מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירודים צריבה וכאבים חיצוניים באיבר המיןאני23/04/2017
שלום.
אני בת 19 מחזור סדיר. לא מקיימת יחסי מין בכלל.
יש לי לאחרונה לפני המחזור ואחריו כאבים חיצוניים האיבר המין .
גירודים חזקים וצריבות בעיקר בלילה...
כשהסתכלתי היו גם קילופי עור כאלה במפשעה. ואדום מאוק. אני חושבת שגם הרגשתי נפיחות קטנה בשפתיים החיצוניות.
ניסיתי להשתמש בביבי פסטה של תינוקות וזה לא עזר . גם סבון הגייני של עץ התה לא עזר.
אשמח לדעת מה יש לי ואיך אני יכולה שזה ייפסק כי זה מגרד בטירוף ומפריע להתנהלות נורמאלית ביום ...
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרודים
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017סביר להניח יש לך פטריה חיצוני נסי למרוח משחת אגיסטן מספר ימים
בכל מקרה כדאדי לפנות לרופא נשים שיסתכל ויראה אם אכן זה באמת פטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר חיבור 2 חבילותיאנה22/04/2017
בחודש שעבר עברתי ממיקרודיול לזואלי ללא הפסקה בניהם אתמול אחרי שבוע וחצי שימוש בזואלי התחיל לי דימום שממשיך גם היום ממש כמו מחזור
האם להמשיך את החבילה או לשתות את ה4 הכדורים הלא פעילים? האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואלי
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017מאחר וכמות ההורמונים בזואלי משמעותית יותר נמוכים מאשר במיקרודיול סביר שיהיה דימום המשיכי את הגלולות כסדרן הגוף צריך להתרגיל לשנוי ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי הורמונלי ג'נסספיר רון22/04/2017
שלום, אני בת 24, פעילה מינית עם בן זוג קבוע, לאחרונה התייעצתי עם הגניקולוג שלי לגבי התקן והוא המליץ לי על ג'אנס. רציתי לדעת אם תופעות הלוואי ההורמונליות בהתקן הן זהות לתופעות הלוואי שיש לגלולות? (כי בשניהם יש הורמונים)
לקחתי בעבר לתקופה של כמה שנים גלולות, יסמין, אמילי ויאז, כולן גרמו לי לעלייה במשקל שלא הצלחתי להוריד, ירידה בחשק המיני וכו' ולכן אני חוששת מפני ההורמונים שיש בהתקן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן ג'אנס
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017בהתקן זה יש רק את המרכיב של הפרוגסטרון בגלולות יש גם אסטרוגן
המינונים מאוד מאוד נמוכים מוהכרמה שמגיעה לדם היא מזערית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ממושכים אחרי גרידהlil22/04/2017
ערב טוב
בת 45.5 משתמשת בהתקן מירנה כבר 18 שנים עם הפסקות בין ההריונות.בשש שנים האחרונות לאחר הוצאת ההתקן כדי להחליפו החלטתי לנסות אמצעי מניעה אחרים. לפני כשנה נקלטתי להריון לא רצוי,עברתי גרידה וחזרתי להתקן.במשך כל השנה אני מקבלת ווסת בתאריך קבוע, אבל היא נמשכת שבועיים.... זה מתחיל בדימום קל שמתגבר לכמה ימים, פוחת לקראת סוף השבוע הראשון ומתחזק שוב בשבוע השני(החודש אני כבר ביום ה15) זה פשוט לא נגמר.... הייתי כבר פעמים רבות השנה אצל רופא הנשים שלי שעליו אני מאוד סומכת ומעריכה אותו מקצועית הוא מטפל בי מגיל 19. כל פעם שאני מתלוננת בפניו על הווסת שלא נגמרת הוא מביע אמפטיה אבל אומר לי להתאזר בסבלנות.... לי היא כבר פקעה!!! לא יכולה להתנהל בטבעיות חצי מהחודש, וגם בזוגיות זה כבר פוגע. האם זה נורמלי? לחכות עוד? סליחה על האורך אבל באמת כבר נואשת תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת מירנה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017אם עברה שנה ועדיין הדימומים נמשכים להערכתי יש מקום להוציא את המירנה ולשקול אמצעי מניעה חליפיים
חיזרי שוב לרופא הנים שלך והתיעצי איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
Lil23/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור באמצע טיפול נגד פטריהליאור21/04/2017
היי, לפניי יומיים התחלתי לקחת טיפול נגד פטריה, קלוטרי (טבליות) והידרואגיסטן. רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות אם קיבלתי מחזור ? נשארה לי עוד טבליה 1 ועוד 5 ימי טיפול בקרם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת תחת טיפול נגד פטריה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017הפסיקי בזמן המחזור וחיזרי לטיפול בסופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים על השפה ובחלל הפהנורית21/04/2017
אחרי לידה שלישית התחילו להופיע כתמי פיגמנטציה בחלל הפה ועל שפה תחתונה. האם יתכן קשר הורמונלי לכתמים אלה?
