מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוננות עם בננה האם מסוכן?עינת23/08/2017
ממש מביך אותי לכתוב על זה אבל אני קצת מודאגת. אוננתי עם בננה שהייתה די מכופפת, לא ישרה. אני מעריכה שהיא יצרה כרבע עיגול, אולי טיפה פחות אבל משהו כזה. בזמן האוננות עצמה לא חשתי כאבים כלל אבל כן הרגשתי לחץ מבפנים, אבל זה אותו לחץ כמו שאני מרגישה כשאני מחדירה טמפון עד הסוף אז לא ייחסתי חשיבות. כשעתיים לאחר מכן התחלתי לחוש כאבים בבטן התחתונה בצד ימין, כמעט בכל פעם שזזתי. זה מרגיש כביכול כמו שריר תפוס שכואב כשזזים. זה כבר 5 ימים ככה, הכאבים בתדירות יותר נמוכה אבל עדיין בחלק גדול מהפעמים שאני מזיזה את הבטן בחדות או מפעילה שרירי בטן כואב לי.
א. האם זה יכול להיות קשור?
ב. האם אוננות עם בננה מכופפת בזוית כזאת מסוכנת?
יש לציין ששמתי עליה 2 קונדומים וזה היה עם הצד שמחובר לענף, בלי הצופציק כמובן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בננה
ד``ר מיכאל פרידמן24/08/2017א. האם זה יכול להיות קשור?
=== יתכן
ב. האם אוננות עם בננה מכופפת בזוית כזאת מסוכנת?
=== לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי שתי גלולות לבנות (במקום 4) ויש לי דימוםנטע22/08/2017
אני בת 20 ומשתמשת בגלולות מינס כבר שנתיים וחצי. לאחרונה לקחתי שתי גלולות לבבנות (במקום 4) והתחלתי חפיסה חדשה. מאז, במהלך החודש, יש לי דליפות של דם.
האם זה תקין? האם זה קשור לעובדה שדילגתי על שתי גלולות לבנות? אני חיילת ואין לי אפשרות להיבדק במיידי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינס
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2017יכול להיות קשור
לא משהו מעורר דאגה ונקווה שבחודש הבא יסתדר אם לא פני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת חלשה בעקבות תהליך הרזיה?עדי22/08/2017
אני סובלת מעודף משקל משמעותי ונמצאת בחודשים האחרונים בדיאטה מול דיאטנית קלינית, הירידה בקצב נורמלי (בממוצע של בערך 500 - 600 גרם בשבוע), וירדתי קצת יותר מ 7 ק"ג בחודשים האחרונים. מעבר להגבלה הקלורית, איכות האוכל שלי השתפרה. כבר כמה שנים אני עושה ספורט, אבל ב5 - 6 שבועות האחרונים הגברתי את רמת המאמצים.
המחזור שלי סדיר ותמיד היה יחסית ארוך (פעם בחמישה שבועות). אבל בפעמיים האחרונות שהגיעה הוסת, הוא חלש מאוד באופן יחסי - החל בתסמונת הקדם וסתית שהיא קלה וכמעט לא קיימת (בעבר הלא רחוק היתה קשה), וכלה בדימום מאוד חלש ובכאבים שהיו אבל עכשיו נעלמו.
האם זה קשור להרזיה? האם זו סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי במחזור
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2017פעילות פיזית מאומצת וירידה במשקל יכולים להשפיע על המחזור ולכן כדי להתיעץ גם עם הדיאטנית וגם עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי28/08/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תוספי תזונה על יעילות מניעת הריוןקרן21/08/2017
שלום,
רציתי לשאול האם תוספי התזונה הבאים יכולים להשפיע על היעילות של התקן הורמונלי במניעת הריון.
התוספים הם: שמן נר הלילה, מאקה ושיח אברהם.
נאמר לי שהם משפיעים על היעילות של גלולות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017לא מתמצאת בתוספי מזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא במהלך הריוןשלי20/08/2017
שלום,
האם במהלך הריון הבטא תמיד תהיה גדולה מ5?
כלומר- תאורטית, אם אני עושה בדיקת הריון גם 20 שבועות לאחר שנכנסתי להריון, הבטא תהיה גבוהה?
ובדרך אחרת- האם בטא קטנה מ5 משמעותה שאין הריון בוודאות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017בהריון בטא תמיד תהיה גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור, מה לעשות?אורטל20/08/2017
שלום
בחפיסה האחרונה שכחתי לקחת גלולה, מה שגרם לי לדימום באמצע החפיסה אך המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל. הדימום נמשך במשך 4 ימים.
