מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות למניעת הריון זואליטלי23/03/2017
רשמו לי גלולות זואלי אבל בגלל שהן חדשות בשוק אשמח לקבל דעה נוספת לפני שמתחילה להשתמש. בת 25 כבר שש שנים על גלולות (לאחרונה יסמין) לא מעשנת, יש לי כולסטרול גבוה (משפחתי), שחלות פוליציסטיות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואלי
ד``ר ליאורה אברמוב25/03/2017גלולה עם מעט הורמונים האסטרוגן טבעי. היתרונות שלה שפחות משפיעה על שומנים בדם , וגורמת להתמעטות מחזור עד כדי העלמותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמעטות בימי המחזור ודימום חלשאור23/03/2017
בת 38 מחזור סדיר מדי חודש. בדיקות הורמונליות תקינות. בשנתיים האחרונות התמעטות משמעותית בכמות ומחזור התקצר ליומיים בלבד במקום 4-5 ימים. דימום מאוד חלש. מספר רופאים לא התייחסו לכך. אשמח לדעת על מה הדבר מעיד. והאם יש קשר להתחלת סיום הפוריות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמעטות מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב25/03/2017לא בהכרח מעיד על סיום פוריות. יכול להיות שינוי בכמות המחזור במהלך החיים העיקר הוא שהמחזור מגיע באופן קבוע. עשי גם בדיקת אולטראסאונד ואם הכל תקין כולל ברור הורמונלי מלא לא הייתי מיחסת לכך חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וגינלית חוזרת אחרי אגיסטןנועה23/03/2017
שלום,
לפני כחודש פניתי לרופא בעקבות גירוד והפרשות לבנות, הוא רשם לי נר אגיסטן ואכן לאחר השימוש אכן היה נראה שזה עבר. בימים האחרונים אותם הסימנים בדיוק חזרו- האם זה בסדר להשתמש בעצמי ללא ביקור אצל רופא בנרות (הוא נתן לי מרשם ל2 חבילות), או שחובה לבקר קודם אצל רופא?
זאת הפעם הראשונה שהייתה לי פטריה אז אני לא מכירה את העניין הזה עדיין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה נרתיקית
ד``ר ליאורה אברמוב25/03/2017אם זה ביודק אותן הפרשות יכול להיות שנר אחד לא הספיק ולכן הפטריה חזרה. קחי את מה שיש לך אם זה יופיע בשלישית תפני אז לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה סזוניק -מה לעשות?אליה21/03/2017
אני שבוע אחרי מחזור לוקחת גלולות סזוניק ואתמול שכחתי לקחת גלולה. יש בעיה לקיום יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכחת גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017כן הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - בטן עוברית קטןרות20/03/2017
שלום,
אני בשבוע 30+5היום ביצעתי הערכת משקל . והטכנאית אמרה לי שהבטן של העוברית שלי קטנה .
אני מאוד מודאגת . להלן תוצאות המדידות :
BPD 77 מ"מ מתאים לשבוע 31.1
HEAD CIR 280 מ"מ מתאים לשבוע 30.5
AB.CIR 231 מ"מ מתאים לשבוע 27.3
יחס HC/AC 1.21
FRMUR LENGTH 57 מ"מ מתאים לשבוע 30.1
גיל הריון US 29.6
הערכת משקל 1310 גר'
ביומטריה והערכת משקל בוצעו לפי עקומות HADLOCK
אחוזון 21
יש לציין כי כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות - שקיפות , סקירה מוקדמת ומאוחרת .
האם יש מקום לדאגה ? ומה עושים במצב כזה ?
דואגתתת מאוד
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017פני לרופא מטפל שלך עם התשובות בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלה הקודמת על נטילת OVESTINשני20/03/2017
בהמשך לשאלתי על נטילת OVESTIN בגיל 66 רוצה לציין שמקבלת לוסרטן עקב נטייה בהעלאת לחץ דם, שמסוכן לי בגלל דימום מוחי מקברנומה לפני 9 שנים.
