מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום חזק בזמן יחסי מיןליאת04/01/2017
היי.אני בת 39 כבר 3 חודשים מדממת המון בזמן קיום יחסי מין וגם קצת בין לבין .הפסקתי לפני חצי שנה גלולות המחזור מגיע בזמן .הרופא מצא פצע בצוואר הרחם חשב שהדימום משם עברתי צריבה בלייזר .אחרי חודש וחצי ששמרתי על הוראות הרופא שבתי לקיים יחסים ועדיין שוב דימומים חזקים.עשיתי ביופסיה ותקין .היסטרוסקופיה והרופא אמר שהכל תקין שחלות רחם ..לא יודע ממה נובע הדימום .נתן לי כדורים cerazette שאמורים להפסיק דימום בנתיים לוקחת כבר 3 שבועות ובלי קשר לסקס כל יום מדממת קצת .מתוסכלת וגם הבן זוג כמובן .מה לעשות עוד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עוד??
ד``ר מיכאל פרידמן04/01/2017מה לעשות עוד??
==== להבדק אצל רופא אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה לממצא מהרחםדניאלה03/01/2017
אני בת 59. לפני שבועיים עברתי ניתוח "כריתת פוליפ/ממצא מולטיציסטי בגודל 6 ס"מ הממלא את כל חלל הרחם".
תשובת הביופסיה שקבלתי: "התקבלו מספר קטעי רקמה לבנים גמישים קרועים בלתי סדירים בגודל מ 1 עד 4 ס"מ עם מס' ציסטות שמכילות חומר
ז'לטינוזי (-מס/4)"
מבקשת את עזרתך בהבנת תשובת הביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד``ר מיכאל פרידמן04/01/2017אנחנו לא מפענחים תשובות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת טבעת נוברינג ל-4 שעותפלונית03/01/2017
שלום רב,
לפני שבועיים התחלתי להשתמש בטבעת נוברינג.
היום הייתי בבדיקה גניקולוגית והוצאתי את הטבעת. זכרתי להחזיר אותה רק אחרי 4 שעות. הבנתי שאחרי 3 שעות זה בעיה.
האם אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת?
ד``ר מיכאל פרידמן04/01/2017האם אני מוגנת?
==== אני מניח שכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בדיקת פרופיל הורמונאלי ופרוגסטרוןרוית02/01/2017
שלום רב, מזה כשנה אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. נשלחתי למס' בדיקות, ביניהם פרופיל הורמונלי ובדיקת פרוגסטרון. את הראשונה עשיתי ביום השני למחזור והתוצאה הייתה 178.0 mIU/l - פרולקטין , הבדיקה השנייה פרוגסטרון 23.11 nmol/L
מה הערכים הללו אומרים לגביי הביוץ? האם זה תקין ונורמאלי?
תודה,
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה תקין ונורמאלי?
ד``ר מיכאל פרידמן04/01/2017אנו לא מפענחים תוצאות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם הורמונליותממממ02/01/2017
אחרי כמה זמן מקבלים תוצאות בדיקות דם של 17 הידרוקסי־פרוגסטרון??
ועשיתי בדיקות דם ביום הרביעי למחזור ויצא לי שהפרוגסטרון 2.3 זה הראה לי שיש חריגה מהנורמה
מה ההשלכות של זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר מיכאל פרידמן02/01/2017אחרי כמה זמן מקבלים תוצאות בדיקות דם של 17 הידרוקסי־פרוגסטרון??
ועשיתי בדיקות דם ביום הרביעי למחזור ויצא לי שהפרוגסטרון 2.3 זה הראה לי שיש חריגה מהנורמה
מה ההשלכות של זה??
=== את באמת חושבת שאנחנו יודעים כמה זמן לוקח לקבל תשובה? אנו לא מפענחים תשובות מעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גלולות יאז ויסמיןיסמין02/01/2017
שלום, לאחר שימוש בגלולות יאז במשך חודשיים הופיעו דימומים בין וסתיים למשך שבועיים, הוחלף לקראת הסוף של חפיסת יאז- לגלולות יסמין.