כעת, כשסיימתי את החפיסה,הייתי צריכה לקבל מחזור ביום שבת ולא קיבלתי. האם זה קשור לכך שדיממתי באמצע החודש? האם יש להמשיך את החפיסה הבאה כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017עשי בדיקת שתן לשלול הריון אם אתפעילה מינית והמשיכי את הגלולות כרגיל והתעלמי מאי הופעת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולות למניעת היריוןבר20/08/2017
היי,
אני נוטלת גלולות אסטל והייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה ביום שישי לאחר שסיימתי את המחזור ושכחתי לקחת, אני יכולה להתחיל היום עם החפיסה אפילו שפספסתי יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017התחילי את החפיסה אך אינךמוגנת בשבועיים הקרובים הוסיפי קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קורטיזון בזמן הריוןדינה20/08/2017
שלום.
אני בשבוע 38 להריון. האם ניתן לבצע זריקת קורטיזון לטיפול בדלקת בגיד (שורש כף יד)?
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת קורטיזון
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017התיעצי עם רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ללא הפסקה עד אנמיהכוכי20/08/2017
היי אני בת 52.5 עדיין מקבלת מחזור. בשנתיים האחרונות הדימום בשעת קבלת המחזור היה דימום קשה ביותר ובשנה האחרונה עוד יותר קשה שהגעתי למצב של אנמיה בגלל איבוד רב של דם. כשמגיע המחזור הוא יכול להמשך במשך שבועות עד שאני מקבלת כדורים להפסקת המחזור. בבית חולים ערכו לי בדיקת פאפ ואולטרסנט והכל תקין ביקשתי להוריד את הרחם והרופאים כל הזמן דוחים את הבקשה ובפעם האחרונה הרופאה המליצה לי לקחת גלולות למניעת הריון אבל אני לא מעוניינת כי לדעתי זה לא פתרון.האם כדאי להוריד את הרחם אוו לקחת גלולות או שיש פתרון אחר.
אודה לכם על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום רב
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017יש מספר אופציות טיפוליות התיעצי עם רופא מומחה לנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי ליטול גלולת סרזטנירית20/08/2017
שלום,
נוטלת גלולות סרזט ומניקה חלקית תינוק בן 4 חודשים ( מקבל לאחרונה תחליף חלב)
ביום שישי הייתי אמורה לקחת גלולה ב8 בערב ואינני זוכרת אם לקחתי או לא. ביום שבת לקחתי כרגיל בשעה הקבועה(8 בערב) . האם עכשיו איני מוגנת?
ויותר מלחיץ- ביום שישי כ-3 שעות לאחר הזמן שהייתי אמורה לקחת גלולה, קיימנו יחסים, האם הייתי מוגנת?
אציין שבימים האחרונים ( לפני ששכחתי ליטול גלולה, אם שכחתי) החלו להופיע כתמים חומים כנראה בגלל הפחתת הנקות.
אשמח לתשובה ולהפחתת רמת הלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולת סרזט
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017אינך מוגנת אם שכחת גלולה ולכן יש להוסיף קונדומים בשבועיים שלאחר מכן. בכל מקרה בעוד כשבועיים עשי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת המחזור בגיל 40shirley19/08/2017
שלום רב
אני בת 40 וכבר 3 חודשים אני לא מקבלת מחזור,חייבת לציין שאני תמיד שומרת על תזונה ועוסקת 4 פעמים בשבוע לפחות בספורט ובכל זאת עליתי במשקל, הרבה פעמים קורה לי שכואבים לי השרירים ויש לי מצבי רוח, מאוד קשה לי ומתסכל אותי נפשית המצב,האם יש מה לעשות? האם אפשרי לרדת חזרה במשקל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 40 ללא מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב20/08/2017קודם כל פני לרופא הנשים שלך לאיזון הורמונלי ולברור. יכול להיות שזו הסיבה לעליה במשקל יש לבדוק גם תפקודי בלוטת התריס שבחוסר פעילות שלהם יכולים לגרום להשמנה ולאבדן מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ושתיית אלכוהולמיכל19/08/2017
שלום רב, בת 38 מנסה להיכנס להריון חצי שנה. המחזור שלי לא סדיר מאז שהפסקתי גלולות. כרגע אני באיחור במחזור בשבוע. עשיתי שתי בדיקות הריון יצא שלילי. האם יכול להיות שאני בהריון? ואם שתיתי בשבועות האחרונים אלכוהול כי לא ידעתי האם יכול לקרות משהו לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר ליאורה אברמוב20/08/2017אם בדיקות שתן שליליות הסבירות שאת בהריון נמוכה
