מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי להריון לאחר הפרשת ביוץאני27/11/2016
שלום,
אתמול בבוקר זיהיתי הפרשת ביוץ, בסביבות השעה 10:00.
קיימתי יחסים רק בסיבובת 12 בלילה- 12 שעות אחרי.
האם עדיין אני נחשבת מבייצת ויש סיכוי להריון או שאבוד ?
(יש לציין שמאז שעות הבוקר שזיהיתי הפרשה של ביוץ לא ראיתי את ההפרשה יותר).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר מיכאל פרידמן28/11/2016האם עדיין אני נחשבת מבייצת ויש סיכוי להריון או שאבוד ?
=== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי ושיבושים במחזוראור25/11/2016
האם להתקן תוך רחמי [לא הורמונלי] יש אזושהי השפעה על הפסקת המחזור? .[אני בת 49]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016לא משפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי uvpxe, vnjzurאור25/11/2016
האם להתקן תוך רחמי [לא הורמונלי] יש אזושהי השפעה על הפסקת המחזור? .[אני בת 49]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי
ד``ר מיכאל פרידמן26/11/2016לא ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת פעם ב-3 חודשיםעינבר25/11/2016
שלום, אני בת 24, והתחלתי לקחת גלולות בגיל 17 בעקבות בעיות בסדירות המחזור החודשי ותסמינים חריפים (הפרעות בפעילות בלוטת התריס). היום אני ממשיכה ליטול גלולות בעיקר למניעת הריון ונוחות (חשוב לציין שאיני מעשנת). תחילה קיבלתי גלולות הנקראות yaz שלמיטב הבנתי היו במינון הורמונלי נמוך ביותר. כעבור כשנה התחלתי לדמם במהלך כל החודש כחודשיים וכשחזרתי לגליקולוג הוא נתן לי מרשם לגלולות yasmin, אותם אני נוטלת עד היום, במינון הורמונלי גבוה. אני מעוניינת להתחיל לקחת גלולות במשך 3 חודשים כדי להקטין את תדירות הוסת שלי (נוחות), מקריאה באינטרנט הבנתי שזו המלצת ה-FDA נכון להיום. אבל נאמר לי שהגלולות המותאמות לכך מגיעות במינון הורמונלי נמוך, שכבר הוכח שלא מתאים לי. האם אני יכולה לקחת 3 חפיסות יסמין ברציפות באופן קבוע (המלצת הרופאת משפחה שלי, מחפשה מקור מוסמך יותר לנושאים אלה), או שזה עשוי ליצור בעיה כלשהי? אציין שהבדיקות הדם שלי תקינות, כולל תפקודי כבד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016אין בעיה לצרף יסמין ל3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מאיבר המיןנועה25/11/2016
שלום. מה עושים עם ריח רע מאיבר המין?
הגניקולוגית שלי אמרה לי לקחת פרוביוטיקה לנרתיק ולקחתי. הריח נעלם ליומיים בערך ואז חזר..
האם יש סבון מיוחד שעוזר? או כל דבר אחר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין גם ש...
נועה25/11/2016שללו לי פטריה
כן נמצא שיש לי את החיידק אוראופלזמה. לא יודעת אם יש קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016בדרך כלל ריח רע נגרם עקב חידק בנרתיק בשם גרדנרלה ונותנים לו טיפול אנטיביוטי מקומי
התיעצי עם רופאת הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון להשאיר או להפילטלי25/11/2016
שלום
אני בת 38 אמא לילד בן 6 מאז לידת הבן אני שותה רסיטל 40 מג בתוספת קסנאקס מידי פעם
גילו לי סכרת הריון
יש לציין שאני בשבוע 9
אני ממש בחששות גם לגביי הכדורים וגם לגביי הסכרת יש לציין שהסכרת יצאה גבוהה
יש לי כאבי ראש חזקים וטישטוש בעיניים מידי פעם
מה עושים להשאיר ואם כן האם יכול להגרם נזק לעובר
או להפיל שאין לי כרגע תקציב לזה..........