קשר לשימוש של שנים בגלולות למניעת הריון ואחר כך שימוש ממושך בהתקן מירנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017לא נראה לי אבל התיעצי עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ודלקת טיפול בצבאדנה21/04/2017
שלום רב,
הייתי בביקור רופא היום והרופא אמר שיש לי גם פיטריה וגינלית וגם דלקת האם ייתכן או שמומלץ שאפנה לרופא נשים?
הוא עשה לי בדיקת סטיק (מתן שתן) ולפיה הוא קבע את הבעיה שיש לי.
אשמח שמומחה יענה לשאלה מכיוון שאיני יכולה לפנות ישירות לרופא נשים כי אני בצבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017ללא בדיקה שלך אי אפשר לאבחן מה יש לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור וחישוב קבלת המחזוראורנה20/04/2017
שלום,
איחר לי המחזור ביומיים, אתמול התחיל לי טפטוף קטן כל פעם כתמים קטנים (מצטערת על הגועל) ובבוקר היום התחילה זרימת המחזור ממש... ממתי אני סופרת את תחילת המחזור?זה חשוב לי מכיוון שאני מנסה להיכנס בהיריון ומחכה ליום הביוץ .
בנוסף יש לי שאלה נוספת..כמה מחזורים לוקח לרחם ולמחזור לחזור לעצמו לאחר שימוש בגלולות מעכבות מחזור הגלולות פרימולוט נור? אנחנו מנסים להיכנס להיריון ומנסים כ4 חודשים וחוששת מטבעי כזו אני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017חשבי מתחילת המחזור עצמו לדעתי ופני לרופא נשים להערכה מה מצבך ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביב שחלה וכאבים ורגישותנועי20/04/2017
שלשום הגעתי לגניקולוג לאחר כאבים חזקים בצד ימין למטה.
הוא ראה שחלה בצקתית אך טען שכנראה התסביב השתחרר כבר.
הכאבים השתפרו מאוד אך עדיין יש לי רגישות/כאב במגע בבטן תחתונה.
האם הכאב תקין גם לאחר שחרור השחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסביב שחלה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017חיזרי לבדיקה ללא בדיקה שלך לא יודעת מה מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מחזור או השתרשות?דניאלה20/04/2017
שלום,
בת 33 מנסה להיכנס להריון שני , ביום קבלת המחזור חשתי בכאבים רגילים לפני קבלת מחזור, המלווה בהפרשות (שקופות) לאחר יומיים הופיע דימום כהה שנמשך מס' שעות ולאחר מכן פסק ללא כאבים. הדימום הופיע לאחר 26 ימים מהמחזור. האם יתכן ומדובר בדימום השרשה?
