מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור ארוך מהרגיל וטפטופיםכלה טריה16/03/2017
שלום,
אני בת 38, התחתנתי לפני כשלושה חודשים, כשבוע לפני החתונה המליצו לי לקחת פרימולט-נור פעמיים ביום על מנת לדחות את המחזור, לקחתי את הכדורים במשך כשבועיים וחצי, מיד כשהפסקתי קיבלתי מחזור תקין והכל היה בסדר, חודש אחרי וכן המחזור האחרון, היה מחזור מאוד מוזר וארוך מהרגיל, 4-5 ימים טיפטופים קלים מאוד..כמו כתמים ואז שבוע של זרימה מוגברת ולא אופיינית, לא בצבע, ולא במראה, כל פעם שחשבתי שנגמר הבנתי שלא.. ממש לא מחזור כמו שאני מכירה ואחכ עוד 4 ימים של טיפטופים.., עלי לציין שתמיד היה לי מחזור סדיר, שהגיע כמו שעון, תמיד באותו תאריך בחודש וארך 5-7 ימים בלבד, לא יותר, פתאום אני מוצאת את עצמי במחזור 16 יום!! וזה מתסכל מאוד ואני חוששת שזה קשור לכדורים שלקחתי.
אני יכולה לומר שהיו לי שינויים קלים בהרגלי אכילה, (אבל שינויים כאלו מעולם לא השפיעו עלי..) אני פחות אוכלת ושרזיתי לאחרונה 2-3 קילו, בנוסף אולי זה קשור- שחזרתי לפעילות מינית לאחר שנתיים שלא הייתי פעילה, האם יש קשר?
אני לא מתוחה או בלחץ, דווקא מאוד רגועה ושמחה, אני כן רוצה להיכנס להריון וקצת חוששת מהשינוי הדרסטי שקורה לי במחזור החודשי.
השבוע קבעתי תור לרופא נשים אבל אני עדיין במחזור אז זה נדחה..
בינתיים כדי להשקיט את המחשבות.. דר', מה לדעתך קורה לי?
תודה על תשובתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לדעתך קורה לי?
ד``ר מיכאל פרידמן18/03/2017מה לדעתך קורה לי?
===== איך אפשר לדעת ללא בדיקה. את לא מצפה מאתנו שנדע במה מדובר בהתכתבות. את חייבל להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס B בשתן לבת 17אמא מודאגת16/03/2017
בתי בת 17
בבדיקות שתן שגרתיות נמצאו עקבות חלבון ודם מעט מעל הנורמה, (בבדיקת כל הבדיקות בעבר נמצא שבכל פעם שנעשתה בדיקה היו מעט עקבות או של חלבון או של דם
נשלחה תרבית ונמצא חיידק • Streptoc. agalactiae gr B
C.F.U/mL >10,000 CFU/ml
טופלה ב-3 זריקות של pan - ceftriaxone
בבדיקות חוזרות שוב אותו חיידק עם אותם ערכים.
מה קורה כאן?
הזמנתי תור לאורולוג אבל התור רק בחודש מאי
רופא המשפחה לא יודע להסביר וטוען שיש צורך בטיפול תרופתי זהה למה שקיבלה
אני מאד מודאגת ואשמח להסבר ובעיקר לדעת איך לחסל את הבעיה. קראתי שזה קשור לבעיה שכיחה בנרתיק?