.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016התיעצי עם רופא מטפל שלך העוקב אחריך בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר הפלה טבעיתמורנה25/11/2016
שלום,
עברתי הפלה טבעית בשבוע שעבר.
בבדיקת אולטראסאונד נראה כי הרחם כמעט התנקה לגמרי ונאמר לי שעליי לבצע בדיקת דם כשייפסק הדימום. התוצאה שהתקבלה היא 54.מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016עדיין יש שאריות הריון
חיזרי על הבטא בעוד מספר ימים שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן מחלהיעל25/11/2016
שלום
אני מנסה להכנס להריון ויש לי ילד בן שנתיים, שבהריון אתו גיליתי שלא נחשפתי ל cmv. בדיקה זו לפני מס חודשים גם היתה שלילית.
היום מועד הביוץ שלי אבל יש לי כאב גרון מעין עקצוץ וצינון קל והיו לי כאבי בטן וגב ביומיים האחרונים עם חום .
האם כדאי לדחות את נסיון הכניסה להריון?האם זה יכול לפדוע בהצלחה או בעובר אם הנסיון יצליח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016ביוץ והריון יכולים לקרות גם במחלהוזה לא מעיד על תקינות העובר בעתיד אלא אם יש חשש למחלה וירלית כרגע ואני מבינה שאת חוששת מCMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להיריון כשיש כאב גרוןיעל25/11/2016
שלום
אני מנסה להכנס להריון ויש לי ילד בן שנתיים, שבהריון אתו גיליתי שלא נחשפתי ל cmv. בדיקה זו לפני מס חודשים גם היתה שלילית.
היום מועד הביוץ שלי אבל יש לי כאב גרון מעין עקצוץ וצינון קל והיו לי כאבי בטן וגב ביומיים האחרונים עם חום .
האם כדאי לדחות את נסיון הכניסה להריון?האם זה יכול לפדוע בהצלחה או בעובר אם הנסיון יצליח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר מיכאל פרידמן26/11/2016האם כדאי לדחות את נסיון הכניסה להריון?
=== לפי דעתי כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שדיים בזמן ביוץשירן24/11/2016
אני בת 32, אמא לשניים. הקטנה שלנו בת 3.
מחזור חודשי מסודר מאוד, כל 28 ימים בדיוק.
לא לוקחת גלולות ולא לוקחת שום אמצעי מניעה.
בעלי גומר בחוץ כשאני בימים של ביוץ, ולכן אני לא נכנסת להריון, ככה אנחנו שומרים לא להיכנס להריון עד שנחליט על הילד הבא. רק בזמן ביוץ הוא גומר בחוץ.
שאלה בבקשה:
מעולם אבל מעולם לא כאבו לי השדיים בזמן ביוץ.
השדיים כואבים לי רק שבוע לפני המחזור.
פתאום אחרי 6 שנים שאני אמא - כואבים לי השדיים בזמן ביוץ. היום הוא יום ה16 לאחר המחזור וכואב לי מאוד בשדיים.
השדיים מתנפחים וכבדים מאוד. בדיוק אותה הרגשה כמו שבוע לפני מחזור. ממש מוזר ואני לא מבינה למה.
חוץ מזה יצא לי שביבי דם כשניגבתי את האיבר מין. יצא מן שביל כזה של דימום בזמן הניגוב בשירותים.
אף פעם לא היה לי דימום בזמן ביוץ!!
אני לא מבינה מה קורה פה.
הריון אני בטוחה שלא יכול להיות, כי בעלי גמר בחוץ.
למה החזה נפוח וכבד מאוד בזמן ביוץ?? ולמה יצא לי פתאום דימום בזמן ביוץ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016דבר ראשון עשי בדיקת הריון כדי לשלול. גם אם גמר בחוץ יכול להיות פספוסים
אם שלילי יכול להיות קשור לאיזה שיבוש הורמונלי או שינויים בהורמונים
פני לרופא הנשים שלך לברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות שלא גורמות לכאבי ראשד``ר מיכאל פרידמן23/11/2016
האם ישנן גלולות שלא גורמות למיגרנות?
