מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבלת מחזור פעמיים בחודשאפרת09/04/2017
שלום, אני בת 23 וקיבלתי היום מחזור לאחר שהפעם האחרונה הייתה לפני עשרה ימים.
האם יש לי מה לחשוש? התור הקרוב לרופאת נשים הוא עוד חודש וקצת.. זה בסדר לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התור הקרוב לרופאת נשים הוא עוד חודש וקצת.. זה בסדר לחכות?
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2017כדאי להבדק יותר מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מעקב זקיקיםאור09/04/2017
שלום. לאחר איקקלומין עשיתי מעקב זקיקים ביום ה10 היה זקיק אחד בגודל 14 ממ, ביום ה12 גדל ל16 ממ. השאלה שלי מתי אמור להתרחש ביוץ ומתי בדרכ אחרי סיום אקקלומין מתרחש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה שלי מתי אמור להתרחש ביוץ ומתי בדרכ אחרי סיום אקקלומין מתרחש ביוץ
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2017זה מאד אינדיוידואלי ואין תשובה חד משמעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהשדיים בזמן מחזורעליזה09/04/2017
שלום,
סיימתי להניק כבר לפני 11 חודשים, אני מקבלת מחזור באופן סדיר ואינני בהריון.
בחודשיים האחרונים שמתי לב כי בימים הראשונים של המחזור יש הפרשה לבנה שנראית כמו חלב מהפטמות, ובסחיטה אכן יוצאות כמה טיפות.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה תקין?
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2017את חייבת לבצע בדיקות הורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי תחליף לגלולותשיר08/04/2017
שלום,
אני לוקחת גלולות אסטל ומעוניינת להחליף אותן מכמה סיבות, ביניהן הפרשות מרובות שלמיטב הבנתי כנראה נגרמות כתוצאה מהשימוש בגלולות (לא מדובר בפטריה).
שמעתי על התקן תוך רחמי, נובה- רינג ומדבקות אוורה. ההתקן די יקר ולכן ההתלבטות שלי הי אבין הטבעת למדבקות. מה לדעתכם עדיף?
קראתי על היתרונות והחסרונות ונראה שלמדבקה יש פחות חסרונות. בנוסף חשוב לי שלא יחזור אקנה שהופיע כאשר לא לקחתי גלולות ושלא אעלה במשקל.
אשמח לעצתכם,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לדעתכם עדיף?
ד``ר מיכאל פרידמן08/04/2017בכל המקרים מדובר באמצעי מניעה הורמונלים. רק כדורי אסטל מונעים אקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מעט מוגדל וציסטהדניאלי07/04/2017
שלום רב
בת35 לוקחת גלולת גנרה קבוע בגלל נטייה לציסטות. החודש הפסקתי את הגלולות ואחרי שבוע התחיל לי לחץ ושריפה בשלפוחית השתן,כאב בבטן התחתונה,כאב במותן.רופאת הנשים אמרה לי לחזור לגלולות. לאחר שהכאב לא עבר הלכתי לרופא לבדיקה.
מצא ציסטה צלולה בשחלה אחת ומצא גופיף לא מזוהה בשחלה ימין ורחם מעט מוגדל.אמר שניכר שאני לפני מחזור,הגופיף כנראה ציסטה שדיממה.ביקש להפסיק גלולות ולחזור אליו אחרי המחזור.
אמר שנראה תקין אבל רוצה לבדוק.
מאז אני בחרדה נוראית שיש לי סרטן או משהו נוראי
בינתיים לקראת הגעת המחזור התחיל דימום קל ועמו כמו חתיכות דמיות ארוכות(סלילה על התיאור).
לחוצה בטירוף!!!
עזרתך בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם מעט מוגדל
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017אין לך מה להלחץ הפסקת גלולות והשחלות מגיבות
חיזרי לבדיקת אולטראסאונד מיד לאחר המחזור ומקוה שהכל יהיה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון לאחר הפסקת הריון תרופתיתדני07/04/2017
שלום,
לפני כחודש ב11/3 חברה שלי ביצעה הפסקת היריון בשבוע החמישי שלו ע״י ציטוטק. לאחר מכן היא דיממה כשבועיים ובבדיקת אולטרסאונד שערכה לפני כשבוע וחצי ב27/3 הכל היה תקין.