מציינת כי לא הופיעו סמני בחילה או כאבים.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017אי אפשר לדעת יכול בהחלט להיות שכן חכי עודק מספר ימים ותהיה לך תשובה סופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן בהריון שבוע 23גליה20/04/2017
שלום רב, לאחר יומיים של לקיחת זינט הכאבים החריפו וניגשתי למיון שם אישפזו אותי במשך יומיים עם מתן אנטיביוטיקה דרך הוריד, לאחר מכן שיחרור ונתנו לי עוד פעמיים מונורול. לצערי אני עדין עם כאבים עזים בתחתית הבטן וצריבה במתן שתן. מה עוד ניתן לעשות ? אני ממש אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017כדאי לעשות תרבית חוזרת כדי לראות שהאנטיביוטיקה באמת השפיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ לפני קבלת הווסתשירה20/04/2017
שלום וברכה. אני בת 40 אחרי 7 הריונות תקינים. עד לפני 3 חודשים היה לי שנתיים וחצי ללא ווסת כיוון שהנקתי במשך כל הזמן הזה גם בלילה. מאז היו לי 3 ווסתות ושמתי לב שהתחלתי לסבול מתופעה של דופק מואץ ודי מטריד ביומיים שלפני קבלת הווסת וגם ביום יומיים הראשונים של הווסת. הגיוני דבר כזה? לא היה לי את זה בעבר. כן ראוי לציין שבכל ההריונות סבלתי מדופק מואץ ומטריד בשליש הראשון של ההריונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017אם היה לך אותו דבר בהריונות כנראה שאת מגיבה כך ללהורמונים השחלתיים
פני לרופא המשפחה ניתן לתת לך כדורים שיאזנו את הדופק בימים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לא מוסברות ולא נעימותעדן20/04/2017
שלום, לפני כחודש וחצי פתאום התחילו לי הפרשות צמיגיות בצבע צהוב בהיר מאוד. הבעיה שלי היא שהן יוצאות בכמות גדולה, כמעט של מחזור... זה לא מלווה בכאבים, גרדים או אדמומיות. נטו רק ההפרשות. אני נוטלת גלולות כבר מעל שנתיים, אז אני לא יודעת אם זה קשור. אשמח לייעוץ , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2017פני לבדיקת רופא נשים שיסתכל על ההפרשות כדאי גם לבדוק את צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ברחם אחרי יחסי מיןא19/04/2017
שלום, אני בת 28 רווקה לא נוטלת גלולות ללא עבר רפואי בעניין רפואה נשית, בדרך כלל כשבוע לפני קבלת המחזור החודשי מופיעים לי כאבים חזקים ברחם המקרינים לאיזור הישבן. לאחרונה אני ובעלי מנסים להיכנס להריון וכשהוא "גומר בפנים" לאחר מספר שעות יש לי כאבים נורא חזקים ברחם לא באופן סדיר אלא מידי פעם במהלך היום, ולפעמים הם מקרינים לאיזור הישבן. המחזור שלי אמור להופיע בעוד שבועיים וחצי! כאבים אלו גם מעירים אותי משינה והם חולפים לאחר מס' דקות ללא הפרשה או דימום. מה יכולות להיות הסיבות לכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2017לא ברור לי משמעות הכאבים הללו דורש בדיקה רפואית אולטראסאונד אגני ואולי עוד בדיקות כדי להבין מה מהשעות הכאבים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים במירנה ונובה רינגאילה19/04/2017
שלום,
באיזה אמצעי מניעה יש כמות נמוכה יותר של הורמונים הנספגים אל הגוף: התקן מירנה או טבעת נובה רינג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה ונובהרינג
ד``ר ליאורה אברמוב19/04/2017ההורמונים המופרשים במירנה למחזור הדם הם ברמה מאוד נמוכה ועיקר ההשפעה שלהם היא מקומית ברחם
בעוד שהנובהרינג מפרישה הורמונים ישירות למחזור הדם יחסית לגלולות אחרות בכמות נמוכה יותר
לכן במירנה יש פחות הורמונים במחזור הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)