=== כן, בהחלט. על מנת לקבל מרשם והסבר נוסף תפני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 49
ד``ר מיכאל פרידמן23/11/2016כן ולא...
ממליץ לבצע בדיקות הורמונליות על מנת לברר את התפקוד השחלתי, ואז אפשר להחליט.
או לשקוך להחדיר התקן תוך רחמי רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה בגיל 49מירי23/11/2016
שלום,
אני בת 49.
הוצאתי את המירנה השבווע בעקבות המלצת נוירולוג (סובלת ממיגרנות קשות).
האם אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה בגילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר מיכאל פרידמן26/11/2016אין תשובה חד משמעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות שלא עושות מגרנותיעל23/11/2016
שלום,
אני בת 33, ועוד לא הייתי בהריון.
יש לי שחלות פוליציסטיות, ובמחזור דימומים מאוד כבדים שיוצאים אנמיה כל פעם מחדש.
כחלק מהטיפול בשחלות פוליציסטית(בנוסף לגלוקומין), לקחתי כמה שנים גלולות. יסמין ופמינט. בשנה האחרונה התחילו לי מיגרנות חזקות, ובגלל שקראתי שהגלולות יכולות לגרום לזה, וגם בגלל שיש לי הסטוריה של מחלות לב במשפחה(אצלי בדיקת קרשיות היתר יצא תקינה) הפסקתי עם הגלולות.
בעבור כחודש המיגרנות נעלמו כמעט לגמרי וזה המצב ככה כבר כשנה.
אני כמובן מרוצה מכך שהמיגרנות נעלמו, אבל מבחינת הדמומים הכבדים לא מצאתי פתרון, כי כשהייתי לוקחת את הגלולות רופאת הנשים אמרה לי לקחת כמה חפיסות ברצף, על מנת לאבד כמה שפחות דם.
רציתי בבקשה לברר: האם ישנן גלולות שלא גורמות למיגרנות?
המטרה היא לא מניעת הריון, אלא לקיחה רציפה של כמה חפיסות על מנת לקבל מחזור לעיתים יותר רחוקות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ומיגרנות
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016יש גלולות עם מינונים הורמונליים יותר נמוכים ויש גלולות שמכילות פרוגסטרון בלבד. יש היום התקן תוך רחמי שניתן לנשים לא ילדו והוא מכיל פרוגסטרון בלבד ומקטין דימומים משמעותית
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין גלולות לאחר לידהשלומית23/11/2016
שלום רב
אני נוטלת עכשיו גלולות להנקה והפסקתי להניק ואני רוצה לעבור לגלולות רגילות, האם אני יכולה ישר לעבור או צריכה להפסיק ולחכות לקבל מחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר מיכאל פרידמן23/11/2016האם אני יכולה ישר לעבור או צריכה להפסיק ולחכות לקבל מחזור.
=== אני ממליץ להמתין למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת וסת עם גלולות יאזמור23/11/2016
לפני כ-3 שנים נטלתי גלולות יאז במשך שנתיים והפסקתי במשך יותר מחצי שנה. במשך השנה הפסקה לא קיבלתי חצי שנה וסת וכשקיבלתי חזרתי לנטילת הגלולות. לאחר חבילה ראשונה של הגלולות היה לי דימום חודש שבגללו הפסקתי את הגלולות על דעת עצמי, מה שהתברר כטעות, ובהמלצתה של רופאת הנשים המשכתי עם הגלולות. אותו סוג כל הזמן. היום בערב אני אמורה להתחיל חבילה של גלולות ועדיין לא קיבלתי וסת. לא פיספסתי אף גלולה החודש ותמיד לקחתי בזמן אך קיימתי יחסי מין לא מוגנים. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז
ד``ר ליאורה אברמוב26/11/2016עשי בדיקה ביתית להריון אם היא שלילית התעלמי מזה שלא הגיע מחזור והתחילי חפיסה חדשה כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)