- 22 ו ב- 26.4 קיבלתי מחזור עד ה- 30 לחודש. לאחר מכן ב- 24.5 החלו כל מיני כתמים אדומים וחומים (בלאגן במחזור) וזה ארך כשבועיים, בערך עד ה- 6.6, ולאחר מכן קיבלתי ב- 3.7 מחזור כרגיל עד ה9.7. מאז אני ממתינה עד היום ה- 9.8 ועדיין לא קיבלתי. ביצעת בדיקת דם בהריון וערכיו היו 2 IU/L -קטן מ, שלפי מה שהבנתי זה שלילי. איני מבינה מה קורה, אשמח להסבר ולדעת מהי הסיבה שאיני מקבלת מחזור.
נקודות חשובות:
- בדיקת אולטרסאונד לפני חודשיים אצל רופאת הנשים הייתה תקינה.
- בדיקת PAP שהתבצעה לאחרונה, תקינה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2017מההודעה המורכבת מבינה שאת עכשיו ללא גלולות ולכן יכול להיות שבושים במחזור, פני לרופאת הנשים שלך להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסונד תסמונת שחלות פוליצסטיותליטל09/08/2017
שלום
הופניתי לבדיקת אולטראסונד כדי לבדוק אם יש תסמונת שחלות פוליצסטיות.
רציתי חדעת מתי כדאי לעשות את הבדיקה ביחס למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד
ד``ר ליאורה אברמוב09/08/2017מיד בסוף המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין גלולות יאז לגלולות יאז פלוס?ליאור כהן09/08/2017
היי אני נוטלת גלולות יאז בדר״כ ועכשיו בטעות הביאו לי יאז פלוס יש הבדל? אני יכולה להמשיך ליטול גלולות כרגיל כשווה ערך ליאז רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז
ד``ר ליאורה אברמוב09/08/2017אין הבדל מבחינת ההורמונים הפעילים למניעת הריון ביאז פלוס יש תוספת של חומצה פולית שהיא חשבוה לפני הריון ולמניעת אנמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאה של שחלות לפרוסקופיתRonit09/08/2017
שלום רב
אודה אם תוכל/י לענות על שתי השאלות:
1. לפני כשנה התחלתי לקחת טמוקסיפן לאחר )(er2 triple positive (100% estrogen. בשבוע שעבר קיבלתי מחזור והאונקולוגית יעצה על כריתת שחלות. אני בת 42 ובסך הכל חושבת ללכת על זה. שאלתי היא כמה זמן אפשר למשוך את המצב כמו שהוא? אני מעדיפה לעבור את הניתוח לקראת סוף השנה האזרחית - עוד 4 חודשים. האם זה סיכון ראלי מבחינתי?
2. כמה זמן לאחר הוצאת שחלות בשיטה הלפרוסקופית ניתן להיכנס לבריכה (שם מקום עבודתי ).
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות לפרוסקופית
ד``ר ליאורה אברמוב09/08/2017שאלות שצריך לשאול את הרופא העוקב אחריך ומכיר את ההסטוריה שלך
לגבי בריכה להערכתי תוך 10 ימים תלוי בקצב ההחלמה שלך שלאה לרופא שינתח אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פלורנט והפרשות חומות שבוע לפני מחזורד``ר מיכאל פרידמן09/08/2017
שלום. לוקחת גלולות פלורט כבר כמה שנים
נדיר שיש לי הפרשות יוצאות דופן בעת נטילת החפיסה. לאחרונה יש לי הפרשות חומות, כמו הפרשות שיש לפני/אחרי הדימום של המחזור. יש עוד שבוע עד לסיום החפיסה. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות
ד``ר ליאורה אברמוב09/08/2017אלו הפרשות שמעידות על דימום קל מהרחם דבר שיכול לקרות תחת לקיחת גלולות
בכל מקרה פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)