תודה
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובסטין
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017מאחר ואובסטין לא נספג למחזור הדם אין בעיה לקחת אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של נטילת גלולותבלה19/03/2017
שלום רב,
סיימתי חפיסת גלולות והחלטתי שהיא תהיה אחרונה לאחר כ3 שנים, בסוף החבילה קיבלתי ווסת. לאחר היום האחרון של הווסת קיימתי יחסים לא מוגנים. אני מבינה שבכל יום יש סיכוי שאכנס להריון, אך רציתי לדעת עד כמה הסיכוי הזה גבוה במצב הנוכחי? אני יודעת שבמקרה זה אולי עדיף להשתמש בגלולת היום שאחרי אך אני מעדיפה להימנע מכך.
תודה רבה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017מאחר ולא ידוע מתי יהיה הביוץ שלך אחרי הפסקת הגלולות הרי אי אפשר לחשב סיכון ובכל מקרה כדאי לקחת גלולות הבקר שאחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משגל נסוג עד כמה בטוח?נוי19/03/2017
אני חבר שלי מקיימים יחסים לרוב בלי אמצעי מניעה
והוא גומר בחוץ אנחנו באמת נזהרים
הכל בסדר עד עכשיו...
אבל לפעמים אני קוראת מאמרים וקצת חוששת ...
עד כמה זה באמת נכון??
זה באמת כזה מסוכן
או שהסיכוי קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משגל נסוג
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017לא נחשב כאמצעי מניעה בטוח. כי יכולים להיות תמיד פספוסים או טפטוף של נוזל זרע עוד לפני שיוצא וגומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר פספוס גלולהמורן19/03/2017
היי, אני משתמשת בגלולות מליאן תקופה ארוכה.פספסתי גלולה אחת ומכיוון ששמתי לאחר יותר מ12 שעות, לא לקחתי אותה אלא המשכתי רגיל מהגלולה שאחריה. יום למחרת כבר הופיע דימום שמרגיש ונראה כמו מחזור לכל דבר, מלווה בכאבי מחזור. האם זה מעיד על יעילות הגלולות? האם זה אומר שהן לא מספיק משפיעות על הגוף שלי ? זה עלול להפתין את היעילות שלהן כאמצעי מניעה? אציין באותה הזדמנות שבעבר עקב חופשה המשכתי קופסא נוספת כדי לדחות את המחזור אך בכל זאת קיבלתי במועד הרגיל למרות המשך קופסא נוספת ברצף. מה זה אומר ?? האם יש צורך להחליף גלולות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים אחרי דלוג על גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017הגלולות יעילות אם את לוקחת אותן בצורה מסודרת וכמובן שיעילותן יורדת אם יש הפסקת באמצע.
בכל מקרה פני לרופא הנישם שלך לברור הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבל מחזור אחרי יומיים הפסקה מגלולותמיכל18/03/2017
שלום,
אני לוקחת מילאין וסיימתי חפישה שנייה ביום חמישי האחרון ואני צריכה לחכות שבוע עד קבלת המחזור והיום ביום שבת קיבלתי להתחיל את החפישה השלישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017התבלבלת. המחזור אכן מגיע יומיים שלשה אחרי הפסקת הגלולות. את החפיסה החדשה בלי קשר למחזור לוקחים ביום השמיני אחרי הפסקת חפיסה קודמת כלומר 7 ימים ללא גלולות בין החפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים פנימיות נפוחות ובולטותאיריס18/03/2017
שלום
תופעה מוזרה במהלך תחילת קיום יחסי מין היתה תחושה של כאב
וראיתי ששפתי הפות הפנימים תפוחות ובולטות ואדומות
יש לציין שהשבוע התחלתי גלולות בפעם הראשונה בת 19
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים נפוחות
ד``ר ליאורה אברמוב21/03/2017אם התופעה תמשיך פני לבדיקת רופא נשים
יכול להיות תגובה לחיכוך אם לא היית מספיק רטובה בסקס או דלקת מקומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושיות וכתמים בשפתיים הפנימיות ובנרתיקמיכל17/03/2017
היי, לפני חודשיים-שלושה שמתי לב שיש לי בשפתיים הפנימיות נקודות רבות לבנות ובולטות-הייתי אצל גניקולוגית והיא אמרה לי כי זהו המבנה של הפות שלי. לפני שבוע נוצרו לי כמו פצעים בתוך הנרתיק ונקודת חן שהייתה לי שם פעם הפכה למין כתם חום. רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם רצוי ללכת לשמוע חוות דעת נוספת? אצרף תמונה של ה״פצעים״ החדשים בנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם רצוי ללכת לשמוע חוות דעת נוספת?