השאלה שלי היא מתי היא אמורה לקבל מחזור שוב?
מזכיר שעברו כבר כמעט שבועיים מאז הפסיקה לדמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי הספקת הריון
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017אמור להגיע בערך חודש אחרי הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזררבה נמוכה בת 41שני07/04/2017
שלום, הקפצתי הודעה, קודם כתבתי,
אני בת 41 רווקה, ידוע לי על רזרבה נמוכה מאוד, ווסת אחורנה הייתה בתאריך 6.2.17. מיזה כשני סבבי ווסת שלא קיבלתי, ביצעתי עכשיו בדיקות דם והתוצאה מאוד מדאיגה.
Fsh 58.8, LH 58.8, e2 417, פרוגסטרון 3.0, פרולקטין 812.3, Tsh 2.0
שלום, הקפצתי הודעה, קודם כתבתי,
אני בת 41 רווקה, ידוע לי על רזרבה נמוכה מאוד, ווסת אחורנה הייתה בתאריך 6.2.17. מיזה כשני סבבי ווסת שלא קיבלתי, ביצעתי עכשיו בדיקות דם והתוצאה מאוד מדאיגה.
Fsh 58.8, LH 58.8, e2 417, פרוגסטרון 3.0, פרולקטין 812.3, Tsh עדיין אין תשובה.
אני מאוד דואגת, מה מצב הגוף שלי? איך אקבל ווסת? חלילה לא הפסיק, איך יודעים? לקחות גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017את צריכה להתיעץ עם הרופא המטפל בך
את הבדיקות צריך לעשות מיד עם המחזור ולכן כדאי לעורר מחזור ואז לעשות את הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף
שני08/04/2017ליאורה תודה על תשובתך,
אגש לרופא, רק שאלה אם חודשיים לא היה ווסת
איך מעררים מחזור, לוקחים גלולות? משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע חפיסת הגלולותאנונימי06/04/2017
שלום, אני נוטלת גלולות מינס כבר מזה 3 שנים. השבוע באמצע החפיסה הופיע לי דימום שנמשך כבר 3 ימים. בחודש הקודם ובחודש זה לקחתי את כל הגלולות באופן סדיר ורציף.
יש לציין שבחודש וחצי שיניתי לגמרי את התזונה שלי והתחלתי לעשות ספורט וירדתי במשקל (9 קילו). האם זה קשור? מה פשר הדימום? האם אני מוגנת או שיש חשש בכלל להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017את מוגנת אבל בהחלט יכול להיות שהירידה במשקל גרמה לשינוי הורמונלי כל שהו
אם הדימומים ימשכו כדאי להחליף גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר משבוע הפסקה בשימוש נוברינגשי06/04/2017
אני משתמשת בנוברינג כבר כמעט שנה. ביום בן הייתי צריכה להכניס טבעת חדשה לאחר שבוע ההפסקה לא מצאתי את הטבעת.. מה לעשות? האם אני צריכה לחכות שתגיע הוסת ורק אז לקחת? או שאני יכולה לקחת יום יומיים אחרי ולחכות שלושה שבועות רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהחדרת נובהרינג
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017ברגע שההפסקה היא יותר מ7 ימים אינך מוגנת מהריון ותצטרכי להוסיף קונדומים בשבועיים הראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על גלולה ויחסיםדליה05/04/2017
שכחתי את הגלולה ה 10 מליאן והמשכתי לקחת רגיל ובגלולה 19
תשעה ימים אח"כ קיימתי יחסים ללא קונדום
האם כדאי לקחת פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלוג גלולה
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017נראה לי שאין צורך
אבל אם את רוצה להיות רגועה קחי ליתר בטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטיפסיכוטיות ומחזור לא סדיריעל05/04/2017
אני בת 23 נוטלת כדור אפסיכוטי בשם אריפליי. המחזור נהיה לא סדיר ויש לי דימום כמעט כל החודש. רופאת נשים בדקה וראתה שהכל תקין. מה ניתן לעשות. ואני צריכה מחזור סדיר כדי להיכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ומחזור
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017השאלה החשובה יותר היא האם מותר לך להכנס להריון עם התרופה הזו?