אלכוהול כל עוד לא נקלטת להריון איננו בעיתי
המתיני עוד מספר ימים ואם עדיין לא תקבלי חיזרי עד בדיקת שתן להריון ופני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש נכון בגלולות מסוג יאז פלוסליטל19/08/2017
שלום רב, אני 3 חודשים לאחר לידה ומעוניינת להתחיל להשתמש בגלולות. הרופא נשים שלי נתן לי מרשם לגלולות מסוג יאז פלוס. ידוע לי שהשימוש מתחיל ביום הראשון של הוסת, סהכ בחיפסה יש 28 גלולות מתוכן 4 בצבע כתום. מתי אקבל שוב מחזור? מתי מתחילים חפיסה נוספת? אשמח לקבל הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז פלוס
ד``ר ליאורה אברמוב20/08/20174 גלולות האחרונות בחפיסה הן גלולות פלצבו כלומר לא מכילות חומר פעיל . את לוקחת אותן ומיד בסיומן מתחילה חפיסה חדשה ללא הפסקה. את הדימום תקבלי בסוף כדורי הפלצבו או בתחילת החפיסה הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי גלולות יאז פלוס
ליטל20/08/2017תודה רבה על המענה. שאלה נוספת כדיי לוודא שהבנתי נכון. האם תמיד ממשיכים ברצף את הגלולות האלה ואכן כל חודש מקבלים מחזור? בלי הפסקה של 7 ימים כמו בשאר סוגי הגלולות שאני מכירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
ד``ר ליאורה אברמוב22/08/2017נכון אין הפסקות עם היאז פלוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב וצריבה לאחר בדיקת פאפ וקולפוסקופיהאנה19/08/2017
שלום, אני בחורה בת 28 שבמשך שנתיים האחרונות נוטלת גלולות מליאן.
שנה שעברה ביצעתי בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה שלחו אותי לבצע בדיקת קולפוסקופיה שיצאה תקינה ופשוט אמרו לי להיות במעקב ולעשות בדיקת פאפ חוזרת בעוד כחצי שנה. לפני כחודשיים התחתנתי ולכן נטלתי במשך חודשיים רצוף גלולות על מנת לדחות את המחזור בשבוע הפסקה. קיימתי יחסי מין עם בעלי לאחר החתונה והכל היה בסדר. ואז הלכתי לבצע בדיקת פאפ שהומלצה לי אבל אצל רופא אחר- הרופא אמר לי לא להמתין לתשובת פאפ ובכל זאת לעשות בדיקת קולפוסקופיה. בבדיקת פאפ הרופא טען שיכול להיות דימום קל לאחר הבדיקה ובאמת היה דימום קל מאוד. לאחר כשבוע הלכתי לעשות קופוסקופיה והרופאה טענה שהיא רואה דלקת קטנה. ונמתין לתשובת פאפ במידה והיא תצא לא תקינה יש לחזור אליה אבל אם תצא תקינה יש לחזור בעוד חצי שנה. אחרי הבדיקות במשך שבוע גירד לי בשפתיים הפנימיות ובדגדגן בצורה מעיקה. הלכתי לרופאת משפחה ביצעתי בדיקות דם ויצא 500 לויקוציטים בשתן שלחה אותי לתרבית ויצאה שלילית. מאז אותה תקופה אני ובעלי מנסים לקיים יחסים ופשוט כואב וצורב ברמה שלא ניתן כמעט לבצע חדירה. קבעתי תור לעוד שבוע וחצי. בינתיים אשמח לדעת ממה זה נובע? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה לאחר קולפוסקופיה
ד``ר ליאורה אברמוב20/08/2017קשה לדעת ממה נובעים הכאבים חיזרי לבדיקת רופא נשים להתסכלות ולטיפול
קולפוסקופיה לכשעצמה לא אמורה לגרום לצריבה בפתח הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה - כאבי בטן תחתונה חזקים גם ללא מחזור( מרגישים כמו כאבי מחזור)שני18/08/2017
שלום אני אישה בת 28 ובשני המחזורים האחרונים סובלת מכאבי תופת של בטן וגב כולל חולשה של ממש שלא הייתה לי קודם לכן. כמו כן במשך החודשיים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים בחגורת הבטן התחתונה כמו כאבי מחזור וכאבים בחזה כמו כן יש לי מעט צרבת וחשק להקיא מידי פעם ( חשוב לציין קיימתי יחסים עם בעלי ללא הגנה) לפני החתונה ( ביוני) נטלתי פרלמנט נור- לדחיית המחזור ואחרי כן הופיעו לי מחזורים (2 במספר) אך עם התופעות שציינתי האם זה נורמלי??
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזורים קבועים
ד``ר ליאורה אברמוב20/08/2017דורש בדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)