עלי לציין שלילדה אין כל תלונה ואילולא הבדיקה השגרתית לא היינו מגלים שיש חיידק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס
ד``ר ליאורה אברמוב18/03/2017סטרפ בנרתיק הינו חיידק שלא דורש טיפול
אין לי הסבר לקיום הסטרפ בשתן
הייתי מתיעצת עם רופא מומחה למחלות זהומיות אם בכלל יש צורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגלולות למדבקות אוורהקרינה15/03/2017
שלום אני משתמשת בגלולות יסמין ולפי התייעצות עם הרופא החלטתי לעבור למדבקות אוורה. מחר אני אמורה לסיים גלולה אחרונה. הרופא אמר לי להתחיל ביום ה8 שאני אמורה להתחיל חפיסה חדשה.והם אשאר מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למדברות
ד``ר ליאורה אברמוב18/03/2017בהחלט
הפסקה 7 ימים כרגיל וביום השמיני לשים מדבקה ראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור נגמר תוך יוםקטיה15/03/2017
שלום רב,
אתמול התחיל לי מחזור והיו לי קצת כאבי בטן ובטן הייתה נפוחה והמחזור נמשך יום אחד היום נגמר והפרשות היו בצבע חום כמו בסוף המחזור וגם היו קצת הפרשות
וגם לפני המחזור כאבה לי הבטן והיו קצת בחילות בלי הקאות
והבטן עדיין קצת נפוחה
ואני שותה גלולות מינס
וגם שותה כדורי ברזל
וזה התחיל מחודש קודם
אשמח לדעת ממה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר
ד``ר ליאורה אברמוב18/03/2017לדעתי קשור להשפעת הגלולות
פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשותה גלולות כבר 3 שנים
קטיה20/03/2017שלום ד"ר ליאורה אני שותה גלולות כבר 3 שנים וזה אף פעם לא קרה מאז שהתחלתי לשתות ברזל
פתאום זה קרה לי
לא הבנתי מה קשר לגלולות פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיכנס להריון אחרי הוצאת מירנהשרון14/03/2017
האם לאחר הוצאת מירנה אפשר להיכנס להריון מהר או שהגוף צריך לחזור לעצמו כי אני רוצה להוציא אותו ולנסות להרות האם הוא עלול לפגוע בפוריות או שאפשר להיקלט בלי בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ומירנה
ד``ר מיכאל פרידמן14/03/2017הכל מאד אינדיווידואלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזור לחודש הבאסיגל13/03/2017
שלום:)
אני משתמשת בטבעת נוברינג מזה כשנה ועקב טיסה לחול מענוניינת לא לקבל מחזור החודש אלא בעצם לאחר אותו לחודש הבא. האם יכולה לסיים 3 שבועות ולהכניס במיידי טבעת חדשה ו"לדלג" על המחזור הקרב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלוג על מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017בהחלט כן צרפי 2 טבעות אחת אחרי השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
סיגל15/03/2017תודה רבה לך!! אפשר אולי להמשיך עם אותה הטבעת לעוד שבועיים למשל? או שכדאי אחת חדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלוג מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב18/03/2017אסור למשוך את הטבעת הישנה מעבר ל3 ימים כי היא מאבדת את יעילותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות גלולות בזמן נטילת אנטיביוטיקהנועה13/03/2017
שלום ד"ר,
אני נוטלת גלולות פלורט, כרגע נמצאת בחיבור של 2 חפיסות הגלולה הראשונה נלקחה ב7.2 כלומר מסיימת את החבילה השניה ביום שני בעוד שבוע מהיום. ביום שבת (שלשום) אובחנה לי דלקת בדרכי השתן קיבלתי ציפרודקס 500 ל5 ימים פעמיים ביום, לקחתי את הכדור הראשון בשבת בערב.
ידוע לי כי אנטיביוטיקה מורידה את יעילות הגלולות.
1. ביום שבת בבוקר קיימתי יחסי מין (ללא קונדום) האם יש חשש להריון?
2. מתי אהיה שוב מוגנת ואיך עלי להמשיך לקחת את הגלולות? להמשיך בחבילה השניה עד סופה ולאחר מכן שבוע הפסקה וחבילה חדשה? להפסיק עכשיו לשבוע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017להערכתי תמשיכי את הגלולות עד לסוף החפיסה נראה לי שהסיכוי להריון נמוך ביותר
הוסיפי קונדומים תוך כדי לקיחת האנטיביוטקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת US בשבוע 5עינת12/03/2017
שלום ד"ר,
ביצעתי היום בדיקת אולטראסאונד בשבוע 5 + 4 ימים.
נצפה שק הריון פחוס בקוטר 8 מ"מ, ללא עדות לשק חלמון או קוטב עוברי.
מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017יכול להיות מוקדם עוד
עשי בדיקה חוזרת בעוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ונפיחות - בשפתיים גדולות בפותליאת12/03/2017
מצ"ב תמונה. מה זה? (לא קיימתי יחסי מין בחודשיים האחרונים). והאם מצריך הגעה לרופא נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מוגלתי
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017כנראה דלקת בשורש השערות
שימי משחת פולידין לחיטוי אם לא יסתדר פני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול והגנה של גלולותנטלי12/03/2017
שלום ד"ר,
ביום ה 18 לגלולות בלארה(נשארו 3 כדורים לסוף החפיסה) שילשלתי כשעה וחצי שעתיים אחרי לקיחת הגלולה..לקחתי מיד את הגלולה הבאה בחפיסה כך שכביכול חסרה לי גלולה בחפיסה הנוכחית..
האם אני מוגנת? ואם לא..מתי אחזור להיות מוגנת?יש צורך באמצעי נוסף?
ומה קורה מבחינת החפיסה הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017מוגנת
סיימי את החפיסה יום לפני עשי הפסקת 7 ימים והתחילי חפיסה חדשה יום קודם לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומגרנות- האם לקיחה רצופה מחמירהיעל11/03/2017
שלום,
בעבר פמינט עשו לי מגרנות אחרי שהפסקתי המגרנות הפסיקו.
עברתי לפני שבועיים ליאז ובינתיים הכל בסדר.
רציתי בבקשה לברר: האם לקיחה רצופה של 3 חבילות זה משהו שיכול להגביר את הסיכוי להופעת מיגרנה? או שזה לא קשור בכלל והסיכוי שווה גם אם מפסיקים אחרי חבילה אחת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017אינדבידואלי
המשיכי יאז לפי הוראות הלקיחה שלו ותראי מה קורה לפעמים המיגרנות הן בעיקר בהפסקת בין הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטא בשבוע 4-5טל11/03/2017
שלום ד"ר,
האם תקינה הכפלת הבטא בהתאם לשבוע:
4+0 - 54
4+3 - 211
4+5 - 332
5+0 - 821
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017על פני נראה שכן
עשי בעוד כשבוע US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת היריון בעזרת תרופתא11/03/2017
חברה שלי בשבוע חמישי להיריון והתחלנו תהליך תרופתי להפסקתו. לפני יומיים היא קיבלה 3 כדורים של פמיג׳ין והיום בבוקר קיבלה 2 כדורים של ציטוטק. לאחר כ20 דק היא הרגישה ממש רע, הקיאה ושלשלה. היא קיבלה פראמין נגד בחילות ואופטלגין נוזלי להפחתת כאב. זה היה לפני כשעה ועכשיו היא מרגישה טוב. השאלה היא האם עליה לקבל מנה נוספת של ציטוטק בגלל שהקיאה או שהוא כבר נספג ולא צריך עוד מנה.
רופאה אחת אמרה לנו שצריך כי היא הקיאה פחות מחצי שעה מרגע לקיחת הכדור ורופא המחלקה אמר שלא צריך. אנחנו חוששים שהטיפול לא יצליח. האם יש לקחת מנה נוספת של ציטוטק או שהוא אכן נספג מאוד מהר כמו שאומר רופא המחלקה ואין מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017פעלו לפי הנחיות רופאי המחלקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בריח רע מהנרתיקNull11/03/2017
ישלי בעיה נשית סובלת מריח רע מהנרתיק ולא יודעת כיצד לטפל בכך פניתי למספר רופאי נשים המליצו לא להשתמש בסבון לשטיפה אינטימית החלפתי מספר סוגי תחתוניות לכן כרגע אין לי שום פתרון לעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2017עשי תרבית נרתיקית ומשטח כדי לראות אם יש חיידק שגורם לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפון שנשכח וריח רעמ10/03/2017
שלום שכחתי את הטמפון בנרתיק . אינני יודעת אם 36 שעות או קצת יותר. היה לי ריח רע שלא הבנתי מהו. עכשיו הבנתי שזה הטמפון. אתמול והבוקר הרגשתי לא כל כך טוב. עכשיו אני מרגישה טוב. האם צריך לעשות משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לעשות משהו?
ד``ר מיכאל פרידמן10/03/2017בטוח - דחוף להוציא את הטמפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמפון שנשכח .י .
מ10/03/2017בוודאי שהוצאתי.
האם יש סימנים שצריך לשים לב אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)