התיעצי עם רופאת הנשים שלך גם לגבי טיפול להסדרת המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ עבור cin2רייצל05/04/2017
היי, עשיתי בדיקתודה פאפ לפני כחודש ובתוצאה היה cin2 התבקשתי לעשות קולפוסקופיה ועשיתי לקחו ממני 4 דגימות של ביופסיה.. וקבעו לי תור להתחלת טיפול בבלינסון .
הממצאים שעלו בבדיקה היו קולפוסקפיה מספקת אזור מעבר מצפה בשלמותו מסוג 1 לאחר AA היקפי עם מוזאיקה וריבוי כלי דם ביופיוסיות ..
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIN 2
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017זוהי תשובה לא מלאה ולכן צריך להמתין לביופסיות עם התשובה שלהן פני לרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה עבור cin2
רייצל08/04/2017אבל האם לדעתך יש ממה לחשוש? מה זה אומר cin2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיומיוליפומות בכליה וגלולות המכילות אסטרוגןשפרה05/04/2017
אני בת 30 אחרי שתי לידות. יש לי 4 אנגיומיוליפומות בכליה ימנית שהתגלו באופן אקראי בבדיקת אולטרסאונד בסוף ההריון השני בשנת 2014, לפני שבועיים עברתי באחד מהם אימבוליזציה היתר מתחת ל-2 ס"מ (הוגדרו בסיטי כאנגיומיוליפומות זעירות בלי ציון גודלן) האם בהתחשב בנתונים אלה מותר לי לקחת גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגיומיולופומות
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017צריך להתיעץ עם הרופא המטפל שלך בכליות
תמיד ניתן לתת גלולות שמכילות רק פרוגסטרון או לחלופיןם לשים התקן תוך רחמי כאמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח בכל זאת לקבל תשובה מרופא נשים
שפרה08/04/2017כיוון שהרופא שמטפל לי בכליות זרק משהו בנושא וכששאלתי אותו וביקשתי הרחבה אמר שהוא אינו מבין בנושא הזה ושני צריכה להיוועץ ברופא נשים. גלולות שלא מכילות אסטרוגן מן הסתם לא יעזרו לי בטיפול בתסמונת קדם וסתית לטובתה אני לוקחת דיאנה... בנוסף יש אספקט נוסף שהרי הריון גם הוא מעלה את רמת האסטרוגן האם יש סיבה להימנע מהריון נוסף במקרה שלי ? אשמח לדעת מה הדעה המקצועית של רופאי נשים בשאלות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה לשאלתי מרופא נשים
שפרה18/04/2017תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת פנימית של ניתוח קיסרירותם05/04/2017
שלום, לפני כחודשיים עברתי ניתוח קיסרי. בשבוע האחרון הרגשתי גוש קטן מעל הצלקת החיצונית. הייתי אצל גניקולוג, אמר כנראה זה בקע. שלח אותי לכירורג, הכירורג אמר שזה או בקע קטן או גרנולומה או אנדוטריוזיס(משהו כזה). שלח אותי לאולטרסאוהד ואני ממתינה לתשובה. אני מאוד בלחץ. הרנטגנאי אמר שזה גרנולומה לפי מה שהוא רואה. מזה??ומה הדרך לטפל בזה במידה וזה זה?
האם צריך ניתוח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת ניתוח קיסרי
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017התיעצי עם הרופא ששלח אותך
גרנולומה זה גוש צלקתי שלא בהכרח מחייב כריתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות והתקנת התקןליאן04/04/2017
שלום, אני בת 19, מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות. המחזורים שקיבלתי היו לא סדירים וארוכים מאוד ולכן התחלתי מגיל 15 לקחת גלולות. לפני שלושה חודשים הפסקתי לקחת גלולות (לא יכולה לקחת אסטרוגן, ניסיתי גם סרזט) ומאז לא קיבלתי וסת (לא הריון) הרופאה שהתייעצתי איתה כשהחלטתי להפסיק את הגלולות המליצה על התקנת התקן ג׳נס כאמצעי מניעה. האם אפשרי להתקין התקן כשאין וסת טבעית? מה עושים כדי שתחזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
ד``ר ליאורה אברמוב08/04/2017הג'נס הוא התקן עם מעט הורמונים
אם את לא מסתגרת עם גלולות וזקוקה לאמצעי מניעה זה פתרון טוב
כמובן שלא יחזיר לך מחזורים טבעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)