ד``ר מיכאל פרידמן18/03/2017רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם רצוי ללכת לשמוע חוות דעת נוספת?
- כן, כדאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה אם שכחתי ליטול גלולהאנונימית17/03/2017
היי אני נוטלת גלולות באופן קבוע כבר 8 חודשים, לאחרונה החלפתי את הגלולות מיאז למליאן. השבוע החלתי חפיסה חדשה. קיימתי יחסים לא מוגנים עם חבר שלי רק בסופש ואיחרתי לקחת את הגלולה היום (יום שישי). כאשר באתי לקחת את הגלולה באיחור שמתי לב ששכחתי ליטול גלולה נוספת במהלך השבוע. אני לא יודעת באיזה יום לא נטלתי אבל אני זוכרת שמרביעי בוודאות לקחתי את הגלולות כסדרן. אני בדרך כלל מאוד אחראית ולא שוכחת. אני מודעת לעובדה שכרגע אני לא מוגנת ואתחיל בשימוש בקונדום אבל האם יש לי סיבה לדאגה מפני כניסה להריון? האם לקחת פוסטינור? אשמח לתשובה בהקדם בשביל שקט נפשי תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת פוסטינור?
ד``ר מיכאל פרידמן18/03/2017האם לקחת פוסטינור?
--- לא בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב וחוסר נוחות בבטן תחתונהשילת17/03/2017
שלום רב,
בת 24, מזה תקופה יש לי כאבים בבטן התחתונה עם תחושה שיש פיפי לוחץ (למרות שאין) התחושה היא של אי נוחות בבטן התחתונה. בריאה בדרכ,ביצעתי אולטרסאוד נשים חיצוני לפני כשנה שהיה תקין מלבד שחלות פוליציסטיות(בתולה). ניסיתי לעקוב מדוע זה קורה ואני חושבת שכל פעם אחרי אורגזמה בסקס יבש זה קורה.ראיתי שדיברתם על התכווצות הרחם בפורום. האם זה לגיטימי גם שבוע לאחר האורגזמה לחוש את האי נוחות הזו ? יש פתרון לכך?האם ההתכווצות הזו קשורה לזה שאחרי מתן שתן יש לי איזו שהיא הקלה רגעית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה לגיטימי גם שבוע לאחר האורגזמה לחוש את האי נוחות הזו ?
ד``ר מיכאל פרידמן18/03/2017האם זה לגיטימי גם שבוע לאחר האורגזמה לחוש את האי נוחות הזו ?
--- לא , אין קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאז - אי הופעת מחזוררעות16/03/2017
שלום, אני נוטלת גלולות יאז ועכשיו מסיימת את החפיסה השנייה. בתחילת החודש שכחתי ליטול גלולה בשעה הרגילה ונטלתי אותה 11 וחצי שעות מאוחר יותר. לאחר מכן המשכתי ליטול בזמן הקבוע את כל שאר הגלולות בחפיסה (בין 21:00 ל23:00 -כאשר לרוב אני מקפידה ליטול ב22:00). בשבוע שסמוך לאיחור בנטילה, השתמשנו בקונדום בנוסף לגלולות, לאחר שבוע חזרנו רק לגלולות.
כעת אני בגלולות הלבנות (נותרה האחרונה למחר) ועדיין לא הופיע דימום. (בחודש שעבר הדימום הופיע ביום ה26).
האם זה נורמלי או שיש סיכוי כלשהו להריון?
באופן כללי, כמה זמן סביר להמתין להופעת המחזור מסיום החפיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נורמלי או שיש סיכוי כלשהו להריון?
ד``ר מיכאל פרידמן18/03/2017האם זה נורמלי או שיש סיכוי כלשהו להריון?
--- יתכן. ממליץ לבצע בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)