השתמשתי בגלולה אחת בלבד של פלסבו יאז, התחלתי יום למחרת גלולות יסמין, ולמרות זאת הדימום ממשיך. כבר קרוב לשלושה שבועות
אשמח לחוות דעת בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לחוות דעת בנושא
ד``ר מיכאל פרידמן02/01/2017אז מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יסמין03/01/2017השאלה היא, אם דימום במשך שלושה שבועות הוא נורמלי, ומה ניתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על טיפול במיקופלזמהnaama02/01/2017
בדיקה של מחלות מין בשתן גילה לי מיקופלזמה. האורולוג אמר שלא כל הרופאים ממליצים על טיפול ובכ"ז הביא לי דוקסילין.
השאלות שלי הן
האם כדאי לקחת? (אני תמיד סובלת מתופעות לוואי של הכדורים והוא אמר שלא תמיד מטפלים. מה הנזק של לא לטפל?)
בן זוגי עשה בדיקה ולא גילו לו כלום. יכול להיות שבעתיד אני עשויה להדביק אותו?
מציינת שבעבר היה לי כלמידיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקופלסמה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2017הייתי ממליצה לך כן לקחת את הטיפול רק לדאוג לקחת את הכדורים אחרי האוכל ולא לשכב במצב מאוזן כשעה אחרי הלקיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת מינס לקיחת גלולה לא נכונהמעיין שירי02/01/2017
שלום רב.. ביום שישי האחרון התחלתי קופסא חדשה .. ואחרי יומיים גליתי שלקחתי בטעות גלולה לבנה.. במקום הגלולה הראשונה של החודש.. מה אני עושה? לוקחת גלולה נוספת בין לבין.. ובסוף החודש מקדימה ביום את החפיסה הבאה.. תודה מראשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה לא נכונה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2017ממשיכה כרגיל
אם את פעילה מינית הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים כי אינך מוגנת בסוף החודש הקדימי ביום את החפיסה החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור פעמיים ברצףבר02/01/2017
שלום, אני נוטלת גלולות "יאז פלוס" כבר כמעט שנה. בחודש האחרון ביטלתי את המחזור בכך שדילגתי על ארבעת גלולות הדמה ועברתי ישר לחפיסה הבאה משום שחבר שלי יצא מהצבא לאחר הרבה זמן ולא רציתי להיות במחזור בימים אלו. עכשיו גיליתי שגם בעוד שבועיים כשהוא יצא מהצבא אני אמורה לקבל מחזור. האם זה בסדר לדלג על גלולות הדמה פעמים ברצף? או לחלופין האם זה אפשרי לקחת עכשיו את גלולות הדמה ולקבל מחזור, כשלמעשה עבר חודש וחצי מאז המחזור האחרון, ואז לעבור ישר לחפיסה הבאה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלוג מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2017למעשה שתי האופציות אפשריות
אין בעיה לצרף 3 חפיסות ברצף וזה גם בסדר להפסיק חפיסה באמצע כדי לקבל מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהן תופעות הלוואי של איקקלומין?מרינה01/01/2017
שלום, אודה לעזרת הרופאים או גולשות הפורום שהתנסו בעבר בכדורי איקקלומין-
מלבד הסיכוי לריבוי עוברים-
מהן תופעות הלוואי של הכדורים?
נטלתי עד היום אסטרופם ולא היו לי שום תופעות לוואי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלתי עד היום אסטרופם ולא היו לי שום תופעות לוואי
ד``ר מיכאל פרידמן01/01/2017תופעות לוואי - זה לא כלל אוניברסלי. זה פשוט קורה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח סטטוס הורמונאלימירי31/12/2016
שלום,
אני בת 49. עד לא מזמן השתמשתי במירנה ולאחרונה הוצאתי. ביום ה- 5 למחזור עשיתי בדיקות (היתה שבת אז לא יכולתי ביום ה 3) ואודה על פיענוח מצבי ההורמונאלי:
TSH - 1.33, Prolactin - 207.0 , LH - 7.3 , FSH -20.0, Estradiol (E2)- 292.0 , Progesterone - 1.7
האם התוצאות מעידות על היותי בגיל מעבר? האם אני יכולה לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה ללא חשש לפי התוצאות? האם יש משמעויות נוספות לתוצאות שחשוב שאדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור הורמונלי
ד``ר ליאורה אברמוב01/01/2017עדיין אינך בגיל מעבר אבל מתחילים שינויים הורמונליים כדאי לפנות לרופא נשים להתיעץ איתו לגבי המשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה
מירי02/01/2017התייעצתי איתו. לטענתו איני זקוקה לכל אמצעי מניעה בגילי.
רציתי לשמוע את דעתכם, האם לפי התוצאות גם את חושבת כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמצעי מניעה
ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2017סבירות להריון נמוכה ביותר בגילך ובמצבך ההורמונלי
מסכימה עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בפעם ראשונה לאחר שימוש באנטיביוטיקההדס31/12/2016
שלום,
למרות החיפוש באינטרנט עדיין לא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלה שלי.
בעקבת דלקת השתן קיבלתי מרשם לזינט 500 למשך חמישה ימים. אחרי שלושה ימים עם אנטיביוטיקה התחלתי לקחת מינס. חשוב
לציין שזאת גם הפעם הראשונה שהנני מתחילה לקחת גלולות.
לא ברור לי עדיין ממתי אהיה מוגנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט וגלולות
ד``ר מיכאל פרידמן31/12/2016לא ברור לי עדיין ממתי אהיה מוגנת?
=== אחרי המחזור בחפיסה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום עם גלולות
ד``ר מיכאל פרידמן31/12/2016האם זה נורמלי ?
--- לא , אבל קורה וידוע
ומתי זה יפסק ?
--- יתכן שבחפיסה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא נגמר אחרי נטילת גלולותגאיה31/12/2016
היי , פעם ראשונה שלי שאני משתמשת בגלולות וקיבלתי meliane , לקחתי תגלולה הראשונה ביום הראשון של המחסור וכבר 15 יום שיש לי דימום . האם זה נורמלי ? ומתי זה יפסק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב01/01/2017יכול להיות דימום תיחת גלולות לא סדיר בחוד חודשיים הראשונים ללקיחת גלולות
המשיכי את הגלולות כסדרן ונקווה שהדימום יפסק בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרתה לי הפלה טבעית?נטע31/12/2016
הי קיבלתי מחזור היום טיפה יותר מוקדם מהרגיל , לאחר שעתיים בשירותים יצא לי כמו גוש עם רקמה וכלי דם , האם זו הפלה טבעית ? או שזה מעיד על משהו אחר? האם יש צורך להיבדק ואם כן איזו בדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
ד``ר ליאורה אברמוב01/01/2017עשי בדיקת דם להריון כדי לברר אם זו היתה הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונלית- האם לא תקינותיעל30/12/2016
שלום,
אני בת 34 ועוד לא הייתי בהריון(לא נשואה).
בעבר אובחנו אצלי שחלות פוליציסטיות והטסטוסטרון היה גבוה(לפני כ 6 שנים), מאז ירדתי במשקל, ורציתי בבקשה לברר: האם בתוצאות שיצאו לי משהו לא תקין או יכול להעיד על בעיות פוריות? והאם ניתן מהבדיקות האלו להסיק האם בגיל 34 במצב שלי אני צריכה כבר להזדרז ולהביא ילד?(האופציה של הורות יחידנית היא אופציה מבחינתי).
פרולקטין 142.0 mIU/l
LH - Luteinizing Hormone
7.4 IU/l
FSH 6.6 IU/l
Estradiol (E2) 224.0 pmol/l
Progesterone 1.6 nmol/L
Testosterone Total 1.5 nmol/L -קטן מ
Hydroxyprogesterone-17 2.32 nmol/l
DHEA-S 5.8
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד``ר ליאורה אברמוב01/01/2017מציעה לך לפנות לרופא נשים להערכה מסודרת
טסטוסטרון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)